Asus ZenBook Flip 13 UX363EA review – 2-in-1 convertibil cu Intel Tiger Lake
După ce în ultima vreme am am testat o bună parte dintre ZenBook-urile celor de la Asus lansate în a doua parte a lui 2020, în acest articol ne vom concentra atenția asupra modelului 2-în-1 cu ecran convertibil, seria ZenBook Flip 13 UX363EA.
Aceasta împarte multe dintre caracteristici cu versiunile standard, clamshell, precum construcția premium integral metalică, designul tastaturii și porturilor, platforma hardware Intel Tiger Lake, și bateria de mare capacitate, oferind în plus un ecran touch convertibil complet, ce poate transforma computerul într-o tabletă, la nevoie.
Modelul testat de noi este o versiune retail, idetică cu cele disponibile în magazine, iar mai jos am adunat impresiile lăsate de utilizarea acestui ZenBook Flip 13, cu bune și cu rele.
Specificații Asus ZenBook Flip 13 UX363EA
Ecran | 13,3″, 1920 x 1080 px, IPS, glossy, tactil |
Procesor | Intel Tiger Lake Core i7-1165G7, 4 nuclee/8 fire execuție |
Video | Intel Iris Xe, 96 EUs, 1.3 GHz |
Memorie | 16 GB LPDDR4x 4266 MHz (lipiți) |
Stocare | 1 TB M.2 PCIe x4 SSD (Kingston) |
Conectivitate | Wireless 6 (Intel AX200), Bluetooth 5.0 |
Porturi | 1x USB-A 3.2 gen1, 2x USB-C 3.2 cu Thunderbolt 4 (data, video, și încărcare), HDMI 1.4?, microSD card reader, 3.5 mm jack cu adaptor USB-C |
Baterie | 67 Wh, încărcător 65W cu quick-charging |
Dimensiuni | 305 mm x 211 mm x 13,9 mm |
Greutate | 1,28 kg, încărcător 0,21 kg |
Altele | tastatură iluminare albă, NumberPad din sticlă, webcam HD + camere IR , sistem audio stereo |
Construcție și design
Flip-ul din această generație arată excelent, este solid construit și atent finisat. Elemente metalice sunt utilizate pentru întreaga carcasă, iar rigiditatea șasiului interior și a ecranului arată o îmbunătățire față de versiunea tradițională ZenBook UX325 testată acum ceva timp.
Liniile de design rămân standard pentru un ZenBook modern, cu un finisaj fin pe ecran și un interior complet mat. Laptopul este disponibil într-o singură versiune de culoare, un gri închis, iar zona mată din jurul tastaturii și clickpad-ului se descurcă surprinzător de bine atunci când vine vorba de ascunderea amprentelor utilizării zilnice.
În același timp, acest model convertibil este ceva mai mare și mai greu decât modelul standard, de așteptat din moment ce înglobează un set mai complex de balamale și un ecran touch acoperit de sticlă protectivă. El rămâne totuși un laptop portabil, cântărind ușor sub 1.3 kilograme în versiunea testată de noi, dar formatul ceva mai mare se traduce prin margini mai groase deasupra și în special dedesubtul ecranului. Altfel, însă, laptopul împarte elemente constructive cu modelul UX325, integrând aceeași tastatură cu format comprimat, același clickpad de mari dimensiuni și elemente de design similare, precum marginile metalice.
Desigur, ZenBook-ul Flip UX363 este un convertibil, așadar poate fi folosit atât ca laptop, cât și ca tabletă. O tabletă destul de voluminoasă și nu la fel de comfortabilă ca un dispozitiv dedicat de acest fel, dar totuși utilizabilă pentru cei ce își doresc o astfel de funcționalitate. Mă aștept însă ca cei mai mulți dintre voi să îl folosiți în primul rând ca laptop, acolo unde acest ZenBook dă dovadă de bună ergonomicitate în utilizarea zilnică.
De menționat că la fel ca majoritatea ZenBook-urilor moderne, și acest Flip folosește un sistem de balamale Ergolift, care ridică corpul principal pe două piciorușe din cauciuc plasate pe buza de jos a ecranului, lucru pe care le puteți observa din una din pozele de profil incluse aici. Totuși, spre deosebire de modelele ZenBook cu format tradițional, în cazul acestui Flip piciorușele implementate sunt mai mici și mai rigide. Acest fapt are un impact asupra stabilității laptopului pe birou, atunci când se sprijină pe aceste piciorușe. Ba mai mult, din cauza designului acestora, balamalele metalice ajung să intre în contact cu suprafața biroului atunci când înclinați ecranul spre 120 de grade, iar cum aceste balamale au colțuri ascuțite, mă aștept să zgârie suprafațele mai sensibile, un aspect deranjant.
Altfel, balamalele mi se par reușite pentru un astfel de laptop 2-in-1 , ele asigurând o poziție stabilă a ecranului (care se mișcă puțin atunci când este atins, dar acest detaliu este normal pentru un 2-in-1) și permițând ridicarea și ajustarea cu o singură mână. Sper ca aceste balamale să se doveadească și fiabile în timp.
De adăugat aici și că ZenBook-ul Flip oferă o serie bună de porturi, pentru un ultraportabil, cu două sloturi USB-C cu Thinderbolt 4, un slot HDMI și un cititor de carduri microSD. Jackul de 3.5 mm a fost lăsat pe dinafara (un aspect pe care nu îl apreciez), precum pe modelele clamshell, dar Asus include în pachet un adaptor USB C la 3.5 mm, un adaptor UBS-A la Ethernet, un stylus și o carcasă de protecție.
Tastatură și touchpad
După cum aminteam mai sus, tastatura de pe acest ZenBook Flip 13 este una identică cu cea integrată pe modelul clamshell ZenBook 13 UX325, adică una cu format destul de înghesuit, cu taste principale rectangulare cu dimensiunea de 16 x 13 mm.
Acest format dăunează experienței de utilizare și preciziei, și mă aștept să fie cu atât mai deranjant pentru cei cu mâini de mari dimensiuni. Altfel, tastatura e cam la nivelul standard așteptat de la un laptop de 13-inch, dar per total un pas în spate față de modelul implementat pe versiunile ZenBook de 14-inch, ceva mai late, atât ca format, cât și ca feedback și iluminare.
Și aceasta pentru că sistemul de iluminare lasă lumina să iasă de sub o serie de taste, în special de sub linia de sus de funcții și de sub săgeți, lucru deranjant în utilizarea pe timp de noapte. Pe de altă parte, iluminare este lizibilă, puternică și uniformă, iar layoutul Asus include și indicatori dedicați pentru CapsLock și Fn+Esc lock.
Dedesubtul tasturii, centrat pe șasiu, Flip-ul incorporează un clickpad din sticlă de mari dimensiuni, una dintre cele mai bune implementări de acest tip disponibile pe laptopurile cu Windows la acest moment. Acesta oferă și o funcție secundară de NumberPad.
În ceea ce privește opțiunile de autentificare biometrică, nu avem un senzor de amprentă pe acest laptop, dar avem o cameră web + IR integrată deasupra ecranului.
Ecran
ASUS oferă două opțiuni de ecrane pe seria ZenBook Flip 13 UX363, ambele cu diagonală de 13-inch, format 16:9 și funcție touch, cu suport secundar pentru sylusul activ inclus.
Majoritatea configurațiilor vin echipate cu un panel IPS de calitate medie, cu rezoluție FHD, acoperire coloristică apropiată de 100% sRGB, un nivel bun al negrului și contrastului, dar luminozitate maximă de doar 300 cd/m2. Aceasta este suficientă în utilizarea uzuală la interior, dar și și în medii puternic luminate sau la exterior, mai ales în cazul unei implementări acoperite cu sticlă lucioasă precum aceasta.
- Panel HardwareID: Chi Mei CMN1388 (N133HCE-EN2);
- Coverage: 97.0% sRGB, 68.9% AdobeRGB, 71.1% DCI-P3;
- Measured gamma: 2.25;
- Max brightness in the middle of the screen: 303.61 cd/m2 on power;
- Min brightness in the middle of the screen: 17.08 cd/m2 on power;
- Contrast at max brightness: 1414:1;
- White point: 6500 K;
- Black on max brightness: 0.21 cd/m2;
- PWM: No.
Per total, însă, deși nu o opțiune premium, acest ecran este suficient de bun pentru un laptop mid-range la nivelul anului 2020.
Opțiunea premium o reprezintă un panel FHD OLED cu luminozitate sporită, contrast excelent și acoperire 100% DCI-P3. Acest upgrade va fi însă unul piperat, ce va împinge laptopul spre o clasă de preț superioară, așadar nu neapăprat o opțiune echilibrată pentru ceea ce reprezintă per total acest ZenBook Flip UX363. Diferențele dintre cele două tipuri de ecrane sunt ilustrate în articolul nostru de pe Ultrabookreview.com .
Hardware și performanțe
Exemplarul testat de noi este o variantă cu specificații de top a serieei ZenBook UX363EA, cu un procesor Intel Tiger Lake Core i7-1165G7, 16 GB de memorie LPDDR4x 4266 MHz, o unitate SSD Kingston cu conectare PCIe x4 SSD și interfață grafică Intel Iris Xe. Modelul testat a fost unul disponibil în comerț și a fost testat cu softwareul disponibil la jumătatea lui Octombrie 2020, adică BIOS 300 și MyAsus 2.2.38.0.
Platforma Tiger Lake este cea mai recentă linie hardware oferită de Intel pentru laptopurile portabile. Ea include un procesor cu 4C/8T, rapid în taskuri uzuale și single-core, și mediu în ceea ce privește performanțele în task-uri solicitante. Acestuia i se adaugă un cip grafic performant pentru acest segment de computere, versiunea Intel Iris Xe cu 96 unități de execuție și frecvențe teoretice de până la 1.3 GHz. Luată însă la bani mărunți, veți observa că implementarea aici de față a acestei platforme Intel este una destul de limitată, în mare parte datorită formatului subțire al acestui laptop și a designului soluției de răcire. Întrăm în detalii imediat.
Nu înainte însă de a menționa că memoria este lipită pe placa de bază, așadar e important să alegeți dintre configurațiile disponibile pe cea ce vă oferă cantitatea necesară (8 sau 16 GB), pentru că nu se poate schimba. Stocarea este însă upgradabilă, și deși soluția Kingston oferită standard este una OK pentru utilizarea de zi cu zi, ea se încinge rapid și pierde în performanțe în cazul utilizării mai acerbe sau copierii unui volum mai mare de date, lucru de luat în considerare dacă plănuiți să folosiți laptopul pentru astfel de task-uri mai solicitante.
Dpdv software, Asus oferă un pachet de control relativ unitar, aplicația MyAsus. Aici veți găsi cele 3 moduri de putere asociate laptopului, Performance, Standard și Whisper. Standard este cel optim utilizării uzuale, caz în care laptopul rulează fâșneț și în mare parte complet silențios, Whisper ajută la prelungirea autonomiei, iar Performance este rezervat task-urilor complexe.
Trecând la testele de performanță, am rulat CineBench R15 în 15+ cicluri, cu pauze de 2-3 secunde între ele, pentru a analiza modul în care procesorul performează în astfel de solicitări intense. Rezultatele arată că implementarea permite putere și frecvențe ridicate pentru un scurt timp, dar ulterior această implementare i7-1165G7 se stabilizează la circa 13W pe modul Performance, temperaturi excelente care abia depășesc 70 de grade, dar un nivel de zgomot mediu de 41 – 42 dB. Scorul CineBench stabilizat este de circa 580-600 puncte, semnificativ sub nivelul atins de aceeași platformă în implementări mai permisive din punct de vedere al puterii alocate (și temperaturilor atinse).
Am rulat același test și pe modul Standard și pe baterie, iar rezultatele sunt ilustrate mai jos.
Pentru a avea o imagine de ansamblu, am pus mai jos un grafic care compară ZenBook-ul Flip UX363 cu o serie de alte produse similare, precum implementarea i7-1165G7 de pe ZenBook-ul S UX393, implementarea i7-1065G7 de pe compactul ZenBook UX325, sau implementarea AMD Ryzen 4700U de pe ZenBook-ul UX425. Deloc surprinzător prin prisma puterii limitate asociate, Flip-ul se clasează în partea de jos a acestei comparații.
Am verificat aceste rezultate și în alte teste complexe, precum Cinebench R20, Prime95 și 3Dmark stress-test. Acesta din urmă încarcă simultan atât partea de procesor cât și elementul grafic din platforma i7-1165G7, iar rezultatele arată că performanțele scad după ce laptopul rulează rapid pentru câteva minute, pe măsură ce sistemul se încălzește și limitarea de putere intră în efect. Mai mult despre aceasta discutăm mai jos, la secțiunea performanțelor în gaming.
Întâi însă, tradiționala suită de teste de performanțe folosind profilul energetic Performance.
- 3DMark 13 – Fire Strike: 4633 (Graphics – 5462, Physics – 10685, Combined – 1551);
- 3DMark 13 – Night Raid: 14672 (Graphics – 20018, CPU – 5838);
- 3DMark 13 – Time Spy: 1535 (Graphics – 1402, CPU – 3327);
- 3DMark 13 – Wild Life: 1535 (Graphics – 1402, CPU – 3327);
- AIDA64 Memory test: -;
- Uniengine Superposition – 1080p Medium: 2762;
- Uniengine Superposition – 1080p Extreme: 990;
- Handbrake 1.3.1 (4K to 1080p encode): 20.28 average fps;
- PassMark: Rating: 5424 (CPU mark: 12203, 3D Graphics Mark: 3633, Disk Mark: 7193);
- PCMark 10: 4783 (Essentials – 10044 , Productivity – 6614 , Digital Content Creation – 4471);
- GeekBench 4.4.2 64-bit: Single-Core: 6663, Multi-core: 22185;
- GeekBench 5.0.1 64-bit: Single-Core: 1548, Multi-core: 4936;
- CineBench R15 (best run): CPU 828 cb, CPU Single Core 217 cb;
- CineBench R20 (best run): CPU 1846 cb, CPU Single Core 547 cb;
- x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 – 192.52 fps, Pass 2 – 43.86 fps;
- x265 HD Benchmark 64-bit: 80.22 s.
- Blender 2.82 – BMW Car scene- CPU Compute: 10m 10s (Auto);
- Blender 2.82 – Classroom scene – CPU Compute: 30m 1s (Auto);
Rezultatele în teste sunt mai bune decât m-aș fi așteptat dată fiind puterea la care se stabilizează acest laptop, undeva la 5-15% sub cele obținute în cazul mult mai capabilei implementări de pe ZenBook-ul UX393 (cu rulează stabil la 25+ W). Explicația este însă una relativ simplă, și anume faptul că laptopul rulează totuși la putere și frecvență ridicată în task-urile solicitante de durată scurtă și medie, precum majoritatea acestor teste, iar performanțele scad în cazul unor solicitări mai îndelungate.
Acest lucru devine vizibil în rezultatele în jocuri, ceea ce mă aștept să doriți să rulați pe o configurație Tiger Lake, al cărei principal atuu în față competiției îl reprezintă cipul grafic Intel Iris Xe integrat. Am testat o serie de jocuri DirectX 11, DirectX 12 și Vulkan care au fost folosite cu profilul Best Performance și detalii grafice Low/Lowest.
FHD gaming | Flip UX363 – Intel 1165G7 13W | Swift 3 13 – Intel 1165G7 17W | UX393 – Intel 1165G7 26W | UX425 – Intel 1065G7 | IdeaPad 7 – AMD R7 + Vega 8 | UM425 – AMD R7 + Vega 7 |
Bioshock Infinite (DX 11, Low Preset) | 65 fps (38 fps – 1% low) | 76 fps (45 fps – 1% low) | 83 fps (44 fps – 1% low) | 40 fps (22 fps – 1% low) | 81 fps (58 fps – 1% low) | 66 fps (50 fps – 1% low) |
Dota 2 (DX 11, Best Looking Preset) | 52 fps (32 fps – 1% low) | 71 fps (46 fps – 1% low) | 63 fps (39 fps – 1% low) | 34 fps (20 fps – 1% low) | 53 fps (40 fps – 1% low) | 39 fps (28 fps – 1% low) |
Far Cry 5 (DX 11, Low Preset, no AA) | 23 fps (14 fps – 1% low) | 32 fps (19 fps – 1% low) | 29 fps (19 fps – 1% low) | 12 fps (10 fps – 1% low) | 28 fps (24 fps – 1% low) | 21 fps (17 fps – 1% low) |
Middle Earth: Shadow of Mordor (DX 11, Lowest Preset) | 59 fps (43 fps – 1% low) | 60 fps (43 fps – 1% low) | 44 fps (33 fps – 1% low) | 32 fps (22 fps – 1% low) | 33 fps (24 fps – 1% low) | 45 fps (36 fps – 1% low) |
NFS: Most Wanted (DX 11, Lowest Preset) | 56 fps (36 fps – 1% low) | 60 fps (53 fps – 1% low) | 60 fps (45 fps – 1% low) | 42 fps (25 fps – 1% low) | 60 fps (46 fps – 1% low) | 56 fps (34 fps – 1% low) |
Rise of the Tomb Raider (DX 12, Lowest Preset, no AA) | 25 fps (11 fps – 1% low) | 36 fps (5 fps – 1% low) | 46 fps (12 fps – 1% low) | 16 fps (3 fps – 1% low) | 41 fps (22 fps – 1% low) | 28 fps (22 fps – 1% low) |
Shadow of Tomb Raider (Vulkan, Lowest Preset, no AA) | 25 fps (14 fps – 1% low) | 37 fps (21 fps – 1% low) | 34 fps (18 fps – 1% low) | 17 fps (12 fps – 1% low) | 38 fps (22 fps – 1% low) | 27 fps (16 fps – 1% low) |
Strange Brigade (Vulkan, Low Preset) | 47 fps (41 fps – 1% low) | 50 fps (40 fps – 1% low) | 54 fps (45 fps – 1% low) | 21 fps (7 fps – 1% low) | 41 fps (36 fps – 1% low) | 37 fps (32 fps – 1% low) |
The Witcher 3: Wild Hunt (DX 11, Low Preset, Hairworks Off) | – | – | – | – | 28 fps (22 fps – 1% low) | 21 fps (14 fps – 1% low) |
- The Witcher 3, Dota 2, NFS – recorded with MSI Afterburner in game mode;
- Bioshock, Far Cry 5, Middle Earth, Strange Brigade, Tomb Raider games – recorded with the included Benchmark utilities.
Am adăugat pentru comparație și o serie de alte implementări Intel i7-1165G7, precum și implementări Intel IceLake i7-1165G7 și AMD Ryzen 4000.
Diferențele față de modelul UX393 cresc în jocuri, odată cu limitarea asociată a puterii, care duce la o limitare semnificativă a cipului Intel Iris Xe, ce se stabilizează la frecvențe de circa 60-60% din potențialul său pe hârtie în cadrul testelor noastre.
Astfel, jocurile mai vechi sau mai simpliste precum Dota2, Fortnite sau LOL rulează în continuare în condiții bunicele pe acest laptop, însă titlurile moderne se chinui să atingă un nivel de 30 fps, posibil pe alte notebook-uri Tiger Lake.
Răcire, conectivitate și audio
Sistemul de răcire ales de ASUS pentru acest laptop este unul simplist, cu o singur ventilator și o singură conductă de transfer termic, plus un design atipic al fluxului de aer pus în mișcare.
Grilele de pe capacul spate nu sunt active, ci sunt acoperite de benzi termice pe interior, astfel că admisia se realizează exclusiv printr-o fantă de foarte mici dimensiuni de pe marginea din spate, între balamale, precum și parțial prin tastatură.
Astfel, Asus sunt nevoiți să limiteze puterea asociată procesorului pentru a menține temperaturile interne la un nivel scăzut, și automat pe cele exterioare.
Chiar și așa, însă, ZenBook-ul Flip testat de noi se încinge destul de mult în task-uri complexe, atingând temperaturi de 50-55 de grade atât în zona tastaturii, cât și în zona evacuării de aer cald de sub ecran și pe capacul spate, în dreptul procesorului. Astfel, chiar dacă Asus ar dori să ridice puterea de operare a acestui laptop, consider că nu ar putea, pentru că și limitat, Flip-ul se situează deja la o limită a suportabilității termice, sau pentru unii dintre voi chiar dincolo de limită. Acestor temperaturi li se asociază și un nivel de zgomot mediu pentru un ultrabook, circa 41-42 dB la nivelul capului.
Pe de altă parte, laptopul este complet silențios în utilizarea uzuală, atunci când ventilatorul rămâne inactiv în mare parte a timpului. Temperaturile la nivelul carcasei sunt medii, dar total adecvate pentru un laptop răcit pasiv.
Conectivitatea este asigurată de o interfață de rețea Intel AX201, care oferă Wi-Fi 6 și Bluetooth 5. Aceasta s-a comportat bine în toate testele, însă nu atinge ratele de transfer pe care le-am văzut în cazul altor implementări.
Difuzoarele sunt amplasate pe spatele laptopului, și o soluție audio medie pentru segmentul ultrabook-urilor, fără a impresiona nici prin calitate audio (mai ales în rândul frecvențelor joase) și nici prin volum. OK pentru utilizare normală, dar fără pretenții.
Baterie și autonomie
Bateria din ZenBook-ul Flip UX363 are o capacitate de 67W, de apreciat pentru un laptop de 13-inch. Astfel, ea permite atingerea unor autonomii foarte bune.
- 7+h – editare text Google Docs, ecran la 60%, Wi-Fi pornit
- 9+h – redare YouTube FullHD, ecran la 60%, Wi-Fi pornit
- 10+h – redare Netflix, ecran la 60%, Wi-Fi pornit
- 4-6h – navigare Web intensivă, ecran la 60%, Wi-Fi pornit.
Laptopul este însoțit de un încărcător compact de 65W cu un design dintr-o singură bucată și cablu lung, cu conector USB-C. Bateria necesită circa două ore pentru încărcarea completă, însă încărcarea rapidă permite umplerea până la 60% în circa 50 de minute.
Preț și disponibilitate
ZenBook-ul Flip 13 UX363 al celor de la Asus este disponibil în ofertele locale la data publicării articolului.
Prețurile încep de la circa 5200 de lei pentru versiunea de bază cu procesor Intel i5-1136G7, 8 GB de RAM și 512 GB spațiu de stocare, și urcă spre 6100 de lei pentru modelul testat de noi cu procesor i7-1165G7, 16 GB de RAM și 512 GB stocare. Opțiuni cu 1 TB stocare sau cu ecran OLED vor fi disponibile ulterior.
Mai multe detalii despre disponibilitate, configurații și prețuri găsiți aici sau aici.
Concluzii
Trăgând linia, ZenBook-ul FLip 13 UX363EA impresionează pe de o parte în segmentul ultrabook-urilor premium cu preț mediu, dar și dezamăgește din anumite puncte de vedere.
Designul și construcția impecabile, ecranul de bună calitate, hardware-ul modern și bateria de mare capacitate sunt printre atuurile sale, făcându-l o posibilă alegere pentru cei ce doresc un portabil fâșneț pentru utilizarea de zi cu zi, pentru browsing, streaming, editare Office și alte astfel de task-uri, și doar ocazional pentru editarea de photo/video sau jocuri simpliste.
Formatul 2-in-1 cu ecran tactil rabatabil și sistemul de răcire silențios ajută la rândul său experiența de utilizare în acest caz, iar prețul configurațiilor cu procesor i5 este competitiv pentru ceea ce reprezintă acest ZenBook Flip 13 UX363. Țineți însă cont de tastatura destul de înghesuită, cu care utilizatorii cu mâini mai mari se vor chinui.
Pe de altă parte, dacă doriți un laptop portabil ce beneficiază pe deplin de avantajele platformei Intel Tiger Lake pe partea de procesare video, m-aș îndrepta spre o implementare mai puternică a acestui hardware. Astfel, configurațiile cu procesor i7 prezintă mai puțin interes în cazul acestui ZenBook Flip. Nu în ultimul rând, pe partea de performanțe multi-threaded, necesare în cazul unor softuri de programare, randare, inginerie, etc, platformele AMD Ryzen rămân în continuare o alternativă mult mai capabilă decât oferta Intel la acest moment, și recomandarea clară pentru astfel de doleanțe.
Vlad
29 octombrie 2020 la 15:09
Din punctul meu de vedere este un laptop elegant ce duce performanta la un nou nivel datorita generatiei 11 (Tiger Lake) a procesoarelor care are noua grafica Intel Iris Xe ce este capabila sa ruleze si Overwatch in 1080 pe ultra la 89 FPS ceea ce este wow pentru un ultrabook, nici conectivitatea nu sta rau, ThunderBolt 4 fiind de 8 ori mai rapid decat un UBS 3.2 de generatie 1 si sta foarte bine pe autonomie.
Alin
29 octombrie 2020 la 16:59
Foarte finut, pentru modul tableta ai suport pentru stylus, autonomie buna a bateriei, am vazut ca are noul procesor grafic Intel Iris Xe, care este cotat foarte bine si foarte laudat de specialisti, dimensiuni reduse.Imi place mult tastatura numerica digitala, foarte ingenioasa si utila.
Grecu Andrei
23 decembrie 2020 la 15:42
Forta laptopul, usor si portabil, procesor excelent!
Imi place mult displayul dearece este 100% sRGB, numai bun pentru editare foto.