GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Brăţări inteligente pentru fitness – cele mai bune accesorii pentru sport

Autor: Echipa Giz.ro

Brăţările inteligente sunt un segment de gadgeturi pentru fitness care capătă o popularitate din ce în ce mai mare şi pe teritoriul ţării noastre.

Apărute de mai mulţi ani pe piaţă, brăţările au început să capteze interesul utilizatorilor în special după lansarea unui alt segment de gadgeturi, şi anume ceasurile inteligente, întrucât oferă funcţionalităţi asemănătoare.

Principala funcţie a unei brăţări este cea de pedometru, prin care poţi ţine evidenţa numărului de paşi efectuaţi zilnic.

Există însă şi brăţări capabile să ofere informaţii mult mai detaliate despre activitatea ta, inclusiv să-ţi măsoare pulsul inimii sau să-ţi spună cât de bine dormi în funcţie de cât de mult te foieşti în pat în timpul somnului.

Chiar dacă suntem o piaţă aproape nesemnficativă pentru astfel de produse, în România există mai multe brăţări inteligente pe care le poţi achiziţiona, iar toate au în comun preţul destul de mare solicitat de producător.

Cele mai bune brăţări inteligente în România

Iată o selecţie a celor mai interesante brăţări inteligente disponibile în prezent în România:

Xiaomi Mi Band – de la 85 lei

Xiaomi este unul dintre principalii producători chinezi de smartphone-uri, iar compania are în ofertă şi o brăţară inteligentă pentru fitness. Xiaomi Mi Band este una dintre cele mai ieftine brăţări pentru fitness, însă impresionează prin calitatea construcţiei din plastic şi cauciuc şi, mai ales, prin autonomia de până la 30 de zile.

Brăţara oferă funcţiile de bază ale unui astfel de dispozitiv, cum ar fi distanţa parcursă, numărul de calorii arse şi activitatea somnului, însă poate fi folosită şi pe post de alarmă. Compatibilă cu Android 4.4+ şi iOS 7+, brăţara se conectează la telefon prin bluetooth şi rezistă la apă şi praf în limitele standardului IP67.

Xiaomi Mi Band

Xiaomi Mi Band

Samsung Smart Charm – de la 140 lei

Samsung are o ofertă bogată de ceasuri şi brăţări smart, însă în primăvara acestui an şi-a completat portofoliul cu o brăţară foarte ieftină. Pe numele său Samsung Smart Charm, brăţara se conectează prin bluetooth la aplicaţia S Health şi arată numărul de paşi, distanţa parcursă şi numărul caloriilor arse.
În plus, Charm te alertează prin notificări LED că ai apeluri pierdute sau mesaje necitate, dar şi prin alerge push pentru reţelele sociale. Deşi este realizată de Samsung, brăţara este compatibilă cu orice smartphone cu Android 4.4+ care are instalată aplicaţia S Health 4.6+.

Samsung Smart Charm

Samsung Smart Charm

Evolio LinkFit – de la 170 lei

Evolio a debutat de curând pe piaţa braţărilor inteligente, iar modelul LinkFit se bucură de popularitate în rândul utilizatorilor. La fel ca şi celelalte produse de acest gen, LinkFit măsoară paşii, distanţa parcursă sau numărul de calorii arse, pe lângă calitatea somnului (apropo, aici aveți un articol dedicat despre saltele de pat, extreme de importante în stabilirea calității somnului), însă vine şi cu funcţii suplimentare. Astfel, printr-o simplă vibraţie eşti atenţionat că primeşti un apel, SMS sau mesaj pe reţelele de socializare, iar ecranul touch îţi permite să le vizualizezi rapid. Brăţara este compatibilă cu Android 4.4+ şi iOS 7+ şi are o autonomie de până la 3 zile datorită acumulatorului de 75 mAh, în timp ce greutatea este de numai 20 de grame.

Evolio LinkFit

Evolio LinkFit

Huawei Band B0 – de la 280 lei

Arată ca un ceas, însă are funcţiile specifice unei brăţări. Astfel, conectată la o aplicaţie Huawei pe orice smartphone cu Android 4.4+ sau iOS 7+, brăţara îţi afişează pe ecranul de 1 inch informaţii despre paşi, distanţă şi calorii arse. Pe lângă asta, ceasul îţi trimite notificări pentru diverse aplicaţii prin vibraţii, iar una dintre cele mai utile este că poate respinge un apel fără să mai scoţi telefonul din buzunar.

Brăţara are 80 de grame, acumulatorul de 70 mAh este capabil să ofere o autonomie de până la 5 zile, iar calitatea finisajelor este bună. Totuşi, unii utilizatori au raportat că brăţara se deconectează sporadic de la telefon.

Huawei Band B0

Huawei Band B0

Garmin Vivofit 2 – de la 400 lei

Principalul avantaj al lui Garmin Vivofit 2 este, fără îndoială, autonomia de aproximativ 1 an. Nu este o greşeală, întrucât aceasta brăţară foloseşte două baterii CR1632 asemănătoare cu cele disponibile în ceasurile tradiţionale.

În plus, brăţara este capabilă să înveţe nivelul de activitate şi să propună astfel un anumit obiectiv de îndeplinit, iar în lipsa unei activităţi pe ecranul de 1×0.39 inch este afişată o bară roşie care dispare doar după o plimbare de câteva minute.

Garmin Vivofit 2

Garmin Vivofit 2

Fitbit Alta – de la 560 lei

Fitbit este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de astfel de gadgeturi, însă preţurile solicitate sunt destul de mari pentru piaţa din România. Modelul Alta oferă funcţiile de bază ale unei brăţări, însă în plus te avertizează prin vibraţii dacă nu ai mai făcut nicio activitate fizice un timp mai lung.

În plus, Fitbit Alta îţi monitorizează somnul şi include o funcţie de alarmă prin vibraţii. Autonomia promisă este de circa 5 zile, iar brăţara rezistă în ploaie, însă producătorul nu recomandă utilizarea acesteia în timpul duşului.

Fitbit Alta

Fitbit Alta

Polar A360 – de la 680 lei

Una dintre cele mai scumpe brăţări de fitness este Polar A360. Aceasta incude funcţii clasice, la care se adăugă un senzor pentru puls şi un ecran cu funcţii touch care permite afişarea notificărilor, inclusiv a apelurilor pierdute sau a mesajelor necitite.

Principalul avantaj al produsului este autonomia extinsă de circa 2 săptămâni, însă în acelaşi timp acesta este capabil să ofere recomandări de antrenamente pe baza statisticilor generate în timp.

Polar A360

Polar A360

Brăţări inteligente – modele mai vechi

Brăţările de mai jos sunt de bună calitate, însă sunt modele mai vechi care în prezent sunt mai greu accesibile în magazine:

Samsung Gear Fit – 700 lei

Una dintre cele mai populare brăţări inteligente din România este Samsung Gear Fit, care poate fi utilizată doar cu anumite smartphone-uri şi tablete Samsung. Aceasta include un pedometru care îţi măsoară paşii şi îţi calculează distanţa parcursă şi viteza de deplasare, dar există şi un sezor cu care îţi poţi afla pulsul. În plus, există şi un manager de fitness care îţi poate propune diverse exerciţii adaptate în funcţie de modul în care foloseşti gadgetul. Gear Fit este însă mai mult decât o brăţară, întrucât pe ecran poţi primi o serie de notificări ale unor aplicaţii de pe telefon, pentru a nu mai fi nevoiţi să scoţi smartphone-ul din buzunar.

Fitbit Flex – 450 lei

Fitbit este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de wearable, iar modelul Flex este unul dintre cele mai avansate. Acesta îţi permite monitorizarea paşilor, a distanţei parcurse şi a caloriilor arse, iar în plus îţi poţi stabili anumite obiective a căror reuşită este evidenţiată de cele cinci LED-uri de pe brăţară. Brăţara îţi poate monitoriza inclusiv somnul şi are şi o alarmă silenţioasă care te poate trezi dimineaţa. Datele pot fi apoi exportate în numeroase aplicaţii de fitness, iar autonomia ajunge până la 5 zile în cazul unei utilizări obişnuite.

https://www.youtube.com/watch?v=XYljk0HWD5c

Jawbone Up – 470 lei

Spre deosebire de brăţările tradiţionale, Jawbone Up îţi permite inclusiv să-ţi monitorizezi modul în care mănânci prin folosirea unor aplicaţii prin care poţi conecta gadgetul la un smartphone. Desigur, oferă şi funcţiile clasice legate de numărul de paşi, dar poţi monitoriza şi greutatea sau alte tipuri de mişcări, cum ar fi mersul pe bicicletă. Jawbone Up îţi poate arăta şi modul în care dormi pe parcursul nopţii, iar unul dintre punctele sale forţe este compatibilitatea cu orice smartphone Android sau iPhone.

Samsung Health Activity Tracker – 255 lei

Dacă vrei o brăţară inteligentă, însă bugetul tău este limitat, Samsung Health Activity Tracker este probabil cea mai accesibilă. Are forma unui ceas fără ecran, însă este capabilă să-ţi măsoare paşii, distanţa parcursă, numărul de calorii arse şi modul în care dormi, iar informaţiile le poţi vizualiza prin sincronizarea brăţării cu orice smartphone Android. Health Activity Tracker beneficiază şi de un LED de stare care îţi semnalizează apariţia unui nou apel sau a unui mesaj.

Samsung Health Activity Tracker

Samsung Health Activity Tracker

Nike Fuel Band – 800 lei

Producătorul de echipament sportiv Nike nu putea lipsi tocmai de la petrecerea braţărilor inteligente, iar Fuel este cel mai popular model al său. Acesta îţi arată numărul de paşi parcurşi şi numărul de calorii arse, dar poţi să-ţi stabileşti un obiectiv al cărui progres îl vei vedea prin intermediul celor 20 de LED-uri colorate, pe lângă cele 100 de LED-uri albe. Din păcate, datele pot fi sincronizate numai pe un dispozitiv cu iOS, Mac sau PC, astfel că posesorii de Android vor trebui să se îndrepte spre un model superior, Nike Fuel SE, care este însă mai greu de găsit în magazine.

Jawbone Up24 – 600 lei

Jawbone Up24 este o brăţară foarte asemănătoare cu Jawbone Up din punct de vedere al designului şi dimensiunilor, însă beneficiază de funcţii software suplimentare prin intermediul aplicaţiei Up 3.0. Aceasta îţi oferă informaţii în timp real şi îţi sugerează anumite obiective pe baza datelor obţinute anterior, obiective evidenţiate pe modelul “Today I will…”.

Sony SmartBand SWR10 – 400 lei

Sony SmartBand SWR10 este o brăţară care mizează pe funcţiile standard, cum ar fi numărul de paşi parcurse, caloriile arse sau calitatea somnului. Totuşi, există şi câteva funcţii suplimentare, cum ar fi o scurtă vibraţie la primirea unui apel, mesaj sau email sau posibilitatea de a schimba melodiile redate pe telefon. Este compatibilă cu smartphone-urile Android şi cântăreşte doar 21 de grame.

Microsoft Band

Una dintre cele mai noi brăţări inteligente lansate pe piaţa este Microsoft Band, care iese în evidenţă prin numărul impresionant de senzori incluşi: senzor de puls, giroscop, GPS, senzor de conductivitate pentru piele, senzor pentru raze ultraviolete. În plus, Microsoft susţine că software-ul brăţării este unul foarte avansat, care oferă informaţii mai bune decât ale rivalilor. Desigur, dispozitivul îţi măsoară paşii, caloriile arse sau somnul şi îţi oferă notificări prin sincronizarea cu telefoane Windows Phone, Android sau iOS. Microsoft Band nu este disponibilă încă în România, însă în Statele Unite costă 200 USD, astfel că în ţara noastră ar ajunge aproape de pragul de 1.000 lei.

Concluzii

Brăţările inteligente oferă o serie de funcţii interesante, iar cele mai multe se pot conecta la smartphone-uri pentru a avea acces facil la date, însă funcţiile de bază sunt regăsite şi în cadrul altor dispozitive.

Primele pe listă sunt evident ceasurile inteligente, care prin utilizarea unui ecran şi, eventual, a unui sistem de operare îţi permit accesarea mult mai rapidă a datelor, pe lângă posibilitatea de a vedea cine te sună sau de a citi mesaje şi mail-uri, nu doar de a afla că ai primit o notificare.

Totuşi, principalul pericol la adresa braţărilor inteligente este chiar smartphone-ul, întrucât în prezent pe instala pe aproape orice telefon cu Android sau iOS o aplicaţie de fitness care face cam acelaşi lucru: măsoară paşii, caloriile arse, somnul sau chiar pulsul.

Prin urmare, chiar dacă îţi place să faci mişcare şi să-ţi măsori performanţele, un smartphone este mai mult decât suficient pentru astfel de activităţi, fără să mai fi nevoit să ai grijă de un dispozitiv în plus care, cel puţin pentru moment, costa destul mult.

Suntem curioşi care este pararea ta despre brăţările inteligente şi celelalte dispozitive de tip wearable. Utilizezi o brăţară sau un ceas inteligent sau consideri că smartphone-ul este suficient de bun pentru astfel de activităţi?

7 comentarii

  1. Niculae NEACSU

    1 decembrie 2014 la 17:58

    Interesant. Chiar foarte interesant.
    Cred ca am sa-mi iau unul dupa ce se vor mai ieftini.

  2. cojo

    20 iulie 2015 la 22:30

    Garmin vivosmart. Fitness + ecran capacitiv fain + notifications + dimensiuni reduse.

  3. Viorel Dugan-Opait

    20 septembrie 2016 la 16:18

    Pentru smartphone-uri cu OS Microsoft Mobile de ce nu scrieti nimic? Inteleg ca acest OS e oaia neagra a domeniului dar, totusi, cca 1% (sau <1%?) din telefoane smtph sunt cu acest OS. De ce aceasta discriminare?

    • Daniel Popescu

      25 septembrie 2016 la 20:34

      Cota de piata este prea mica a lui Windows Mobile pentru ca producatorii sa justifice lansarea unor astfel de produse cu adevarat populare.

  4. Cristi

    5 mai 2017 la 19:05

    Mai sunt si bratarile Misfit, cu design special pentru doamne.

  5. corina

    14 mai 2017 la 16:47

    As dori o bratara monitorizare calorii ,kilograme ,puls ,pedometru ,nivel activitate

    • Echipa Giz.ro

      14 mai 2017 la 19:41

      In articol gasesti mai multe bratari care se potrivesc cerintelor tale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri