GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune simulatoare auto pentru PC

Autor: Echipa Giz.ro

Jocurile cu maşini se numără printre preferatele gamerilor, având un public ţintă foarte general. Până la urmă, mai mult sau mai puţin, fiecăruia dintre noi îi plac maşinile, iar visul multora de a pilota bolizi precum Ferrari, Porsche sau Lamborghini se materializează numai în jocuri.

Platforma PC este în continuare lipsită de câteva jocuri cu maşini de calitate disponibile doar pe console, iar aici ne gândim în primul rând la serii precum Forza Motorsport, care poate fi “atacat” doar de posesorii de Xbox, sau Gran Turismo, în cazul căreia trebuie să ai la îndemână un PlayStation.

Prin urmare, gamerii clasici ai calculatorului personal continuă să se mulţumească în primul rând cu seria Need For Speed şi cu alte câteva titluri mai puţin populare.

Totuşi, există şi veşti bune: acest an vine cu cel puţin două jocuri cu maşini care ne-au atras atenţia nu numai pentru că sunt noutăţi în domeniu, ci şi pentru că promit un pic de originalitate.

Iar dacă nici acestea nu sunt suficient de atractive pentru tine, poţi încerca oricând şi jocurile cu maşini pentru iPhone şi Android, cele mai populare platforme de smartphone ale momentului.

Need For Speed: Rivals

Need For Speed rămâne şi în prezent cea mai populară serie de jocuri cu maşini pentru PC. Ultimul joc se desfăşoară în localitatea fictivă Redview County şi îţi permite să intri în rolul unui pilot de curse sau a unui poliţist. În ambele cazuri există un modul de carieră, însă principalele atracţii rămân drumurile variate cu o lungime totală de circa 160 de kilometri şi, mai ales, posibilitatea de a urca fie şi numai virtual la volanul unor maşini sport celebre. De asemenea, Rivals este jocul în care a debutat AllDrive, sistemul care face uşor transferul de la modul singleplayer la cel în care te joci cu prietenii.

Grid 2

Pentru cei care preferă să aibă la dispoziţie şi maşini clasice, Codemasters a lansat Grid 2, o continuare a titlului Race Driver: Grid din 2008. Aici ai ocazia să intri în cockpitul unor maşini vechi de până la 40 de ani, pe care le vei conduce prin diverse localităţii reale de pe Glob. Vei lua startul cu unele maşini standard pe care ulterior le vei putea îmbunătăţi sau schimba în funcţie de performanţele înregistrate pe circuitele de curse. Jocul promite să ofere o combinaţie interesantă de realism şi uşurinţă prin intermediul unui sistem de manevrare a maşinilor botezat sugestiv TrueFeel.

F1 2013

F1 2013 este jocul oficial al Formulei 1 şi te pune în pielea unui pilot de curse în sezonul 2013 al Formulei 1. Poţi concura cu oricare dintre cei 22 piloţi şi probabil că vei încerca să-l învingi pe Sebastian Vettel şi al său Red Bull Racing pe parcursul celor 19 curse ale sezonului. Evident, dacă nu ai atât de multă răbdare îţi poţi testa abilităţile şi în curse solitare pe circuite precum Monaco, Silverstone sau Spa-Francorchamps.

The Crew

The Crew este un titlu care promite să vină cu două elemente atractive şi relativ noi pe piaţa jocurilor cu maşini. Prima este reprezentată de mediul open space cu posibilitatea de a explora toată suprafaţa Statelor Unite fără reguli impuse cum ar fi configuraţia unui anumit circuit, în timp ce a doua se referă la posibilitatea de a forma echipe care luptă pentru supremaţie pe numeroasele trasee pe care le poţi aborda. Cât de bine va răspunde The Crew aşteptărilor vom afla în a doua jumătate a anului.

Project Cars

Slightly Mad Studios promite că va face din Project Cars cel mai realist simulator auto de pe piaţă, dar şi că va avea o grafică impresionantă, cu mult peste ceea ce oferă Need For Speed. La prima vedere, afirmaţiile ar putea părea hazardate, dar ele vin din partea studioului care s-a ocupat de cele două jocuri Shift din seria Need For Speed. Printre detaliile pe care le ştim despre joc se numără disponibilitatea a circa 60 de maşini cu care te vei putea lua la întrecere pe unul dintre cele 35 de circuite incluse.

WRC 4

Noua serie a jocului oficial pentru Campionatul Mondial de Raliuri a ajuns la a patra versiune şi abordează sezonul 2013 al competiţiei. Poate că numărul limitat de maşini (16) nu va fi pe placul tău, dar asta va conta mai puţin când vei afla că poţi pilota pe străzile din Monte Carlo, pe drumurile acoperite cu zăpadă ale Suediei sau la altitudini de peste 2.800 de metri în Mexic. Evident, unul dintre avantajele jocului este că include piloţii, echipele şi raliurile reale, cu un total de 78 de probe speciale.

Jocuri cu maşini mai vechi:

Iată cele mai atractive jocuri mai vechi cu maşini:

Colin McRae: DIRT 2

DIRT_2

DIRT 2 promite o actiune antrenanta pentru iubitorii raliurilor

Voi începe prezentarea celor mai bune simulatoare auto ale momentului cu DIRT 2. Nu numai pentru că este cel mai recent, ci şi pentru că este primul joc compatibil cu Direct X 11.

DIRT 2 este recomandat tuturor gamerilor care simt o cât de mică atracţie pentru raliuri. În plus, chiar dacă nu faci parte din această categorie, este foarte posibil ca după ce încerci DIRT 2 să îţi schimbi părerea, întrucât jocul celor de la Codemasters te va captiva.

Partea pozitivă a lui DIRT 2 este că îl poţi juca indiferent de nivelul de perspicacitate pe care îl deţii pentru astfel de jocuri. Indiferent că eşti începător sau expert, vei găsi un nivel potrivit pentru tine printre cele 6 disponibile, iar acesta poate fi schimbat permanent înaintea curselor. Nu te aştepta să termini prea repede jocul dacă alegi nivelul cel mai scăzut de dificultate, pentru că modulul de carieră este suficient de lung şi de antrenant pentru a te ţine în priză pentru mult timp. La rândul lor, cursele sunt variate, incluzând trasee prin Malaezia, pe străzile Londrei, în deşertul din Utah sau chiar pe stadionul din Los Angeles.

Dirt 2

Modulul de carieră îţi permite să începi aventura în raliuri la volanul unui Subaru Impreza, iar pe măsură ce câştigi curse vei putea alege una dintre cele peste 35 de maşini disponibile. Bineînţeles, există posibilitatea de a upgrada maşină, iar acest lucru este chiar esenţial pentru a putea progresa în carieră. De asemenea, ai libertatea de a alege nivelul de degradare a maşinii în urma accidentelor sau a impacturilor cu rivalii, de la maşină „invincibilă” până la cea care resimte din plin un „ricoşeu de dreapta”.

Dacă totuşi te plictiseşti să joci de unul singur, poţi apela cu încredere la modulul multiplayer, care vine cu câteva noutăţi interesante menite să te ţină în priză chiar dacă nu mai ai nicio şansă la victorie. Nu în ultimul rând, coloana sonoră este bine realizată, comparativ cu multe alte jocuri cu maşini în care trebuie să utilizezi propriul playlist de MP3-uri.

Modulul de carieră îţi permite să începi aventura în raliuri la volanul unui Subaru Impreza, iar pe măsură ce câştigi curse vei putea alege una dintre cele peste 35 de maşini disponibile. Bineînţeles, există posibilitatea de a upgrada maşină, iar acest lucru este chiar esenţial pentru a putea progresa în carieră. De asemenea, ai libertatea de a alege nivelul de degradare a maşinii în urma accidentelor sau a impacturilor cu rivalii, de la maşină „invincibilă” până la cea care resimte din plin un „ricoşeu de dreapta”.

Dacă totuşi te plictiseşti să joci de unul singur, poţi apela cu încredere la modulul multiplayer, care vine cu câteva noutăţi interesante menite să te ţină în priză chiar dacă nu mai ai nicio şansă la victorie. Nu în ultimul rând, coloana sonoră este bine realizată, comparativ cu multe alte jocuri cu maşini în care trebuie să utilizezi propriul playlist de MP3-uri.

NFS SHIFT

NFS_SHIFT

Camera onboard accentueaza noile calitati de simulator auto ale lui NFS SHIFT

Despre NFS SHIFT am mai vorbit pe GiZ, şi nu o singură dată, aşa că mă voi rezuma la câteva elemente esenţiale. Pentru prima oară după mulţi ani, seria Need For Speed revine la caracteristicile unui simulator auto autentic, lăsând în urmă nu tocmai apreciatul stil arcade. Implicit, nivelul de dificultate este mai ridicat şi la un moment dat îţi poate pune probleme chiar dacă eşti un jucător avansat, însă realismul întâlnit pe parcursul curselor merită efortul de a duce jocul până la capăt.

Ca de obicei, avem parte de numeroase tipuri de provocări pe lângă clasicele curse pe circuit. Nu lipsesc cursele de Drift şi nici cele de tip Elimination, în care ultimul clasat la finalul fiecărui tur de circuit este scos din cursă. Selecţia de maşini rămâne în continuare foarte variantă, astfel că vei putea alege de la BMW Seria 1 sau Ford Focus ST până la Pagani Zonda şi, preferata multora, Lamborghini.

Burnout Paradise: The Ultimate Box

Burnuot_Paradise_Ultimate_Box

Motocicletele reprezinta una dintre noutatile noului joc din seria Burnout Paradise

The Ultimate Box este primul joc din seria Burnout Paradise portat pe PC, iar rezultatul este mai mult decât mulţumitor. Jocul îţi pune la dispoziţie peste 70 de vehicule, iar una dintre cele mai interesante noutăţi este introducerea motocicletelor. Adaugă la asta faptul ca poţi juca curse atât ziua, cât şi pe timp de noapte, şi vei constata că The Ultimate Box este un joc foarte variat de care nu te vei plictisi prea uşor.

Ca orice joc cu maşini, The Ultimate Box oferă mai multe moduri în care îţi poţi dovedi abilităţile de pilot: în Stunt Run trebuie să apelezi la drifturi sau sărituri, în Marked Man trebuie să eviţi ca adversarii să îţi distrugă maşina, iar în Road Range trebuie să-ţi elimini oponenţii „aruncându-i” în trafic.

În cazul în care vrei să împărtăşeşti bucuria jocului şi cu alţi prieteni, poţi apela la modulul Party Pack, care iti permite să lupţi pentru cel mai bun scor în diverse mini-jocuri interactive. Și dacă nici asta nu este de ajuns poţi încerca modulul multiplayer, care la rândul său este bogat în opţiuni şi tipuri de curse.

Până atunci, indiferent ce vei alege între Colin McRae: DIRT 2, NFS SHIFT sau Burnout Paradise: The Ultimate Box vei avea parte de unul dintre cele  bune simulatoare auto ale momentului. Nu avem pretenţia că am încheiat aici prezentarea simulatoarelor auto care merită jucate, aşa că te aşteptăm să vii  cu alte exemple, dacă se poate argumentate.

Concluzii

Piaţa simulatoarelor auto pentru PC este în continuare în plin proces de dezvoltare, iar Need For Speed rămâne în continuare cea mai importantă şi populară serie pentru utilizatorii finali.

Acest an promite însă să fie unul cu câteva titluri noi atractive care vor aduce un plus de originalitate într-o industrie prea puţin interesată de acest aspect în ultimii ani.

8 comentarii

  1. KronosBlog

    21 decembrie 2009 la 02:41

    NFS Shift e super tare! Nu am ce zice!

  2. Ado

    1 august 2010 la 20:06

    prietene ce ai enumerat tu,nu sunt simulatoare sunt arcade:) xD dar bune oricum

  3. aka

    29 octombrie 2010 la 13:31

    baaa…. noi vrem simulatoare..ets,bus sim…nu jocuri dinastea

  4. Popescu Tudor

    2 aprilie 2011 la 19:31

    ba mi-am facut 100 de masini

    • Andrei Popescu

      20 aprilie 2011 la 19:32

      ma tiai facut 100 de masini, ia sa le vedem

      • Andrei Popescu

        20 aprilie 2011 la 19:33

        vreau sa fie si mai misto, nu asa banale

  5. cristi

    30 august 2011 la 12:33

    cine imi da si mie un Nfs? contanctati id-ul:ungurubulan1997@uahoo.com va rog damimi si mie nfs!!!!

    • Yaman

      21 septembrie 2011 la 02:06

      Mai bine iti dam un abecedar, gramatica limbii romane…d’astea ai avea tu nevoie mai mult :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri