GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

iPad 3 Review: cea mai bună tabletă? – pareri şi comentarii

Testat pe data de 1 aprilie 2012
Pe scurt: Noul iPad 3 al celor de la Apple este cea mai buna tableta a momentului, si nu doar din cauza hardware-ului ci si datorita ecosistemului software excelent.
Produs testat: Noul iPad 3   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 5/5    Pret: 2200-3800 Lei

Cum ne-am obisnuit deja, un nou an aduce un nou iPad. Cea de-a treia generatie a fost denumita de Apple simplu: ‘iPad’, sau Noul iPad, daca luam in considerare evenimentul de presa unde a fost anuntat oficial. Multi analisti indicau denumirea iPad 3 sau iPad HD, dar cum Apple nu doreste sa fie previzibil, avem de-a face cu o denumire scurtata, care ma face sa cred ca in 2013 vom primi tot un iPad. Pentru inlaturarea oricarei confuzii, ma voi referi totusi la a treia generatia drept ‘noul iPad’ sau ‘iPad 3’. La anul probabil voi fi nevoit sa revizuiesc aceasta decizie.

Din acest articolul veti afla ce aduce nou anul acesta Apple, ce imbunatatiri fac noua tableta mai buna ca iPad-ul 2. Nu va asteptati la modificari majore, desi lista dorintelor utilizatorilor era lunga. Personal insa, nu sunt deloc suprins de dotarile si schimbarile noului model, pe care le asteptam de altfel, pentru ca nu vad cum Apple sau altcineva ar putea sa creeze un produs radical diferit de generatia anterioara in acest moment.

Noul iPad 3 aduce urmatoarele imbunatatiri: ecran Retina Display cu rezolutie 2048 x 1536 px (de patru ori mai mare ca pe iPad 2), 1GB RAM, procesor grafic cu patru nuclee, conectivitate 4G/HSPA+ si o camera foto de 5 megapixeli cu caracteristici apropiate de cea a iPhone-ului 4S. Daca va indoiti de utilitatea upgrade-ului de la iPad 2 la iPad 3, sunt sigur ca upgrade-ul de la prima generatie iPad merita cu siguranta, in conditiile in care pretul a ramas neschimbat.

Mai jos gasiti lista principalelor caracteristici ale noului iPad:

  • Sistem de operare: iOS 5.1
  • Ecran: 9.7″ 4:3 2048 x 1536 pixeli
  • Grosime: 9.4mm
  • Greutate: 652 grame
  • Procesor: Apple A5x dual core @1GHz cu nucleu grafic quad core
  • RAM: 1GB
  • Camera digitala: 5 megapixeli
  • Stocare: 16/32/64 GB
  • Conectivitate: WiFi, HSPA+ LTE
  • Baterie: 42.5 WHr
Noul iPad 3: continutul pachetului

Noul iPad 3: continutul pachetului

Design si exterior

Primul lucru care iti vine in minte in clipa in care scoti noul iPad din cutie este „oare nu am cumparat produsul gresit”. De ce? Pentru ca noul iPad este 99% exact la fel ca cel vechi. S-a pastrat carcasa construita integral din aluminiu, iar noua tableta este putin mai groasa si ceva mai grea, dar diferentele sunt aproape imposibil de observat fara a tine ambele versiuni in mana.

Porturile si butoanele au acelasi amplasament ca si inainte, iar lentila camerei digitale este sensibil mai mare pe noul iPad 3. In rest totul este identic, cel putin pana pornesti tableta. Atunci, un ochi exersat va observa claritatea oferita de cele trei milioane de pixeli ai noului ecran.

iPad 2 (centru) vs iPad 3 (dreapta)

iPad 2 (centru) vs iPad 3 (dreapta)

Continutul cutiei in care vine noul iPad este de asemenea neschimbat: incarcator, cablu USB, cateva fituici si tableta, totul impachetat impecabil intr-un ambalaj de dimensiuni reduse.

Conectivitate si porturi

Desi am spus ca noul iPad este identic cu cel vechi, trebuie sa trec in revista porturile si butoanele, pentru cei care se intalnesc pentru prima data cu o tableta Apple.

Ecranul de 9.7 inch si marginea neagra (sau alba) de aproximativ 2 centimetri ce gazduieste butonul Home, web cam-ul si senzorul de luminozitate sunt tot ce poti vedea pe partea din fata. Pe spate troneaza celebrul mar Apple, in coltul din stanga sus gasim camera de 5 megapixeli iar in partea de jos este plasat difuzorul. Pe laterale gasim:

  • jos, conectorul proprietar de 30 pini pentru incarcare si transfer de date pe USB,
  • in dreapta, butonul cu 2 pozitii pentru volum si switchul pentru blocarea orientarii ecranului (sau taierea completa a volumului, in functie de setarile iOS),
  • iar partea de sus adaposteste butonul de Pornire/Oprire si mufa audio de 3.5mm.
Noul iPad 3 este putin mai gros

Noul iPad 3 este putin mai gros

Lateralele noului iPad nu sunt drepte, ci curbate spre interior, de aceea invatarea pe de rost a amplasarii butoanelor este necesara pentru le apasa fara a fi nevoiti sa intoarcem tableta, pentru a le cauta cu privirea. Noroc ca nu avem prea multe butoane de invatat…

Conectorul de 30 pini si difuzorul mono

Conectorul de 30 pini si difuzorul mono

Ecranul Retina Display

Cea mai mare imbunatatire adusa de Apple noului iPad este ecranul cu impresionanta rezolutie de 2048 x 1536 pixel, de patru ori mai mare decat pe versiunea anterioara. Inghesuirea a trei milione de pixeli intr-un spatiu atat de mic are ca efect afisarea foarte clara a textului si imaginilor cu multe obiecte (poze la rezolutie decenta).

De ce de patru ori mai mare? Pentru compatibilitate, deoarece orice pixel al unei aplicatii neoptimizate pentru Retina Display este reprezentat de o matrice de 2×2 pixeli pe noul iPad. Astfel, elementele de interfata raman la aceeasi dimensiune fizica, lucru extrem de important pentru a nu afecta precizia atunci cand utilizatorii interactioneaza cu elementele de pe ecran.

Retina display (sus) versus iPad 2 (jos)

Retina display (sus) versus iPad 2 (jos)

Luminozitatea maxima a noului ecran pare sa fi fost putin imbunatatita, iar culorile sunt ceva mai calde (albul bate putin in galben), mai naturare, lucru care ma bucura deoarece atat Apple cat si Sony sunt firme recunoscute pentru culorile vii, nenaturale ale ecranelor folosite. Unghiurile de vizibilitate ale panel-ului IPS sunt excelente, ca si inainte.

Din pacate un lucru a ramas neschimbat: ecranul este lucios si prinde amprente extrem de usor. Nu este doar problema Apple, dar iPad-ul nu reuseste sa se distanteze de concurenta la acest capitol. Vizibilitatea sub cerul liber este afectata negativ de lumina ambientala, in ciuda contrastului si luminozitatii excelente ale noului ecran.

Hardware, Aplicatii si Jocuri

Daca procesorul A5X are tot 2 nuclee tactate la 1GHz, acest lucru inseamna ca ne putem astepta la acelasi nivel al performantelor in aplicatiile care nu utilizeaza cipul grafic imbunatatit (decodare/codare video si jocuri). Acest lucru nu este neaparat un neajuns al noului iPad, pentru ca iPad 2-ul de anul trecut se descurca excelent cu rularea iOS si a diverselor aplicatii preinstalate. Personal, chiar nu vad de ce Apple ar fi folosit un procesor quad-core, dar sunt sigur ca pana in 2013 lucrurile se vor schimba.

Cea mai mare imbunatatire este dublarea cantitatii de memorie, de la 512 MB la 1GB, ceea ce se traduce prin posibilitatea rularii simultane a mai multor aplicatii fara a necesita aplicarea ‘smecheriilor’ Apple de simulare a multitaskingului: salvarea starii aplicatiei si eliberarea memoriei RAM, urmand ca datele salvate sa fie reincarcate in RAM atunci cand utilizatorul revine la aplicatiile pornite anterior. Nu de multe ori am fost surprins sa vad ca taburile Safari nu se incarca din nou cand reactivez aplicatia, sau clipurile Youtube pornesc imediate de unde pusesem pauza.

Sunt convins de asemenea ca jocurile vor rula mai bine si vor permite adaugarea de efecte vizuale suplimentarea, cresterea numarului si calitatii triunghiurilor, texturilor si asa mai departe. Mai jos aveti un screen shot din jocul RealRacing2HD, optimizat pentru Retina Display (unul dintre putinele in acest moment), care ofera nativ AntiAlising 4X!!!

Real Racing 2 HD

Real Racing 2 HD

Cei 1024 MB RAM si noul chip grafic fac minuni in jocurile 3D. Deja am observat o serie de jocuri carora nu trebuie sa le fie rusine cand sunt comparate cu versiunile desktop sau de consola, dpdv al graficii. Nu sunt sigur daca Apple va reusi sa inlature complet consolele cu noul iPad, cum au declarat, dar cu siguranta noua tableta se descurca excelent ca si „jucarie portabila”, chiar si cu limitarile aduse de controalele exclusiv tactile. Nu am reusit sa testez autonomia in aceste conditii, dar sunt sigur ca 3-4 ore de jucat intens nu sunt imposibile.

Daca in clipa anuntului oficial al noului iPad, Apple anunta numele a peste 30 de aplicatii optimizate deja pentru Retina Display, intre timp multe aplicatii cunoscute au fost actualizate. Ma astept ca majoritatea aplicatiilor importante sa faca tranzitia in cel mult cateva saptamani catre noul format. Aplicatiile vechi vor rula fara probleme, dar nu vor arata foarte bine: textul este automat redimensionat si actualizat, dar texturile grafice si imaginile se vor vedea exact ca pe ecranul iPad 2-ului, asadar pixelat, ceea ce nu este chiar o experienta ideala.

Camera foto

Fata de modelul anterior, camera de 5 megapixeli este un veritabil OZN. Calitatea pozelor la luminozitate scazuta aste asemanatoare cu cea oferita de capturile iPhone-ului 4S. Aplicatia camerei foto nu ofera decat o singura optiune: activarea/dezactivarea liniilor de ghidare. Prea simplu as zice, in special comparat cu setarile oferite de tabletele cu Android.

Filmarea se face la calitate 1080p Full HD, iar clipurile arata chiar bine (a se vedea mai jos), daca nu faceti miscari bruste.

Ce ar mai fi de adaugat la capitolul camera foto? Pai daca puteti trece peste ridiculizarea la care veti fi supusi in clipa in care faceti poze in public cu o tableta, atunci cu siguranta noul iPad poate rivaliza dpdv al calitatii cu smartphone-urile momentului, fiind de departe cea mai capabila tableta dpdv al calitatii camerei foto.

Dimensiunea lentilei face diferenta fizica intre iPad 2 si 3

Dimensiunea lentilei face diferenta fizica intre iPad 2 si 3

Implicatiile rezolutiei marite asupra spatiului de stocare

Un minut de video ocupa in jur de 160 MB, deci este recomandat sa descarcati clipurile din cand in cand, pentru a nu ocupa inutil spatiul de stocare limitat al noului iPad. Pozele ocupa in jur de 4-5 MB, Apple nedorind sa sacrifice calitatea acestora pentru a salva spatiu.

Pe langa aceasta, noile aplicatii optimizate pentru Retina Display ocupa pana la 4-5 ori mai mult spatiu, deci asteptati-va sa umpleti mai repede spatiul intern limitat. Ideal este sa transferati din cand in cand fisierele mari pe un calculator si sa dezinstalati aplicatiile pe care nu le folositi (ele vor putea fi descarcate din nou la orice moment, fara a necesita re-cumpararea).

Bateria, autonomia si caldura degajata

Adaugarea nucleului grafic performant, a ecranului cu rezolutie marita si chipului 4G LTE/HSPA+ au necesitat folosirea unei baterii cu 70% mai mare pentru a mentine aceleasi cifre de autonomie, adica aproximativ 10 ore de utilizare normala cu ecranul la 50%, conform metodologiei de testare Apple. Bateria marita este si motivul pentru care noul iPad 3 este mai gros si mai greu.

La prima descarcare, am reusit sa aduc bateria de la 80 la 12% in aproximativ 6 ore jumate, dar tinand cont ca m-am si jucat si am tinut luminozitatea la maxim, cred ca rezultatul este excelent. La urmatoarele descarcari am reusit sa ajung la 10 ore fara probleme, deci cifrele furnizate de Apple sunt corecte. Ce nu spune Apple si veti descoperi voi cu siguranta este faptul ca bateria necesita aproximativ 7 ore pentru a se reincarca complet de la priza. Asadar, ideal este sa lasati noul iPad la reincarcat peste noapte, altfel mobilitatea va fi serios afectata de cablul USB de doar 1 metru.

De mentionat este si faptul ca noua tableta Apple se incalzeste sensibil mai mult fata de modelul anterior, in special cand rulati filme HD sau va jucati. Nu am observat temperaturi excesive sau deranjante, dar cu siguranta diferenta este sesizabila fara a utiliza un termometru.

Merita upgrade-ul de la iPad 2?

Aceasta este probabil una din cele mai importante intrebari, asa ca voi incerca sa raspund tinand cont de cele doua tipuri de utilizatori identificati de mine: cei care au vederea buna si cei care poarta ochelari (sau nu sunt dotati cu cel mai bun spirit de observatie). Am aratat noul iPad si generatia anterioara catorva persoane apropiate si majoritatea nu au observat diferenta intre cele doua ecrane, decat in clipa in care le-am spus la ce sa se astepte.

Asadar pentru mine, upgrade-ul la iPad 3 se rezuma la raspunsul pe care il dati la urmatoarea intrebare: Reusiti sa observati diferenta intre cele doua ecrane? Recomand vizitarea unui magazin unde va puteti juca cateva momente cu noua tableta. Este cel mai bun sfat pe care vi-l pot da in acest moment.

Pentru mine, singurul motiv pentru care as face trecerea de la iPad 2 la 3 este ecranul Retina Display, camera video si optiunile mai rapide de date, dar si grafica mai performanta nefiind elemente primordiale pentru modul in care folosesc eu aceasta tableta. Asadar, daca nu va intereseaza acest capitol, cu siguranta veti putea convietui fara probleme si cu a doua generatie a iPad-ului, fara probleme.

Pret si disponibilitate

Desi in SUA noul iPad se vinde incepand de la 500 dolari (plus taxe), la noi va ajunge cu siguranta mai scump din 2 motive: TVA-ul este mai mare si paritatea marfurilor venite din SUA pe noul continent se face la rata de schimb 1:1, in conditiile in care cursul valutar EUR-USD este de aproximativ 1: 1.3.

Pentru preturile si disponibilitatea noului iPad 3 va invit sa cititi acest articol.

Cum sta noul iPad 3 comparat cu tabletele Android de top?

In clipa in care ASUS a anuntat EEE Pad Transformer Prime, am zis „in sfarsit cineva a facut o tableta mai buna ca Apple”, dpdv al specificatiilor, bineinteles. Cu totii cred ca suntem de acord insa ca succesul Apple nu se bazeaza pe specificatii, ci este o fericita imbinare intre executia perfecta a produselor sale din punct de vedere al constructiei si designului, un sistem de operare robust si rapid si tone de aplicatii de calitate disponibile, optimizate pentru ecranul de 9.7 inch al tabletei.

Cu Noul iPad 3 balanta se schimba iar in favoarea Apple, cel putin asa cred eu, datorita ecranului formidabil, prezenta a 1 GB RAM si chipului grafic cu patru nuclee. iOS se misca impecabil in continuare si este o alternativa buna ca si consola portabila de jocuri. Dar concurenta nu sta pe loc, si pentru anul acesta au fost anuntate deja cateva tablete cu ecrane Full HD (1920 x 1080 pixeli). Mai jos, un tabel comparativ intre iPad 3 si tabletele cu Android asteptate pe piata.

 Apple iPad 3Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) Asus Transformer Pad Infinity 700 Huawei MediaPad 10 FHD Acer ICONIA TAB A700
PlatformaiOS 5.1Android 4.0 ICSAndroid 4.0 ICSAndroid 4.0 ICSAndroid 4.0 ICS
Ecran9.7-inch Retina Display10.1-inch Super PLS LCD10.1-inch Super IPS+ LCD10-inch IPS LCD10.1-inch
Rezolutie2048×1536 pixeli (264ppi)1280×800 pixeli (149ppi)1920×1200 pixeli (224ppi)1920×1200 pixeli (224ppi)1920×1200 pixeli (224ppi)
Grosime0.37″ (9.4mm)0.38″ (9.7mm)0.33″ (8.5mm)0.35″ (8.8mm)0.39″ (9.8mm)
Greutate23 oz (652 grame)20.74 oz (588 grame)20.67 oz (586 grame)21.09 oz (598 grame)?
ProcesorApple A5X dual-core CPU, quad-core GPUdual-core 1GHzQualcomm MSM8960 dual-core 1.5GHz or NVIDIA Tegra 3 quad-core 1.6GHzK3V2 quad-core 1.5GHzNVIDIA Tegra 3 quad-core 1.3GHz
RAM1GB1GB1GB2GB1GB?
Camera Digitala5MP 1080p video3MP 720p video8MP 1080p video8MP 1080p video5MP 1080p video
Webcam0.3MP0.3MP2MP1.3MPyes
Stocare16, 32, or 64GB (fara slot SD)16 or 32GB (expandabila)32 or 64GB (fara slot SD)8GB (expandabila)16, 32, or 64GB
ConectivitateHSPA+ LTEHSPA+ 21Mbps downloadHSPA+ LTEHSPA+ LTEWi-Fi
Baterie42.5 WHr, 9 ore autonomie 4G LTE, 10 ore autonomie navigare web7000mAh25 Whr?9,800mAh, 10.5 ore redare video HD

Chiar daca pe hartie ecranul Retina Display este superior, sunt sigur ca inghesuirea a 2 milioane de pixeli intr-un ecran de doar 10″ diagonala (cazul modelelor cu Android enumerate mai sus) va creste considerabil claritatea textului si a imaginilor in general, disparand practic efectul de zimtuire pe laturile obiectelor, fonturilor si elementelor interfetei cu utilizatorul. Sunt sigur de asta deoarece pentru lucrul de zi cu zi, folosesc un laptop cu ecran de 16.4 inch Full HD, si pixelii sunt foarte greu de distins de la 50-60 cm. Deci ma astept ca avantajul oferit de Retina Display sa dispara odata ce noile tablete Android ajung pe piata.

Ramane de vazut insa daca noile ecrane Full HD vor oferi caracteristici asemanatoare cu Retina Display-ul celor de la Aple din punct de vedere al contastului, luminozitatii, corectitudinii culorilor si unghiurilor de vizibilitate.

Procesoarele cu patru nuclee sunt mai puternice in aplicatiile de zi cu zi (si mai eficiente energetic), dar imediat ce este nevoie de nucleul grafic (decodare video, jocuri) noul iPad pare sa preia conducerea. Iar iOS ajuta enorm la folosirea eficienta a celor doua nuclee tactate la 1 GHz ale procesorului A5X, astfel incat noul iPad nu pare mai incet decat tabletele de top care ruleaza Android 4.0.

Desigur, noile tablete cu Android vor fi mai versatile dpdv al porturilor si accesoriilor (vezi seria Transformer a celor de la Apple), insa intreaga problema cauzata de fragmentarea aplicatiilor pe Android va ramane valabila mult timp de acum incolo. In plus, cel putin pe baza estimarilor existente in acest moment, tablele HD cu Android par sa piarda un mare avantaj: pretul considerabil mai mic decat cel al iPad-ului.

Mai multe insa pe acest subiect vom discuta in articole ulterioare.

iOS, Android si Windows 8: batalia se duce pe fronturi diferite

Se poate spune orice despre iOS, cele mai dese reprosuri fiind cele privind lipsa unor functii oferite de sistemele de operare concurente (ma refer la Android), sau lipsa multi taskingului real, dar cert este ca iOS este rapid sau foarte rapid, foarte rar se blocheaza si aproape niciodata nu necesita repornit. In plus, usurinta in utilizare este laudata de majoritatea utilizatorilor ocazionali. „Tocilarii” ca noi nu fac obiectul tabletelor in general, acestea avand menirea de a face calculatoarele accesibile tuturor (puteti zice ca exagerez, dar tabletele sunt calculatoare simpliste, cu functionalitate limitata, fata de clasicele laptopuri sau desktopuri).

Android abordeaza diferit tabletele, incercand parca sa se apropie mai mult de mediul desktop/laptop, pastrand in acelasi timp avantajele mobilitatii oferite de tabletele care cantaresc 500-600 de grame si pot functiona in jur de 10 ore fara a necesita reincarcarea bateriei. Viitorul Windows 8, primul sistem de operare Microsoft care tinteste direct tabletele, incearca sa ofere avantajele desktopului de acasa, din punct de vedere al productivitatii (aspevt unde atat tabletele cu Android , cat si iPad-ul, au mult de progresat), intr-un format compact cu autonomie crescuta si performance decente. Eu vad Windows 8 ca pe un sistem de operare capabil sa faca orice, in conditiile in care mai cumperi cateva accesorii pentru tableta ta, precum o tastatura fara fir, un mouse, un hard disk extern si chiar un monitor mai mare.

Precum se vede, iOS, Android si Windows 8 sunt trei sisteme de operare destul de diferite, cu un public tinta diferit (chiar daca tinta declarata este comuna), de aceea cred ca cei ce intentioneaza sa cumpere o tableta in 2012 vor trebui sa tina cont de ceea ce isi doresc de la aceasta. Personal, nu vad rostul unei tablete cu Android, mai ales ca posesor de telefon cu Android, tinand cont ca posed deja un laptop ultraportabil si sunt foarte multumit de noul iPad 3 (ambele avand propriul rol si propriile intrebuintari), pe care il vad si il folosesc ca pe un companion, nimic mai mult.

Sunt constient ca nu pot lucra deloc pe iPad, dar este ideal pentru citit, navigare internet (cu limitarile de rigoare generate de lipsa suportului pentru Flash), postat pe Facebook si Twitter, jucat, vazut filme (sunt destule aplicatii legale prin care puteti viziona filme si documentare), verificat emailul si raspuns la cele imprortante si tot felul de alte mici sarcini pentru care sunt bucuros ca nu trebuie sa scot laptopul din rucsac.

GiZ.ro pe noul iPad 3

GiZ.ro pe noul iPad 3

Concluzii

Cei care au crezut ca a treia generatie iPad va fi o revolutie, ar putea fi dezamagiti de noul lansat iPad 3.

Personal, ma asteptam la o evolutie incrementala, cum se intampla cu majoritatea produselor Apple. In conditiile in care iPad-ul nu are inca concurenta reala (pregatiti ouale si rosiile!), nu va asteptati ca Apple sa fie prins cu usa si sa fie nevoit sa scoata untul din departamentul de cercetare. Daca situatia se va schimba pana anul viitor, cu siguranta Apple va adauga mai mult spatiu de stocare, RAM, un procesor mai puternic, o camera foto mai performanta si alte imbunatatiri care se mentina diferenta pe care a obtinut-o in ultimii ani fata de competitorii directi. Si poate si ceva in plus, pentru a multumi si doritorii de „invotatie”.

Pana atunci, iPad-ul 3 este cea mai buna tableta a momentului pentru un utilizator mediu!

Mingea este acum in terenul tabletelor Android, chit ca vream sa reunoastem sau nu acest lucru. Cu toate limitarile impuse de Apple, ecosistemul iOS este superior la acest moment, chiar si in Romania, unde nu toate serviciile sunt disponibile.

5 comentarii

  1. Sorin

    21 martie 2012 la 14:03

    Cea mai Tare Tableta din 2012, an care inca este abia la inceput, avem deja un cistigator declarat (prea) timpuriu. Aceasta minunatie de tableta este ce mai Tare Tableta pentru ca are rezolutie mai mare la aceeasi diagonala, deci trebe o lupa, este cea mai tare pentru ca numai in SUA este echipata cu 4G, in Europa vine numai cu 3G, este cea mai Tare Tableta pentru ca spatiul de stocare este acelasi, si deci poze (la rezolutia maxima, evident) incap mai putine, este cea mai Tare Tableta pentru ca a pastrat aspectul 4:3 al ecranului si deci filmele 16:9 se vor vedea ca si la televizoarele vechi, este cea mai Tare Tableta pentur ca NU are port USB, este cea mai Tare Tableta pentru ca cei de la Apple au cel mai Tare Cap si mintea prea inghesuita pentru a face ceva asa cum cere piata. A, si e cea mai Tare Tableta pentru pretul care il are. Nu sint fan Apple si nici nu o sa fiu atit timp cit politica este orientata pe profit cit mai mare, restul fiind reclama. Si daca stau sa ma gindesc, Apple nu are fabrica proprie, ci tot undeva in China, si pentru asta nu sint dispus sa dau de 2 ori mai multi bani. Inainte de a cumpara un produs exagerat de scump, pentru ca reclama reprezinta 85% din pret, eu zic sa aruncati o privire si la tabletele celorlalti producatori, surpriza fiind cit se poate de placuta !!

    • Andrei

      21 martie 2012 la 18:50

      Sorin, personal am testat TOATE tabletele importante de pe piata. Acentuez, tabletele care conteaza, cele de top, cu Android, Windows si Ipad-urile.

      Stiu ca ne urmaresti de mult si probabil ai citit de-a lungul timpului articolele in cauza.

      E drept, poate titlul e putin bombastic si probabil se mai putea lucra la el. Insa pentru prima jumatate a anului, iPad-ul 3 e cea mai buna tableta overall.

      Ca idee, zi-mi te rog ce alternativa ai avea tu la iPad 3 acum? Sper ca stii ca eu vorbesc in cunostinta de cauza, am iPad 2 si am avut si Asus Transformer (probabil ea mai buna tableta cu Android din 2011), am testat Transformer Prime (care e mai scump overall ca noul ipad, insa vine cu docking), etc. Nici eu nu sunt fan Apple, sunt doar fanului produsului pe care il consider cel mai bun pentru mine.

      Cat despre ecranul 4:3, mna, nu stiu tu, dar eu folosesc tableta foarte rar pentru filme, o folosesc pentru browsing, texte, email, twitter, etc, unde acest ecran este chair de preferat. Dar na, e discutabil.

      Pe de alta parte, atunci cand zici de lupa, esti sigur gresit informat. Ca si aspect al interfetei, nu s-a schimbat nimic, ci doar a fost adusa grafica la nivelul noii rezolutii.

      Totusi, astept te rog raspunsuri la ce iti ziceam mai sus. OK, zici ca iPad-ul nu e cea mai buna tableta a momentului, insa te rog sa zici si ce alternative consideri tu mai bune.

      • Sorin

        27 martie 2012 la 20:23

        Recunosc mai exagerez si imi cer scuze ca am fost prea critic. Promit ca o scriu mai atent si fara graba. Adevarul e ca nu-mi permit o tableta: din cauza preturilor(!) dar si pentru ca nu as avea nevoie, laptopul fiindu-mi suficient. Dar tot nu pricep lipsa USB…

  2. adrian

    14 aprilie 2012 la 17:24

    VREAU SI EU UNU DE 64GB DAR SA FIE PRETURILE DIN AMERICA SI PLACTESC EU CU 50$ MAI MULT CA SA CASTIGATI SI VOI SAU CHIAR 100$DACA REUSITI

  3. Gogoncea

    17 noiembrie 2014 la 19:51

    Difuzoare defecte la noul iPad 3. Unde găsesc sau cum si unde i-l repar?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri