GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Acer Swift 3 14 SF314-59 review – Intel Tiger Lake pentru toate buzunarele

Testat pe data de 7 noiembrie 2020
Pe scurt: Acer a reușit să intregreze o configurație puternică Intel Tiger Lake la un preț competitiv în seria Swift 3 SF314-59, ce oferă performanțe solide pentru segmentul său de piață și de preț, cu accent pe jocuri și aplicații ce pot beneficia de iGPU-ul Intel Iris Xe. Pe lângă aceasta, laptopul atrage prin construcția bună și ușoară, conectivitatea bogată și ecranul IPS mat, însă este tras în jos de tastatura neimpresionantă, temperaturile ridicate de operare in task-urile solicitante, și sistemul audio modest.
Produs testat: Acer Swift 3 14 SF314-59   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4.25/5    Pret: începând de la 3600 Lei

După ce am testat o bună parte din gama Swift 3 14-inch a celor de la Acer, una ce include laptopuri portabile și cu performanțe bunicele într-un segment de preț mediu și accesibil unei game largi de potențiali cumpărători, a venit rândul să alocăm atenție celei mai noi iterații disponibile la finalul lui 2020, seria Swift 3 14 SF314-59.

Principala caracteristică a acestei versiuni este implementarea platformei hardware Intel Tiger Lake, cea mai recentă la momentul articolului, ce oferă performanțe solide în utilizarea de zi cu zi și un upgrade semnificativ al performanțelor în jocuri și task-uri ce pun în valoare grafica Intel Iris Xe integrată de hardware-ul Core i5/i7 Tiger Lake. Acest lucru este cu atât mai elocvent în cazul acestui laptop, ce s-a dovedit a fi cea mai competentă implementare Tiger Lake testată de noi până în acest moment.

Desigur, laptopul are și unele neajunsuri pe care ar fi bine să le cunoașteți, iar în amplul articol de mai jos intrăm în detaliile acestui Swift 3 14 2020, cu bune și cu rele.

acer-swift3-main

Configurație Acer Swift 3 14 SF314-59

Ecran14,0 inch, 1920 x 1080 px, 16:9, IPS, mat, non-tactil
ProcesorIntel Tiger Lake Core i5-1135G7 CPU, 4C/8T
VideoIntel Iris Xe G7
Memorie16 GB LPDDR4x (lipiți, dual-channel)
Stocare512 GB SSD (Kingston OM8PCP3512F-AA – M.2 2280 PCIe x4)
ConectivitateWiFi 6 Gig+ (Intel AX201), Bluetooth 5.0
Porturi1x USB-A 3.1, 1x USB-A 2.0, 1x USB-C with Thunderbolt 3, HDMI, mic/headphone, Lock
Baterie48 Wh, încărcător 45W
Dimensiuni323 mm x 219 mm x 16,5 mm
Greutate1,14 kg, încărcător 0,24 kg
Alteletastatură cu iluminare albă (opțional), cameră Web HD, senzor amprentă

Construcție și design

Din punct de vedere estetic, noul Swift 3 este identic cu modelul lansat la începutul acestui an. Acer a ales un aliaj de magneziu și aluminiu folosit pentru întreaga carcasă. În consecință, laptopul are o construcție rigidă și solidă, iar greutatea de numai 1,14 kilograme îl face mai ușor și mai portabil decât alte modele de 14” din aceeași clasă.

acer-swift-3-14

Aceste aliaje pe bază de magneziu nu au o suprafață la fel de plăcută la atingere ca aliajele de aluminiu folosite pe laptopurile mai scumpe, însă în acest caz nu mă pot plânge. Laptopul este bine conceput și finisat, singura excepție fiind muchiile cam tăioase ale capacului inferior.

Ranforsarea șasiului si capacului sunt bune, ecranul fiind încadrat de un capac rigid, iar torsiunea din zona tastaturii fiind neglijabilă. Culoarea argintie este un alt avantaj, urmele de utilizare sau amprentele fiind greu vizibile.

Acer Swift 3 14 este un laptop practic din aproape toate punctele de vedere. Piciorușele cauciucate asigură o priză bună pe masă, muchiile și colțurile carcasei sunt teșite pentru a nu deranja, iar capacul ecranului oferă un mecanism ferm cu o deschidere de 180 de grade. Acest mecanism este însă și cam dur, necesitând ambele mâini pentru deschidere.

Conectivitatea asigură cam tot ce și-ar dori un utilizator, inclusiv Thunderbolt 3 sau un cititor de amprente. Sistemul de răcire evacuează aerul cald în zona balamalei, însă dacă o parte din această căldură ajunge în continuare pe ecran, măcar este preluată de buza inferioară a ramei ecranului. Din cauza acestei rame mai late, Swift 3 nu este cel mai compact laptop de 14”, însă Acer măcar a profitat de formatul mai voluminos pentru a oferi un arm-rest mare și a reușit să ofere într-un final un laptop suficient de portabil grație greutății reduse mai sus menționate.

Tastatură și touchpad

Acer încă nu a actualizat tastaturile folosite pe gamele Swift 3 sau Spin 3, dar ar cam trebui să o facă dacă vrea ca acestea să rămână competitive. Trebuie menționat că Swift 3 este disponibil cu două tipuri de tastaturi, una fără iluminare, pe care am testat-o și noi, și una cu iluminare, pe care o știm de la generația anterioară Swift 3, iar acestea au comportamente diferite.

Tastatura fără iluminare este folosită pentru configurațiile mai ieftine de Swift 3 și se remarcă neplăcut prin mecanismul cu cursă scurtă și sensibilitate ridicată. Activarea tastelor se face foarte ușor, ceea ce nu lasă prea mult loc pentru apăsările accidentale ale tastelor adiacente, și chiar și cei care preferă o tastatură mai moale vor simți nevoia să verifice că apăsarea a fost înregistrată, pentru că răspunsul cauciucat al mecanismului nu oferă o senzație tactilă suficientă.

Tastatura cu iluminare este mai bună, eu reușind să mă obișnuiesc cu ea după câteva zile atunci când am testat-o pe un precedent model Swift 3, chiar dacă si ea are un mecanism cam moale și cu cursă cam scurtă, deci este opțiunea recomandată în acest caz.

Touchpad-ul compatibil Precision are dimensiuni medii și este fabricat din plastic, însă construcția este mai bună decât în cazul generației anterioare. Acesta este mai ferm și mai bine ranforsat, neemițând zgomote la apăsările mai dure, iar gesturile complexe sunt interpretate fără probleme.

Laptopul oferă un senzor pentru amprente care este amplasat în partea dreaptă a arm-rest-ului, acesta fiind compatibil cu Windows Hello și facilitând o autentificare mai simplă.

Ecran

Acer Swift 3 14 este disponibil cu mai multe tipuri de ecrane, iar exemplarul testat de noi a venit echipat cu același panou bunicel oferit de Chi Mei pe care l-am mai văzut pe modelul Swift 3 din 2018.

Un ecran competent pentru segmentul inferior din care Swift 3 face parte, ecranul oferă o luminozitate de 300 nits, contrast de 1200:1, unghiuri ample de vizualizare și o acuratețe coloristică acceptabilă de aproape 100% pentru spectrul sRGB. Produsul este deci bun pentru aplicații de zi cu zi, redare media sau navigare Web, care de altfel sunt și genul de activități pe care le veți face pe un laptop din acest segment, însă nu este neapărat ideal pentru jocuri din cauza ratei de împrospătare e 60 Hz și a timpului de răspuns ridicat.

  • Panel HardwareID: Chi Mei CMN14D5 (N140HCE-EN2);
  • Coverage: 96.2% sRGB, 67.3% AdobeRGB, 69.3% DCI P3;
  • Measured gamma: 2.06;
  • Max brightness in the middle of the screen: 306.76 cd/m2 on power;
  • Min brightness in the middle of the screen: 37.23 cd/m2 on power;
  • Contrast at max brightness: 1215:1;
  • White point: 6800 K;
  • Black on max brightness: 0.25 cd/m2;
  • PWM: No

Ecranul este destul de bine calibrat din fabrică, doar temperatura și nivelul gamma necesitând ceva ajustări. Panoul are ceva bleeding în colțurile inferioare și am găsit și ceva neuniformități de culoare în colțul din stânga-jos, deci recomandăm să verificați produsul cumpărat, deoarece astfel de simptome sunt în general variabile.

Hardware și performanțe

Exemplarul testat de noi a avut o configurație medie pentru gama Swift 3 14 SF314-59, acesta oferind un procesor Intel Tiger Lake Core i5-1135G7, 16 GB de memorie LPDDR4x și o unitate de stocare SSD de 512 GB cu conectare PCIe x4. Acesta a fost un model de pre-producție testat cu driverele și software-ul disponibile la sfârșitul lunii septembrie 2020.

La fel ca multe alte ultrabook-uri din gama accesibilă, și noul Swift 3 este bazat pe platforma Intel Tiger Lake din 2020. Procesorul Intel Core i5-1135G7 oferă patru nuclee și opt fire de execuție, fiind un produs rapid în aplicațiile single-core și suficient de competent în cele care solicită toate nucleele. Producătorii pot opta pentru diverse profiluri energetice pentru a scoate tot ce este mai bun din acest procesor, iar Acer a ales că meargă pe setările cele mai agresive și a setat un TDP stabil de 28 W.

Noutatea platformei Tiger Lake este interfața grafică integrată Iris Xe, modelul de față având 80 de unități de procesoare cu o frecvență maximă de 1,3 GHz. Aceasta nu este atât de puternică precum implementarea cu 96 de unități de procesoare din i7-1165G7, dar reprezintă oricum un salt major de la interfața Intel din platforma Ice Lake, care a motorizat generația anterioară Swift 3.

Laptopul oferă 16 GB de memorie RAM DDR4 4266 MHz în configurație dual-channel și un SSD Kingston din gama mijlocie. Accesul la componentele interne este facil și necesită doar desfacerea șuruburilor care fixează capacul inferior, însă singura componentă care poate fi schimbată este unitatea de stocare. Se remarcă faptul că Swift 3 oferă acum două locașuri pentru unități SSD, dar și că sistemul de răcire a fost redesenat și nu mai poate susține și o placă video dedicată.

Modelul testat de noi nu a oferit nici un software pentru control avansat, utilizatorii putând comutând doar între profilurile energetice din Windows, care nu afectează performanța procesorului sau puterea maximă alocată acestuia. Este posibil însă ca modelele disponibile în magazine să fie oferite cu ceva mai multe opțiuni de această natură.

Înainte de a trece la testele de performantă, trebuie menționat că laptopul s-a achitat cu succes de sarcinile simple, fiind tăcut și rece în tot acest răstimp.

Am trecut apoi la testele pretențioase, începând cu CineBench R15, care a fost folosit preț de mai bine de 15 cicluri cu pauze de 2-3 secunde între ele. Procesorul i5-1135G7 s-a comportat excelent cu profilul energetic Best Performance din Windows 10, stabilizându-se la un TDP de 28W și frecvențe de 3,3 GHz, dar și temperaturi ridicate de 90 – 92 de grade. Acer a ales regim cu putere și temperaturi mari pentru a atinge performanțe bune, iar rezultatul este vizibil.

Performanțele ar putea fi mai bună după sub-alimentarea procesorului, însă acest lucru nu este posibil deocamdată pe generația Tiger Lake. Pe baterie, laptopul s-a comportat bine și a oferit aproape aceleași performanțe ca atunci când este alimentat de la priză.

cinebench1-acer-swift314

Pentru a pune rezultatele în perspectivă, am pus datele obținute în graficul de mai jos alături de alte modele din aceeași clasă. Implementările Ryzen 4000 cu 6 sau 8 nuclee stau în mod clar mai bine, dar implementarea i5 de față a oferit o prestație mai bună decât toate celelalte modele i5 si i7 din generație Ice Lake și Tiger Lake testate până acum grație TDP-ului admis ridicat.

cinebench2-acer-swift314

Am trecut apoi la testele mai îndelungate și mai dure CineBench R20 și Prime95, remarcând rezultate similare în primul caz, și limitate la un TDP de numai 24W în al doilea caz din cauza regimului termic ridicat care a depășit 90 de grade. Nimic ciudat, Swift 3 14 având în final un sistem de răcire banal specific clasei lui.

Testele combinate de placă video și procesor au fost deja cunoscutele 3DMark Stress Test și Luxmark 3.1. Laptopul a trecut fără probleme de testul 3DMark, în timp ce Luxmark a fost mai puțin util deoarece platforma Intel Tiger Lake nu este de deplin compatibilă.

Am apelat apoi la tradiționala suită de teste de performanțe folosind profilul energetic Best Performance.

  • 3DMark 13 – Fire Strike: 4434 (Graphics – 4850, Physics – 13365, Combined – 1676);
  • 3DMark 13 – Night Raid: 16253 (Graphics – 19326, CPU – 8551);
  • 3DMark 13 – Time Spy: 1553 (Graphics – 1382, CPU – 5198);
  • AIDA64 Memory test: -;
  • Uniengine Superposition – 1080p Medium: 2810;
  • Uniengine Superposition – 1080p Extreme: 934;
  • Handbrake 1.3.1 (4K to 1080p encode): 21.64 average fps;
  • PassMark: Rating: 5414 (CPU mark: 13158, 3D Graphics Mark: 3616, Disk Mark: 11342);
  • PCMark 10: 4634 (Essentials – 9405 , Productivity – 6260 , Digital Content Creation – 4588);
  • GeekBench 4.4.2 64-bit: Single-Core: 5978, Multi-core: 21528;
  • GeekBench 5.0.1 64-bit: Single-Core: 1357, Multi-core: 5418;
  • CineBench R15 (best run): CPU 922 cb, CPU Single Core 199 cb;
  • CineBench R20 (best run): CPU 2116 cb, CPU Single Core 518 cb;
  • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 – 176.64 fps, Pass 2 – 42.16 fps;
  • x265 HD Benchmark 64-bit: 80.85 s.

Am testat apoi laptopul și cu o parte din produsele pe care le folosim pentru analiza stațiilor de lucru.

  • Blender 2.82 – BMW Car scene- CPU Compute: 7m 51s (Auto);
  • Blender 2.82 – Classroom scene – CPU Compute: 22m 11s (Auto);
  • Luxmark 3.1 – Luxball HDR – OpenCL CPUs + GPUs score: CPU not properly recognized;

Aceste rezultate sunt excelente pentru o platformă Core i5, de așteptat ținând cont de regimul energetic generos ales de Acer, și le depășesc chiar și pe cele ale unor laptopuri cu procesoare i7 din aceeași generație testate recent. Procesoarele i7 sunt însă mai rapide în testele pe un singur nucleu, unde frecvența maximă de Boost le ajută. Chiar și așa, acestea sunt unele dintre cele mai bune rezultate pe care le puteți cere de la un TigerLake i5-1135G7 în testele combinate și pretențioase.

Să trecem însă la comportamentul în jocuri, pentru a cărui testare am recurs la jocuri DirectX 11, DirectX 12 și Vulkan, acestea fiind testate cu profilul Best Perfomance și detalii setate pe Low/Lowest. Rezultatele sunt puse într-un tabel comparativ alături de alte ultrabook-uri din același segment de preț sau cu configurații similare.

FHD gamingSwift 3 14 – Intel 1135G7 28WSwift 3 13 – Intel 1165G7UX393 – Intel 1165G7UX425 – Intel 1065G7IdeaPad 7 – AMD R7 + Vega 8UM425 – AMD R7 + Vega 7
Bioshock Infinite (DX 11, Low Preset)88 fps (52 fps – 1% low)76 fps (45 fps – 1% low)83 fps (44 fps – 1% low)40 fps (22 fps – 1% low)81 fps (58 fps – 1% low)66 fps (50 fps – 1% low)
Dota 2 (DX 11, Best Looking Preset)73 fps (44 fps – 1% low)71 fps (46 fps – 1% low)63 fps (39 fps – 1% low)34 fps (20 fps – 1% low)53 fps (40 fps – 1% low)39 fps (28 fps – 1% low)
Far Cry 5 (DX 11, Low Preset, no AA)31 fps (19 fps – 1% low)32 fps (19 fps – 1% low)29 fps (19 fps – 1% low)12 fps (10 fps – 1% low)28 fps (24 fps – 1% low)21 fps (17 fps – 1% low)
Middle Earth: Shadow of Mordor (DX 11, Lowest Preset)77 fps (58 fps – 1% low)60 fps (43 fps – 1% low)67 fps (53 fps – 1% low)32 fps (22 fps – 1% low)33 fps (24 fps – 1% low)45 fps (36 fps – 1% low)
NFS: Most Wanted (DX 11, Lowest Preset)60 fps (53 fps – 1% low)60 fps (53 fps – 1% low)60 fps (45 fps – 1% low)42 fps (25 fps – 1% low)60 fps (46 fps – 1% low)56 fps (34 fps – 1% low)
Rise of the Tomb Raider (DX 12, Lowest Preset, no AA)46 fps (31 fps – 1% low)36 fps (5 fps – 1% low)46 fps (12 fps – 1% low)16 fps (3 fps – 1% low)41 fps (22 fps – 1% low)28 fps (22 fps – 1% low)
Shadow of Tomb Raider (Vulkan, Lowest Preset, no AA)41 fps (23 fps – 1% low)37 fps (21 fps – 1% low)34 fps (18 fps – 1% low)17 fps (12 fps – 1% low)38 fps (22 fps – 1% low)27 fps (16 fps – 1% low)
Strange Brigade (Vulkan, Low Preset)56 fps (48 fps – 1% low)50 fps (40 fps – 1% low)54 fps (45 fps – 1% low)21 fps (7 fps – 1% low)41 fps (36 fps – 1% low)37 fps (32 fps – 1% low)
The Witcher 3: Wild Hunt (DX 11, Low Preset, Hairworks Off)28 fps (22 fps – 1% low)21 fps (14 fps – 1% low)

După cum se vede, Acer Swift 3 cu Tiger Lake i5 depășește multre dintre laptopurile i7-1165G7 și în jocuri, nu doar în aplicații.

TDP-ul generos de 28W îi permite nucleului grafic Iris Xe să se desfășoare la putere și frecvențe maxime, în timp ce procesorul poate atinge și el un regim bun de lucru. Am remarcat un aspect ciudat în unele jocuri mai puțin pretențioase precum Dota 2 sau NFS Most Wanted, unde procesorul a primit prioritate în detrimentul plăcii video, dar acest aspect se poate schimba odată cu actualizările de drivere.

Privind în ansamblu, Acer Swift 3 14 este un ultrabook capabil să ruleze și jocuri. În jocurile mai vechi puteți atinge 60 de cadre pe secundă cu detalii Low sau chiar ceva mai bun, în timp ce jocurile mai noi pot fi susținute la 30 de cadre pe secundă în condiții similare. Aceste rezultate sunt excelente pentru o interfață grafică integrată și marchează un salt major de la vechea interfață Iris din generația precedentă Ice Lake, dar și de la interfața Vega din procesoarele AMD Ryzen 4000.

Răcire, conectivitate și audio

Acer a actualizat sistemul de răcire de pe modelul Swift 3 SF314-59 de la cel văzut la generațiile anterioare 58 și 57. Acesta folosește în continuare un singur ventilator și o singură conductă de transfer, însă acest ultim element este mai scurt și nu mai lasă loc pentru o placă video dedicată.

acer-swift-3-14-cooling

Acest sistem de răcire s-a achitat bine de sarcini și a reușit să stoarcă performanțe excelente din procesorul i5, însă, din cauza profilului energetic agresiv cu TPD ridicat de 28W și a regimului tăcut de 38 – 39 dB în care merge ventilatorul, temperaturile interne sunt foarte ridicate.

În consecință, și carcasa metalică devine foarte caldă în cursul jocurilor sau aplicațiilor pretențioase, iar o parte din această căldură este trimisă către ecran. Din fericire, rama inferioară lată a ecranului preia o parte din căldură, însă, chiar și așa, suprafața ecranului atinge 45 de grade în unele zone.

Tăcut în sarcină, sistemul de răcire este inaudibil în cursul utilizării normale. Am remarcat însă unele zgomote făcute de componentele electrice și electronice, deci ar trebui să verificați această problemă dacă sunteți sensibil la ea.

temperatures-acerswift-daily

temperatures-acerswift-gaming

Conectivitatea este asigurată de un cip Intel AX201 cu Wi-Fi 6 și Bluetooth 5. Acesta a oferit o prestația bună și constantă în toate situațiile, însă ratele maxime de transfer nu sunt atât de ridicate ca cele văzute la alte implementări ale acestei soluții Intel.

Acer a actualizat difuzoarele de pe Swift 3, iar acestea sunt acum ceva mai puternice. Dacă nivelul sonor atinge acum 74 – 76 dB, calitatea redării a rămas însă la fel de slabă și nu acoperă aproape deloc spectrul frecvențelor joase. Camera Web, flancată de două microfoane, este suficient de bună pentru convorbiri ocazionale, însă imaginea este spălăcită și lipsită de detalii.

acer-swift-3-14-speakers

Baterie și autonomie

Bateria din Swift 3 SF314-59 are o capacitate de numai 48 Wh, o dimensiuni rezonabilă pentru un laptop din gama inferioară, însă mai mică decât ceea ce oferă alte laptopuri similare.

Acestea sunt autonomiile la care ar trebui să vă așteptați,

  • 5h – editare text Google Docs, Better Battery Mode, ecran la 60%, Wi-Fi activ;
  • 8h – redare video YouTube FullHD, Better Battery Mode, ecran la 60%, Wi-Fi activ;
  • 8h – redare video Netflix, Better Battery Mode, ecran la 60%, Wi-Fi activ;
  • 4-5h –navigare Web intensivă, Better Performance Mode, ecran la 60%, Wi-Fi activ.

Nu trebuie uitat că modelul testat de noi este unul de pre-producție, deci aceste autonomii s-ar putea îmbunătăți odată cu actualizarea sau optimizarea driverelor și software-ului. Implementarea Tiger Lake este deci mai eficientă decât cea Ice Lake văzută la începutul acestui an, însă ceva mai puțin eficientă decât ceda Whiskey Lake de la finele lui 2019.

Laptopul vine însoțit de un încărcător compact cu cabluri lungi și o putere de 45 W. Acesta folosește un conector cilindric standard, însă puteți folosi funcția de încărcare USB-C cu un adaptor separat. Încărcarea completă durează circa două ore, însă încărcarea rapidă va umple o bună parte din baterie în mai puțin de o oră.

acer-swift-3-14-power-brick

Preț și disponibilitate

Acer Swift 3 14 SF314-59 nu este încă complet disponibil în ofertele locale. În acest moment, singurul preț pe care l-am găsit peste pentru modelul cu procesor i5, 8 GB RAM și SSD de 512 GB, care este oferit contra sumei de circa 3600 lei, deci foarte competitiv. În momentul în care vom aveam mai multe informații, vom actualiza această secțiune.

Pentru mai multe detalii despre configurații, stocuri și prețuri puteți intra aici sau aici.

Concluzii

Trăgând linie, Swift-ul 3 SF314-59 este cea mai capabilă implementare a platformei Intel Tiger Lake testate de noi până în acest moment, prin prisma puterii de 28W alocate în jocuri și task-uri complexe, în ciuda formatului său portabil și a unei soluții de răcire simpliste.

Coroborat cu setări silențioase ale ventilatorului, acest fapt se traduce prin temperaturi ridicate de operare atât la nivelul componentelor, cât și la nivelul carcasei, atfel că mi-ar plăcea ca cei de al Acer să ofere un mai bun control al profilurilor de putere, pentru a permite utilizarea laptopului și pe setări medii, cu un impact negativ asupra perforamțelor, dar pozitiv asupra temperaturilor și posibilei longevități a acestui produs.

Desigur, trebuie menționat că versiunea testată de noi este una pre-producție și nu putem decât să sperăm că versiunile finale se vor comporta similar.

Tot la capitolul performanțe, platforma Tiger Lake rămâne în urma celei AMD Ryzen în multitasking și activități ce necesită resurse CPU complexe, dar impresionează în această implementare pe partea de grafică.

Acestor aspecte li se adaugă și construcția solidp și ușoară, conectica amplă și ecranul bunicel implementat, precum și autonomia ce nu lasă de dorit, toate fiind puncte forte ale acestei serii Swift 3 SF314-59, alături de prețul său competitiv.

Pe cealaltă parte, însă, experiența de tastatare lasă oarecum de dorit, mai ales în cazul versiunii de tastatură neiluminată, pe care vă recomandăm să o evitați. Mai mult, seria Swift 3 suferă în continuare la capitolul redării audio.

Acer Swift 3 SF314-59 review

Acer Swift 3 SF314-59 review

Pentru mai multe de laptop-uri accesibile avem un articol cu recomandări pentru toate bugetele.

Pro:

  • compact, ușor și ergonomic
  • construcție solidă
  • ecran IPS mat bun și conectivitate bogată
  • performanțe excelente
  • sistem de răcire silențios
  • preț competitiv

Contra:

  • câteva colțuri și muchii cam ascuțite
  • evitați tastatura fără iluminare
  • temperaturi ridicate în task-uri solicitante
  • sistem audio mediocru

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri