GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Google Music – Cumperi muzică şi poţi deveni artist

Autor: Echipa Giz.ro

Google Music este un serviciu lansat în fază beta la începutul anului care până acum putea fi utilizat doar pentru sincronizarea pe mai multe dispozitive a pieselor achiziţionate pe internet.

Google a decis însă ca a venit momentul să facă un nou pas în dezvoltarea acestui serviciu, care se transformă astfel într-un magazin de comercializare directă a albumelor, însă în acelaşi timp oferă artiştilor amatori posibilitatea de a-şi promova gratuit sau contra-cost propriile piese muzicale.

Google intra puternic pe segmentul de comercializare al pieselor muzicale

Google Music – Cumperi muzică şi o asculţi oriunde

Principala noutate apărută în Google Music este posibilitatea de a cumpăra piese direct de la Google, prin intermediul Android Market. Albumele şi piesele individuale sunt disponibile prin intermediul unor parteneriate semnate cu trei dintre cei patru mari producători din SUA: EMI, Sony şi Universal, la care se adaugă parteneriatele cu producători independenţi precum TuneCore sau CD Baby.

Ulterior, poţi stoca gratuit 20.000 de piese şi le poţi sincroniza pe o multitudine de dispozitive electronice, de la banalul MP3-player până la PC, smartphone sau tabletă.

Evident, exista integrare şi cu reţeaua de socializare Google Plus: ai posibilitatea de da share la melodiile şi playlisturile preferate pe care le asculţi în Google Music, iar cei care îţi urmăresc profilul pot asculta o singură dată melodia respectivă.

Practic, prin acest serviciu, Google devine un concurent important pentru Apple sau Amazon, care oferă la rândul lor servicii mai mult sau mai puţin similare.

Artist Hub – Poţi deveni artist prin uploadarea propriilor creaţii muzicale

Crezi că poţi deveni un cântăreţ bun, dar nu ai posibilitatea să convingi o casă de discuri să-ţi publice muzica? Google Music susţine că a găsit soluţia perfectă pentru a te promova şi, poate mai important, pentru a face bani din asta.

Astfel, ai posibilitatea să-ţi creezi o pagină de artist în Android Market prin intermediul funcţiei Artist Hub. După ce plăteşti o taxă unică de înregistrare (nu există taxe lunare, taxe anuale sau taxa pentru încărcarea pieselor pe server), uploadezi propriul conţinut pe site şi stabileşti un preţ pentru muzica ta. Mai departe, depinde doar de tine să-ţi promovezi muzica printre prieteni pentru ca aceasta să ajungă la cât mai mulţi potenţiali clienţi. Evident, Google trebuie să câştige ceva datorită faptului că îţi oferă această expunere, aşa că îţi va reţine 30% din venituri.

Fără îndoială, aceasta deschidere nelimitată oferită de Google va avea ca efect popularea Android Market Music şi cu numeroase piese de slabă calitate, iar cel mai important va fi modul în care Google va diferenţia acest conţinut “anonim” şi “zgomotos” de piesele şi albumele artiştilor consacraţi ai caselor de discuri.

Disponibilitate

Serviciul Google Music este disponibil pentru început doar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. La accesarea paginii oficiale, Google ne informează direct de acest lucru şi nu ne permite nici măcar să vedem cum arată Google Music.

Totuşi, este de aşteptat ca în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat Google să-şi deschidă porţile digitale şi în ţările europene şi, în cele din urmă, şi în România. Motive de optimism avem: au trecut doar câteva săptămâni de când Apple permite utilizatorilor români să cumpere muzică din iTunes.

Music, serviciul care ataca suprematia Apple pe piata muzicii

2 comentarii

  1. Petre

    5 ianuarie 2016 la 15:11

    La Multi Ani 2016 !
    Ar fi util daca ati mentiona si data aparitiei articolului.
    Va doresc multa sanatate si succes!

  2. gandila elisabeta

    18 septembrie 2016 la 21:12

    BUNA ZIUA as dori o informație in privința a cum sa pot cumpara piesele de pe net 'sunt instructor de fitness si am nevoie de anumite piese pt filmari 'coregrafii 'care ulterior vin postate pe site -ul clubului inclusiv you tube " Va multumesc in cazul in care ma puteti ajuta

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri