Strong DC++, cum arata si cum se configureaza un client DC++ serios
Strong DC este un program client utilizat pentru partajarea fişierelor prin reţeaua DirectConnect. Strong DC este derivat din DC++, fiind o versiune care functioneaza in principiu la fel, dar adauga o gramada de optiuni suplimentare, foarte utile pentru utilizatorii experimentati, care vor sa aiba control total asupra software-ului pe care il folosesc. Principalele avantaje ale lui Strong DC faţă de alte programe de acest tip sunt:
- Descărcare segmentată, un fişier poate fi descărcat de la mai mulţi utilizatori simultan. Acest mod îmbunătăţeşte semnificativ viteza de download fiind mai sigur decât descărcarea clasică.
- Limitarea vitezei de download/upload în funcţie de cerinţele celorlalte programe: Winamp, Internet Explorer, etc.
- Deconectarea automată a utilizatorilor care au viteză de upload prea mică, pentru a evita utilizarea inutilă a sloturilor.
- Personalizarea interfeţei prin schimbarea temelor, iconiţelor, sunetelor, etc.
Noua versiune 2.30, lansată în luna August 2009, beneficiază de corectarea anumitor probleme şi vine cu o serie de îmbunătăţiri printre care se numără:
- o mai bună detectare a hub-urilor pentru conexiunile client-client;
- implementarea motorului de căutare DHT;
- rescrierea modulului de limitare a lăţimii de bandă;
- utilizarea OpenSSL cu dezactivarea extensiei TLS;
- corectarea informaţiilor referitoare la sloturi în hub-urile ADC;
- repararea unui bug care apărea în cazul prea multor conexiuni (DC++BZR), etc.
Programul este bazat pe vechiul DC++, iar instalarea este extrem de simplă. Descarci de la adresa următoare programul arhivat, îl dezarhivezi în Program Files (sau oriunde doreşti) şi rulezi fişierul executabil StrongDC.exe.
Odată lansat programul, apare fereastra de setări în care trebuie să completezi următoarele câmpuri:
- Nick de forma [Ţara][Oraş][Furnizor Internet] Nume
- Line Speed (upload) – alegi o valoare în funcţie de conexiunea la internet pe care o ai.
Următoarele setări se referă la conexiunea la internet. Astfel, la Bind Address trebuie adăugat IP-ul dat de furnizorul de internet, urmând ca la Incoming şi Outgoing connection să alegi o opţiune în funcţie de prezenţa în calculator a unui program de tip firewall, sau dacă conexiunea se realizează printr-un router.
Din acest punct totul devine mult mai simplu. Trebuie să selectezi folder-ul în care să fie descărcate fişierele complete şi cel temporar unde sunt salvate fişierele neterminate. Tot aici ar fi bine să configurezi lista de hub-uri publice prin apăsarea butonului Configure Public Hub Lists. (adaugi adresa .
Pentru a putea să te conectezi la diferite hub-uri este necesar să pui la dispoziţia celorlalţi utilizatori o serie de foldere (sau chiar partiţii) din propriul calculator. Cantitatea minimă de informaţii ce trebuie împărtăşită diferă în funcţie de hub.
Din fereastra dedicată setărilor mai trebuie să alegi o valoare pentru sloturile de upload. Eu de exemplu am trecut valoarea 10 prin care 10 utilizatori pot descărca simultan fişiere din calculatorul meu.
Dacă ai trecut prin toţi paşii de mai sus nu mai rămâne decât să apeşi pe butonul Public Hubs pentru a te conecta la diferite hub-uri. Ar fi bine să alegi hub-uri din România pentru a obţine conexiuni cu viteze mari de transfer.
Atunci când găseşti hub-uri “bune” le poţi adăuga la Favorites Hubs. Strong DC se va conecta automat, odata ce a fost pornit, la cele pe care le-ai bifat.
Cam acestea ar fi setările minime pentru a descărca fişiere de pe internet cu ajutorul programului Strong DC. Vă doresc succes şi viteză de download cât mai mare.
PS: Având în vedere că tot mai multe persoane folosesc Strong DC recomand descărcarea acestuia direct de pe pagina oficială. Dacă alegi să-l descarci de pe alte site-uri s-ar putea să ai “norocul” să dai peste o versiune virusată.
florin_paul
4 mai 2010 la 17:20
Programul e foarte bun, dar an cazul meu lam schimbat din curiozitate cu modelul 2.41,,,si aici au venit si problemele pentru ca:cu modelul 2.30 eram an mod activ si cu noul model nu ma pot activa decat pasiv ,lam sters noul model lam desc.anapoi pe 2.30 si ceva se antampla ca nici pe asta nu mai pot intra ca activ ci numai pasiv.Nu stiu ce am gresit si nici unde pot gasii o rezolvare,anainte aveam internet printrun modem sau cheita^[nu stiu cum sai spun an romaneste pentru ca eu locuiesc an barcelona de multa vreme] si acum am internet prin ADSL.Daca sti vreo rezolvare poate o introduci pe pagina. Multumesc
Adrian
28 septembrie 2010 la 07:48
va multumesc pt pasi explicati si va doresc o zi placuta..mie imi merge acum super bine Va multumesc
mihai
11 martie 2012 la 01:07
salut ma numesc mihai si doresc sa rog pe cineva care are instalat dc ul sa ma ajute cu un fisier… caut MIHAI CONSTANTINESCU cu piesa SINT SINGUR IN URMA TA . am descarcat si eu o data si mi sa parut destul de dificil nefiind un as in compuri.
Augustin
10 noiembrie 2017 la 01:16
Please help!
Ce setari trebuie facute pentru a cauta un fisier (titlu de carte, de exemplu) cu numele scris cu caractere chirilice?
Cristian Nitescu
28 aprilie 2019 la 16:18
Excelenta prezentare! Multumesc!