GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Acer Predator Triton 500 review și teste (i7-8750H, RTX 2080 Max-Q, ecran FHD 144 Hz)

Testat pe data de 29 aprilie 2019
Pe scurt: Acer Predator Triton 500 este una dintre cele mai interesante opțiuni din gama laptopurilor ușoare și subțiri cu ecran de 15" și specificații de top, performanțele sale excelente fiind completate de un ecran IPS bun cu G-Sync și 144 Hz, o tastatură rapidă, conectivitatea bogată și o carcasă compactă. Pe de altă parte însă, Triton-ul 500 nu este lipsit de neajunsuri, în special la capitolele construcție, audio, baterie și zgomot.
Produs testat: Acer Predator Triton 500   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4,25/5    Pret: începând de la 9000 Lei

În acest articol discutăm despre Acer-ul Predator Triton 500 PT515-51, în configurația de vârf disponibilă în România, cu procesor Core i7-8750H, grafică Nvidia RTX 2080 Max-Q, 32 GB fo RAM și două unități de stocare SSD în Raid0.

Triton-ul 500 este o serie nouă în gama Predator a celor de la Acer, un laptop compact cu ecran de 15-inch, support GSync, hardware performant și baterie de mare capacitate.

Predator-ul Triton 500 este de fapt un laptop destul de subtil, aspectul său nesugerând neapărat specificațiile ascunse la interior și mai ales performanțele acestora. De altfel, performanțele în task-uri complexe și jocuri moderne reprezintă poate principalul atu al acestui produs în fața dificilei concurențe din segment, însă acestea vin la pachet cu temperaturi exterioare ridicate și ventilatoare zgomotoase.

Despre toate aceste aspecte, precum și celelalte particularități ale Triton-ului 500, cu reușite și mai puțin reușite, discutăm pe larg în review-ul de mai jos.

acer-predator-triton-500-main

Specificații Acer Predator Triton 500

Ecran15,6′, 1920 x 1080 pixeli, IPS, 144 Hz, G-Sync, mat, non-tactil
ProcesorIntel Coffee Lake-H Core i7-8750H
VideoIntel HD 630 + Nvidia RTX 2080 Max-Q 8 GB
Memorie32 GB DDR4 2666 MHz (2x DIMMs)
Stocare2x 256 GB SSD Raid 0 (WD Black SN720 DDAPNTW-256G) – 2x M.2 NVMe 80 mm
ConectivitateWireless AC (Killer AC 1550i), Bluetooth 5.0, Gigabit LAN  (Killer E3000)
Porturi3x USB-A 3.1, 1x USB-C with Thunderbolt 3, HDMI 2.0, miniDP 1.3, LAN, mic/earphone, Lock
Baterie82 Wh, încărcător 180 W
OSWindows 10
Dimensiuni360 mm x 258 mm x 17,9 mm
Greutate2,13 kg + încărcător 0,58 kg
Alteletastatură iluminare 3 zone, webcam HD, sistem audio stereo

Ce ne-a plăcut

Acum un an sau doi nu aș fi crezut că vom avea la dispoziție configurații atât de puternice înghesuite în laptopuri compacte și subțiri, însă în 2019 putem găsi destule modele de 15″ cu interfețe grafice RTX 2080 și procesoare de vârf. Nu toate modelele sunt însă la fel, iar Acer Predator Triton 500 este unul dintre acelea care ascunde puterea într-o carcasă aparent banală.

acer-predator-triton-500-1

La o primă vedere, Predator Triton 500 nu pare deosebit de orice alt laptop, acesta oferind o tastatură și un touchpad amplasate în poziția obișnuită, un ecran cu ramă subțire care se deschide la 180 de grade și cu porturile amplasate pe laterale. Singurele aspecte care ar putea sugera puterea ascunsă în carcasă sunt radiatoarele albastre care se văd pe laterale sau pe capacul inferior și fantele de admisie suplimentare amplasate deasupra tastaturii.

Laptopul Acer nu are doar un aspect înșelător care ascunde bestia din interior, dar este totodată și subțire, compact și ușor. Construcția este însă mai apropiată de cea a mai șubredului GS65 Stealth și nu se apropie de rigiditatea unui Razer Blade. Astfel, capacul nu este bine rigidizat iar apăsarea pe ecran provoacă deformații, însă acestea măcar nu par a afecta și ecranul. Zona tastaturii este și ea cam flexibilă, fără a fi însă deranjantă în timpul utilizării, însă aș fi vrut să văd totuși o ranforsare superioară. Suficient de bun totuși, Triton 500 necesită puțină atenție atunci când este băgat într-un rucsac, o carcasă protectoare putând proteja totodată și zonele metalice sensibile.

Carcasa este acoperită la exterior cu un înveliș fabricat din aliaje metalice, iar restul zonelor sunt fabricate din material plastic de bună calitate. La impresia pozitivă contribuie și simplitatea interiorului, laptopul neavând sisteme de iluminare deranjante sau alte elemente grafice, chiar și LED-urile de stare fiind amplasate pe laterale. Sigla de pe capac este o altă poveste însă, aceasta neputând fi oprită deoarece este alimentată chiar de ecran. Privind în ansamblu, Triton 500 este un laptop simplu și elegant care este departe de agresivitatea vizuală a vechilor laptopuri din gama Predator.

Acer Predator Triton 500 este nu doar aspectuos, ci și practic. Picioarele de cauciuc sunt ferme, ecranul are o deschidere amplă, palm-rest-ul este suficient de mare, carcasa nu are muchii contondente sau colțuri ascuțite care să se îngroape în încheieturi după o utilizare mai lungă iar porturile laterale oferă cam tot ce și-ar dori un utilizator. Nu putem critica prea multe, poate doar lipsa unui sistem audio frontal, care ar fi putut oferi o audiție mai bună, și o îmbinare mai bună între rama laterală și capacul inferior, unde se mai găsesc niște muchii ascuțite rămase necamuflate.

Cu excepția unui cititor de carduri, Triton 500 oferă o conectivitate bogată, carcasa subțire adăpostind chiar și un port Ethernet. Pe lista dotărilor mai intră trei porturi USB standard cu suport 3.1, un port USB-C cu Thunderbolt 3 si interfața PCIe 4x precum și două ieșiri video, un HDMI full și un Display Port mini.

Acer a ales pentru Predator Triton 500 unul dintre cele mai bune ecrane de 15″ cu rată de împrospătare de 144 Hz disponibile pe piață, modelul AU Optronics fiind probabil deja cunoscut de la seria ASUS ROG Scar II GL504.

Un panou IPS cu luminozitate bună, contrast rezonabil și acuratețe coloristică suficient de mare, acesta mai oferă o rată de răspuns ridicată, sistem de iluminare fără PWM și compatibilitate G-Sync, bifând astfel cam tot ce și-ar dori un amator de jocuri.

acer-predator-triton-500-screen-brightness-coverage

Ecranul este însă slab calibrat în mod implicit, remarcându-se temperatura rece total anapoda și dezechilibre de gama și grayscale. Am remarcat de asemenea și ceva light bleeding la colțuri, la un nivel care nu este însă deranjant, și ceva probleme cu uniformitatea de culoare în colțul din stânga-jos, din nou, o problemă care nu va deranja decât un ochi antrenat.

  • Panel HardwareID: AU Optronics AUO82ED (B156HAN08.2);
  • Coverage: 98% sRGB, 72% NTSC, 76% AdobeRGB;
  • Measured gamma: 2.3;
  • Max brightness in the middle of the screen: 298 cd/m2 on power;
  • Contrast at max brightness: 730:1
  • White point: 8900 K;
  • Black on max brightness: 0.41 cd/m2.
  • PWM: No;
  • Response time: 3ms advertised, 11 ms GtG.

Predator Triton 500 a primit nu doar un ecran bun, ci și una dintre cele mai bune tastaturi pe care Acer le-a implementat vreodată pe laptopurile sale. Unii utilizatori vor considera că tastatura are cursă cam scurtă față de alte laptopuri de gaming, mecanismul cu răspuns moale și activare ușoară semănând cu cele de pe Ultrabook-uri. Datorită acestor caracteristici, tastatura este însă rapidă și tăcută (cu excepția tastei Space), însă și cam neiertătoare cu cei neatenți.

Aranjarea tastaturii este una standard, aceasta oferind butoane mari cu spațiere aerisită. Nu există în un bloc numeric, iar coloana de taste din extrema dreaptă nu mai este asociată cu funcțiile End/Home/PageUp/PageDown ca la alte laptopuri Acer, ci cu funcțiile pentru controlul multimedia. Unele persoane ar putea considera această decizie ca fiind neinspirată, însă cu Triton 500 este un sistem pentru jocuri, probabil că ajustarea rapidă a volumului sau a redării media este mai importantă.

acer-predator-triton-500-keyboard-clickpad

Tastele au o culoare întunecată pentru a se asorta cu materialele din jur iar suprafața lor ușor concavă este acoperită cu un material moale, îmbunătățind astfel utilizarea. Aproape toate tastele au o margine albă iluminată de LED-urile din interior, iar cele mai des utilizate de jucători, cum ar fi WASD sau tastele direcționale, au margini transparente care le fac și mai vizibile. LED-urile sunt puternice iar izolarea lor este bună, lumina nestrecurându-se pe lângă marginea tastelor.

Sistemul de iluminare este singurul aspect ușor dezamăgitor al tastaturii deoarece nu oferă iluminare separată pentru taste, ci doar trei zone mari. De asemenea, nu există indicator pentru Caps Lock iar activarea iluminării se face doar prin apăsarea unei taste, nu și prin atingerea touchpad-ului, ceea ce poate fi enervant pe întuneric.

Touchpad-ul este unul destul de comun, modelul Synaptic oferind o suprafață fabricată din sticlă și drivere Precision pentru control multi-tactil. Suprafața acestuia pare puțin cam mică, însă nu prea există oricum spațiu disponibil deoarece Triton 500 este compact iar tastatura este împinsă ceva mai jos pentru a face loc sistemului de răcire, însă implementarea este mai bună decât cele exotice văzute pe Acer Triton 700 sau ASUS Zephyrus S.

acer-predator-triton-500-clickpad

Un model bun, touchpad-ul nu are nici o problemă cu gesturile multiple, iar apăsările sunt tăcute și line. Singura problemă ar fi zgomotul ușor cavernos generat de o apăsare prea tare, dar acesta poate fi ușor evitat dacă tratați touchpad-ul cu puțină grijă.

Configurația testată de noi este cea mai puternică oferită de Acer, aceasta incluzând un procesor Intel Core i7-8750H, 32 GB de memorie placă video NVIDIA RTX 2080 Max-Q și două unități de stocare SSD cu interfață M.2 în matrice RAID 0. Înainte de a trece la treabă, trebuie să menționăm că exemplarul nostru a fost unul de pre-producție iar driverele NVIDIA sunt versiunea 417.71.

După cum sugerează detaliile, laptopul oferă două locașuri pentru RAM și două interfețe M.2 pentru unitățile de stocare. Acer a ales două unități SSD de 256 GB setate în RAID 0, această configurație oferind mai multă viteză decât un singur SSD de 512 GB. Triton mai oferă cunoscutul procesor cu șase nuclee i7-8750H și o placă video RTX 2080 în implementarea Max-Q cu 8 GB VRAM și frecvență de bază de 735 MHz și frecvențe Turbo mari.

Accesul la componentele interioare se face prin înlăturarea capacului inferior, însă veți constata că memoria RAM, unitățile de stocare și sistemul de răcire sunt amplasate sub placa de bază. Din acest motiv, accesul la ele necesită înlăturarea întregii plăci de bază, o operațiune cam complicată care vă invalidează și garanția.

Configurația de top nu are nici o problemă cu activitățile uzuale precum aplicațiile office, navigarea Web sau redarea video, însă trebuie menționat faptul că interfața grafică de pe procesor este dezactivată, deci autonomia nu va fi atât de mare pe cât vă așteptați nici măcar în acest regim.

Pentru testele în sarcină maximă am recurs la obișnuitul CineBench R15 care a fost folosit timp de 10 cicluri cu 2 – 3 secunde pauză între ele. La fel ca alte laptopuri, primele scoruri sunt mai mare, abia apoi ajungându-se la echilibrul termic și frecvențele sustenabile de lucru. Aplicația Predator Sense nu permite ajustarea parametrilor procesorului, aceea ne-am rezumat doar la modul Best Performance din Windows.

În aceste condiții standard, procesorul s-a limitat la un TDP maxim de 45W, temperaturi de 80 de grade și frecvențe de 3,1 – 3,2 GHz, scorul CineBench R15 fiind de 1020 puncte. Includem mai jos și testele standard pe care le-am folosit cu această ocazie.

acer-predator-triton-500-perf-temps-cinebench-standard

  • 3DMark 13 – Fire Strike: 16103 (Graphics – 1554, Physics – 13979);
  • 3DMark 13 – Time Spy: 7064 (Graphics – 7421, CPU – 5551);
  • 3DMark 13 – Port Royal (RTX) Graphics: 4128;
  • Uniengine Superposition – 1080p Extreme: 4486;
  • PCMark 10: 5384;
  • PassMark: Rating: 6118, CPU mark: 14002, 3D Graphics Mark: 12414;
  • GeekBench 3.4.2 32-bit: Single-Core: 4097, Multi-core: 22242;
  • GeekBench 4.1.1 64-bit: Single-Core: 4995, Multi-core: 21763;
  • CineBench R15 (best run): OpenGL 112.70 fps, CPU 1102 cb, CPU Single Core 175 cb;
  • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 – 203.79 fps, Pass 2 – 66.75 fps.

Acesta este un comportament obișnuit pentru un procesor i7-8750H închis într-un laptop subțire, însă am reușit să îmbunătățim vizibil comportamentul după sub-alimentarea lui cu 150 mV. Deoarece am remarcat însă o serie de blocaje suspecte, am mărit tensiunea de alimentare până la valoarea de -120 mV, iar în condițiile unui TDP identic de 45W, procesorul a atins frecvențe de 3,5 – 3,6 GHz și temperaturi de 77 – 78 de grade, scorul CineBench R15 crescând la 1150 de puncte. Scorurile au fost obținute și prin utilizarea profilului Extreme GPU din Predator Sense, care crește frecvențele plăcii video cu 300 MHz.

acer-predator-triton-500-perf-temps-cinebench-undervolted-150mV

  • DMark 13 – Fire Strike: 16909 (Graphics – 20141, Physics – 15708);
  • 3DMark 13 – Time Spy: 7348 (Graphics – 7638, CPU – 6048);
  • 3DMark 13 – Port Royal (RTX) Graphics: 4241;
  • Uniengine Superposition – 1080p Extreme: 4577;
  • GeekBench 4 64-bit: Single-Core:4980, Multi-core: 22560;
  • CineBench R15 (best run): OpenGL 110.99 fps, CPU 1241 cb, CPU Single Core 171 cb;
  • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 – 206.93 fps, Pass 2 – 71.46 fps.

Dacă doriți, puteți încerca să creșteți și limita TDP la 50 W cu Intel Extreme Tuning Utility. În combinație cu o tensiune scăzută cu 150 mV, această setare permite atingerea unor frecvențe de 3,8 – 3,9 GHz, adică limita maximă specificată de Intel, temperaturile urcând la 81 – 83 de grade iar scorul CineBench R15 ajungând la 1200 puncte. După cum am zis, sub-alimentarea cu 150 mV a fost însă instabilă în cazul nostru, iar cea cu 120 mV îi permite procesorului să urce doar la 95% din potențialul său.

Exemplarul testat de noi a avut o prestație surprinzător de bună și pe baterie, funcționând la frecvențe de 2,9 GHz și atingând scoruri de 950 puncte în CineBench R15.

acer-predator-triton-500-perf-temps-cinebench-standard-battery

Să trecem însă la jocuri, deoarece acesta este în final rolul laptopului. Am testat cu mai multe jocuri DX11, DX12 și Vulkan, atât la setările implicite cât și cu profilul Overclocked. Scorurile din Battlefield V, The Witcher 3 și Doom sunt măsurate cu Fraps, în timp ce scorurile din Far Cry 5, Middle Earth și Tomb Raider sunt măsurate cu opțiunile interne de benchmark din fiecare joc.

FHD standardFHD overclocked
Battlefield V (DX 12, Ultra Preset, Ray-Tracing OFF)112 fps123 fps
Battlefield V (DX 12, Ultra Preset, Ray-Tracing ON)63 fps68 fps
Doom (Vulkan, Ultra Preset, TSSAA)145 fps152 fps
Far Cry 5 (DX 11, Ultra Preset, SMAA)99 fps106 fps
Middle Earth: Shadow of Mordor (DX 11, Ultra Preset)178 fps185 fps
Rise of Tomb Raider (DX 12, Very High Preset, FXAA)94 fps105 fps
Shadow of Tomb Raider (DX 12, Highest Preset, TAA)87 fps91 fps
The Witcher 3: Wild Hunt (DX 11, Ultra Preset)97 fps102 fps

Placa video NVIDIA RTX 2080 Max-Q a oferit performanțe foarte bune iar prestația se va îmbunătăți probabil după maturizarea driverelor. Deoarece HWInfo încă nu este compatibil cu RTX 2080, am folosit GPU-Z pentru monitorizare, însă graficul făcut de acesta este mai limitat. Am atașat totuși mai jos două grafice pentru profilurile Standard și Overclock și unul pentru profilul Overclock pe baterie.

Se observă astfel că placa video a funcționat la frecvențe între 1400 și 1600 MHz chiar și în jocurile pretențioase, iar profilul Overlock a mărit performanțele 3D deoarece a ținut procesorul mai rece, lăsând astfel plăcii video o marjă termică mai mare în care să urce. Subalimentarea procesorului este deci cea mai bună opțiune de overclocking, combinată cu opțiunea Maximum Speed pentru ventilatoare din aplicația Predator Sense, ridicarea frecvențelor standard ale plăcii video cu 300 MHz fiind practic inutilă deoarece placa video le depășește oricum.

acer-predator-triton-500-predator-overclock

În concluzie, Acer Predator Triton 500 este un laptop de gaming excelent după sub-alimentarea procesorului și setarea ventilatoarelor sistemului de răcire pe Maximum.

Configurația hardware este completată de o placă de rețea Killer 1550i, o implementare particularizată a cunoscutului Intel AC9560, și o placă de rețea Ethernet Killer E3000. Performanțele Wi-Fi sunt bune, semnalul fiind stabil și puternic chiar și prin mai mulți pereți, doar ratele de transfer neajungând la valorile așteptate. Dotările media sunt completate de un webcam HD care nu impresionează cu nimic.

Sistemul audio este plasat pe capacul inferior, aceasta nefiind rău, dar totodată nici prea grozav. Nivelul sonor atinge valoarea de 74 dB iar calitatea redării este medie. Puteți îmbunătăți ușor răspunsul în frecvență din aplicația Predator Sense, însă nu trebuie să vă așteptați la minuni. Sistemul nu distorsionează nici măcar la volum maxim, însă vibrațiile se fac simțite puternic în palm-rest.

acer-predator-triton-500-speakers

Ce nu ne-a plăcut

Acer a ales un sistem de răcire destul de complex pentru Triton 500, acesta folosind conducte de transfer multiple și trei ventilatoare de mare viteză care folosesc designul propriu AeroBlade 3D . Unul dintre acestea se ocupă de CPU, în timp ce celelalte două au ca sarcină răcirea plăcii video, conductele de răcire fiind legate între ele.

acer-predator-triton-500-cooling

Ventilatoarele sunt active în permanență cu profilul Auto activat, însă funcționează la turații mici și nu se fac auzite decât într-un mediu foarte tăcut.

Dacă doriți, le puteți opri manual, caz în care procesorul va sta la 55 – 60 de grade, cu circa 10 – 15 grade mai mult decât în cazul profilului Auto, încălzind totodată și carcasa mai mult. Dacă faceți asta, nu uitați însă să le porniți în sarcină. Aș fi preferat un control mai fin al comportamentului ventilatoare, cu setări particulare în funcție de temperatură cum am văzut la alți producători, însă software-ul Acer este limitat.

Ventilatoarele se turează semnificativ în sarcină, acestea ajungând la un nivel sonor de 51 – 52 dB pe profilul Auto, 56 dB dacă folosiți setarea Turbo pentru turațiile lor și 58 dB dacă activați CoolBoost, care încearcă să țină și temperaturile sub control. În acest moment, Triton 500 devine cel mai zgomotos laptop de pe piață, însă adevărul este că laptopul este zgomotos în sarcină indiferent ce setare ați alege și este mai greu de suportat fără căști pe cap.

Laptopul nu este doar zgomotos, ci și cald, atât în interior cât și în exterior, în timpul jocurilor sau aplicațiilor intensive. De aceea, sugestia noastră sinceră este să urmați operațiunea de sub-alimentare a procesorului și să activați opțiunea Turbo pentru ventilatoare pentru a reduce cât mai mult temperaturile. Imaginile de mai jos arată că laptopul este mai cald pe Auto decât pe Overlclock cu opțiunea Turbo activată.

Bateria din Triton 500 are o capacitate de 82 Wh, o valoare medie pentru gama de gaming de 15″. Cum sistemul are dezactivată placa video de pe CPU iar placa video NVIDIA trebuie să susțină și G-Sync, autonomia nu este astfel prea impresionantă.

  • 2h – editare text în Google Docs, Better Battery Mode, ecran la 30%, Wi-Fi pornit;
  • 3h – redare YouTube Full HD, Better Battery Mode, ecran la 30%, Wi-Fi pornit;
  • 3h – redare Netflix Full HD, Better Battery Mode, screen at 30%, Wi-Fi pornit;
  • 3h:20m – redare video MKV 4K, Better Battery Mode, ecran la 30%, Wi-Fi pornit;
  • 2h:30m – navigare Web intensivă, Better Performance Mode, ecran la 30%, Wi-Fi pornit;
  • 1h:30m – jocuri (Middle Earth: Shadow of Mordor), Maximum Performance Mode, ecran la 30%, Wi-Fi pornit.

Încărcătorul versiunii testate de noi are o capacitate de 180W și, așa cum era de așteptat pentru un sistem cu placă video NVIDIA RTX 2080, este insuficient pentru încărcarea în timpul utilizării intensive. Dacă încercați să încărcați laptopul în timp ce vă jucați veți constata că încărcarea bateriei scade, deci va trebui să luați pauze din când în când. Rămâne de văzut dacă Acer va echipa versiunile retail ale acestei configurații cu același tip de încărcător, sau cu unul de capacitate mai mare.

La aceste aspecte negative se adaugă și cele menționate pe parcurs, cum ar fi lipsa iluminării independente pentru fiecare tastă în parte, lipsa unui card reader, ușoara tendință de torsiune a carcasei și dificultatea accesului la componente.

Preț și disponibilitate

Acer Predator Triton 500va fi disponibil începând cu luna februarie în România. Prețurile încep de la circa 9000 de lei pentru configurațiile cu RTX 2060 și ajung la circa 15.000 lei pentru configurațiile de vârf cu GTX 2080 precum cea testată de noi. În acest moment nu avem date oficiale concrete despre prețuri, deci acestea pot varia în plus sau minus.

Pentru prețuri, configurații și stocuri la zi puteți intra aici sau aici.

Concluzii

Triton-ul 500 este unul dintre cei mai interesanți membri ai seriei Predator și în același timp unul dintre cele mai competitive opțiuni din segmentul portabilelor cu ecran de 15-inch și specificații de top.

Performanțele excelente în task-uri complexe și jocuri reprezintă principalul să atu, alături de ecranul de bună calitate cu suport GSync, conectica bogată și bateria de capacitate peste medie.

Pe de altă parte, Triton-ul 500 atinge temperaturi înalte atât la nivelul componentelor, cât și cel al carcasei, ventilatoarele sale rulând la nivel de turație și zgomot ridicate, iar sistemul audio sau autonomia nu excelează nici ele.

Una peste alta însă considerăm cu Acer-ul Triton 500 este un produs reușit, cu multe puncte forte și hibe destul de mici, astfel că primește recomandarea noastră în segmentul ultra-portabilelor cu ecran de 15-inch și grafică Nvidia RTX.

Un avantaj al seriei Triton 500 pe piața din România îl reprezintă și lipsa unora dintre puternicii concurenți internaționali indisponibili la noi, precum Gigabyte Aero 15 sau Razer Blade 15, competiția constând în special în modele precum Asus ROG Zephyrus S GX531 or MSI GS65 Stealth Thin.

acer-predator-triton-500-recomandat-gizro

Pro:

  • compact și ușor pentru clasa din care face parte
  • tastatură rapidă și tăcută
  • conectivitate bogată, dar fără card reader
  • unul dintre cele mai bune ecrane IPS 144 Hz cu G-Sync
  • performanțe excelente după sub-voltare
  • preț competitiv

Contra:

  • torsiuni în zona ecranului și tastaturii
  • tastatura nu are iluminare pentru fiecare buton
  • cald și zgomotos în jocuri
  • dificil de reparat și actualizat
  • autonomie cam mică din cauza lipsei Optimus
  • încărcător subdimensionat

1 comentariu

  1. Emma Boicu

    7 februarie 2019 la 13:42

    Salut! Publicati si voi un review despre un HP pentru multimedia , ceva mai bunicel. Caut un laptop multimedia si sunt intr-o ceata totala, negasind nimic la un pret competitiv si car sa nu aiba neajunsuri cu care sa nu te poti impaca. M-ar interesa chiar si un lap pentru gaming, daca ar avea un design mai sobru si o racier buna, fara ventilatoare care merg intruna, chiar si in activitati banale. Cred ca majoritatea cumparatorilor sunt interesati de acest segment, toti ar vrea un laptop portabil, performant, cu care sa-ti faci si treaba la birou dar si cate un joc (uneori), insa nu la pretul unui xps fiindca…nu e pentru oricine. Multumesc! Eventual o comparatie intre laptopurile din oferta de pe piata ar fi bine venita, mai ales ca toate magazinele inrosesc paginile cu reduceri si oferte -cele mai multe neadevarate, dupa cum am reusit si singura sa constat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri