GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Asus EEE Pad Slider review – o tabletă pentru cei ce vor mai mult

Testat pe data de 19 august 2011
Pe scurt: N/A Produs testat: N/A   Testat de: Andrei Girbea    Nota: N/A    Pret: N/A

Tablete sunt cu siguranţă un subiect tot mai atractiv în ultima vreme, de când universul lor a început să fie tot mai bogat în membri de top. Astăzi vom discuta despre Asus EEE Pad Slider SL101, o tabletă de 10 inch cu Android, ce va fi disponibilă în Romania începând cu luna septembrie.

Modelul testat de noi este un sample, o versiune de test, însă prietenii noştri de la Asus ne-au asigurat că este identic cu ceea ce vom găsi în magazine în viitorul apropiat.

Pe scurt, Asus Slider este ruda apropiată a modelului Asus Transformer, una dintre cele mai bune tablete din clasa sa în acest moment (lucru pe care vi-l pot confirma din postura de posesor al acesteia). Insă, cu toate ca cele două tablete au multe elemente în comun, ele diferă prin concept: Slider-ul este o tabletă cu o tastatură glisantă, iar Transformerul este o tabletă „slate”, ce beneficiază de un docking station care o transformă într-un dispozitiv asemănător unui netbook ca şi aspect (şi oarecum şi ca funcţionalitate).

Acest articol nu este dedicat însă comparaţiei dintre cele două Pad-uri Asus, ci modelului nou, Slider-ului SL101.

Asus EEE Pad Slider - o tableta cu funtionalitate sporita

Asus EEE Pad Slider – o tabletă cu funcţionalitate sporită

Specificaţii

Mai inainte de toate însă, să aruncăm un ochi pe lista de specificaţii, pentru a şti la ce să ne aşpteptăm:

  • ecran IPS multi-touch de 10.1 inch, aspect 16:10, rezoluţie 1280 x 800 px şi Gorilla Glass
  • platformă hardware Nvidia Tegra 2
  • 1 GB memorie
  • 32 GB spaţiu de stocare
  • Wireless N, Bluetooth 2.1 + EDR (o versiune cu 3G va fi lansată în această toamnă)
  • cititor de carduri microSDHC, slot miniHDMI, slot USB 2.0, jack audio de 3.5mm
  • 2 camere: 5 MPx pe spate, 1.3 MPx frontala
  • battery Li-Ion 25Wh cu autonomie estimată la 8.5 ore
  • sistem de operare Android 3.1 HoneyComb
  • cântăreşte circa 950 g
  • măsoară 273 x 180 x 17.3 mm

Aşadar, Sliderul vine cu dotări standard pentru o tabletă de 10 inch, singurul detaliu căruia probabil mulţi ii vor simţi lipsa fiind modemul 3G. Insă cei de la Asus promit că vor oferi şi un model 3G al acestei tablete în această toamnă.

Design şi exterior

Slider-ul celor de la Asus este o tabletă de 10 inch, însă oferă un concept diferit de al celorlalte dispozitive similare aflate pe piaţă: include o tastatură glisantă, ce poate fi acoperită de ecranul tabletei atunci cand vrem sa utilizăm gadgetul în modul slate, sau descoperită atunci când dorim o tabletă cu aptitudini de mini-laptop.

Desigur, conceptul vine si cu dezavantaje: carcasa tabletei este mai grea şi mai masivă, cântărind aprope 1 kilogram şi măsurând aproximativ 18 mm, în vreme ce majoritatea tabletelor cu Android se invârt în jurul greutăţii de 700 de grame şi grosimii de 14-15 mm. Însă aceste aspecte trebuiesc puse în balanţă cu funcţionalitatea sporită oferită de tastatura inclusă. Ca şi lungime şi lăţime, Slider-ul se încadrează în limitele clasei tabletelor de 10 inch.

Ceva mai solidă ca alte tablete de 10 inch

Ceva mai solidă ca alte tablete de 10 inch

Puţine aspecte ar fi de reproşat acestei tablete în ceea ce priveste construcţia, ea fiind aproape fără cusur. Carcasa este contruită integral din plastic, îmbinând finisaje mate, lucioase şi cromate, iar produsul final este cu siguranţă aspectuos. Datorită marginilor laterale uşor rotunjite, tableta este foarte comfortabilă în utilizarea zilnică în modul slate, ţinută cu două mâini, chit că veţi simţi destul de repede gramele în plus.

Cu ecranul glisat şi tastatura descoperită, Slider-ul arată ca un dispozitiv rupt de pe masa omului de afaceri modern. Ea va fi ideală în utilizarea la birou, însă datorită lăţimii nu putem folosi toate tastele ţinând tableta cu două mâini, ca în cazul telefoanelor mobile de la care este împrumutat conceptul de ecran glisant.

Versiunea testată de mine este cea albă, însă pe piaţă va mai exista şi un model maroniu. Nu pot spune care dintre ele este alegerea mai bună, însă din punctul meu de vedere modelul alb pare puţin mai stilat, dar pe de altă parte, se şi murdăreşte mai uşor.

Conectivitate şi porturi

Un singur lucru îi lipseşte Slider-ului atunci când analizăm opţiunile de conectivitate şi porturile: 3G-ul. După cum vă spuneam, Asus vor oferi acest model cu 3G în câteva luni, până atunci trebuind să ne mulţumim cu Wireless N, Bluetooth si GPS.

Partea din fata si laterala stanga

Partea din fata si laterala stanga

Cât despre porturi, noul EEE Pad oferă un jack de 3.5 mm, un slot proprietar pentru conectarea la calculator şi încărcare, un cititor de card-uri microSDHC, un slot mini HDMI si un slot USB 2.0 Full-Size, ce poate fi utilizat pentru a conecta diverse periferice, precum un mouse, un HDD extern sau un stick de memorie.

Partea din spate si laterala dreapta

Partea din spate si laterala dreapta

Mai multe despre exterior şi port-uri veţi găsi în prima parte a review-ului video:

Tastatura

Motivul pentru care Asus-ul SL101 vine cu o carcasă mai butucănoasă este simplu: tastatura fizică inclusă şi ascunsă sub ecran, ce poate fi scoasă la lumină atunci când este nevoie de ea, tableta transformându-se astfel într-un înlocuitor de netbook, ideal pentru cei ce doresc să scrie cu uşurinţă diverse texte.

Ecranul glisant acopera tastatura

Ecranul glisant acopera tastatura

Mecanismul glisant ce permite culisarea tastaturii este solid şi se va comporta probabil bine in timp, componetele sale fiind confecţionate din metal. Ecranul nu poate glisa accidental, ba mai mult, la început vă va lua câteva secunde până veţi înţelege că trebuie sa trageţi puţin mai tare de locaşul indicat de săgeţi pentru a urni mecanismul. Însă apoi vă va fi simplu. De fapt, mecanismul este foarte asemănător celor utilizate de unele telefoane Nokia, precum celebrul N97 sau mai modernul Nokia E7; dacă sunteţi familiari cu aceste terminale, veţi înţelege şi mai uşor cum funcţionează.

Revenind la tastatură, aceasta este la fel de lată ca tastaturile oferite pe netbook-urile de 10 inch, însă semnificativ mai îngustă. Datorită spaţiului restrâns disponibil, tastele au o formă dreptunghiulară, nu pătrată ca în cazul altor tastaturi de tip chiclet, iar acest fapt va necesita acomodare, mai ales pentru persoanele cu degetele mari, care au şanse să nimerească destul de uşor o altă tastă decât cea dorită în cazul tastării rapide. În timp însă vă veţi obişnui cu acest aspect şi cu flex-ul destul de pronunţat, cauzat de folosirea unui cadru din plastic pentru tastatură, probabil în încercarea de a ţine greutate cât mai redusă.

Tastatura

Tastatura

În plus, ar mai fi un lucru care mie personal mi s-a parut deranjant: Shift-ul minuscul din partea stângă, o tastă pe care o folosesc frecevent şi pe care aprope niciodată nu o nimeream, fiind obişnuit cu una mai lungă.

Una peste alta, tastatura este OK, chit că întâmpină micile neplăceri povestite mai sus. Ea bate însă clar orice tastatură virtuală şi cu siguranţă o veţi aprecia atunci când veţi fi nevoiţi să scrieţi diverse texte şi rapoarte, să răspundeţi la email-uri sau să conversaţi cu prietenii. Din păcate însă, cei de la Asus nu au inclus si un TrackPoint sau orice altă formă de control a cursorului unui mouse, fapt ce face experienţa utilizării zilnice cam dezbinată, fiind nevoiţi să ridicaţi mâna de pe tastatură pentru a atinge ecranul şi efectua diverse acţiuni sau lansa diverse aplicaţii. Desigur, acest lucru se poate rezolva prin conectarea unui mouse, dar cu siguranţă o soluţie all-in-one ar fi fost necesară aici.

Ca şi concluzie, tastatura Slider-ului este principalul său atuu şi îşi va face de multe ori simţită utilitatea. Eu unul, ca potenţial utilizator de tabletă cu tastatură, prefer mai mult abordarea oferită de Transformer şi al său docking, ce oferă taste mai mari, mai rigide şi un trackpad. Însă acest fapt ţine doar de preferinţa personală.

Ecran

Ecranul de 10 .1 inch cu rezoluţie de 1280 x 800 px şi panel IPS întâlnit pe primul EEE Pad se găseşte şi pe Slider, un display ce se bate pentru titlul de „cel mai bun în clasa sa” cu tablete precum Samsung Galaxy Tab 10.1 sau iPad 2.

Datorită panelului IPS, unghiurile de vizibilitate şi culorile sunt excelente, iar luminozitatea şi contrastul nu sunt nici ele de lepădat. Desigur, atât timp cât nu folosiţi tableta afară, în lumină puternică, deoarece ecranul este acoperit cu un strat protector Gorilla Glass ce îl face extrem de lucios (o hibă a tuturor gadget-urilor de acest tip de altfel).

Ecranul cu panel IPS

Ecranul cu panel IPS

Display-ul Slider-ului este capacitiv şi suportă nu mai puţin de 10 puncte diferite de atingere, astfel că va fi perfect atunci când îl veţi „butona” utilizând degetele. Pe de altă parte, Slider-ul nu poate fi folosit pentru luarea de notiţe, pentru schiţe sau desene, tocmai pentru că astfel de ecrane capacitive nu oferă aceste funcţii decât în cazul adăugării unui digitizer (precum cel oferit de HTC Flyer), care lipseşte în acest caz (el lipseşte de fapt pe aproape toate tabletele moderne, deoarece ar ridica preţul dispozitivelor destul de mult, iar numărul celor interesaţi de avantajele sale este relativ redus).

Ar mai fi de adăugat un ultim aspect legat de ecran. Mecanismul de glisare joacă şi rolul de stand pentru display atunci când tableta este în modul „mini laptop”, ceea ce este un lucru grozav. Din păcate însă, unghiul de vizualizare nu poate fi deloc modificat, el rămânând tot timpul in jurul unei valori de 45 de grade, ce se va dovedi incomodă atunci când vreţi sa urmăriţi un film sau să utilizaţi tableta din pat sau de pe fotoliu, altfel decât ţinând-o pe genunchi.

Mecanismul de glisare este solid, însă unghiul de vizualizare nu poate fi ajustat

Mecanismul de glisare este solid, însă unghiul de vizualizare nu poate fi ajustat

Hardware şi Software/Aplicaţii

Slider-ul foloseşte platforma tehnică standard întâlnită pe tablete de top cu Android existente în acest moment: Nvidia Tegra 2 cu 1 GB memorie RAM, plus un spaţiu de stocare de 32 GB (extensibil însă cu până la 64 GB extra prin intermediul unui card microSD).

Din punct de vedere software, noul EEE Pad rulează în acest moment Android 3.1, versiunea cu îmbunătăţiri majore a HoneyComb-ului, una mult mai stabilă şi mai fiabilă, ce asigură o experienţă consistentă în cadrul utilizării zilnice. Nu vom discuta prea multe despre Android, există articole dedicate acestui sistem de operare si probabil îi cunoaşteţi principalele caracteristici: posibilităţi multiple de customizare, widget-uri pentru multitplele ecrane de start, multitasking, sistem avansat de notificare.

Ca şi aplicaţii, pe lângă cele oferite standard pe toate tabletele cu Android HoneyComb (email, Youtube HD, Browser, Google Maps, etc), Asus oferă gratuit şi câteva programe în plus: suita Polaris Office (permite editarea de documente word, excel si crearea-editarea de prezentări), MyLibrary (colecţie de cărţi, reviste, ziare în format digital), MyNet (partajare DLNA), MyContent (backup date si partajare de continut între mai multe dispozitive din reţea) sau Vibe (muzică, clipuri video şi radiouri online).

Desigur, mai multe aplicaţii pot fi descărcate din Android Market, însă aici ne lovim de eternele probleme încă nerezolvate: lipsa suficientor aplicaţii special dezvoltate pentru tablete si imposibilitatea sortării între aplicaţiile gândite pentru ecrane mari si cele gândite pentru telefoane, în cadrul căutărilor. Da, cu siguranţă în timp şi acestea se vor repara, însă momentan consider că magazinul celor de la Google mai are mult de imbunătăţit atât în privinţa conţinutului, cât şi în privinţa interfeţei si uşurinţei în utilizare. De fapt, singurul său avantaj asupra Apple Store-ului constă în faptul că anumite aplicaţii oferite contra cost pentru iPad sunt gratuite pentru tabletele Android, cu precădere jocuri, însă personal prefer să platesc pentru calitate si diversitate atunci când este cazul.

Multimedia şi Jocuri

Platforma Tegra 2, ecranul wide IPS si Android 3.1 sunt ingrediente ale unei tablete cu valenţe multimedia, iar Slider-ul nu dezamăgeşte în privinţa acestui aspect.

In primul rând, rularea de conţinut HD online este acum fluentă, atât în aplicaţia Youtube HD, cât şi în cadrul utilizării de diverse site-uri de video-sharing precum Vimeo.com sau Trilulilu.ro .

Pe de altă parte, atunci când vine vorba de redarea de conţinut multimedia stocat în cadrul tabletei, lucrurile sunt puţin mai complicate. După cum probabil ştiţi, platforma Tegra 2 nu oferă decodare hardware H.264, aşadar multe dintre clipurile HD sau Full HD vor avea probleme în a rula pe aceste dispozitive.

Astfel, Slider-ul face faţă cu brio oricărui tip de conţinut video SD. Urcând la clipuri 720p, observăm că unele dintre ele merg fără probleme (fisiere .wmv, .mp4 si unele .mov), iar altele necesită decodare software (fisiere .mkv in general). Urcând şi mai mult la redarea de conţinut 1080p Full HD; observăm că singurele care rulează aproape perfect sunt fişierele .wmv, restul rulând cu artefacte, sacadat sau pierzând frame-uri video-audio pe parcurs.

Clipul de mai jos vă va spune mai multe despre partea multimedia, printre altele.

De menţionat că nici unul dintre clipurile rulate nu au fost editate, ele fiind trailere descărcate in diverse formate. În plus, observaţi că în majoritatea cazurilor utilitarul Movies inclus în cadrul Android-ului, menit sa redea fişiere video, nici măcar nu poate porni aceste clipuri, tocmai de aceea am apelat la soluţii terţe, precum aplicaţiile RockPlayer sau MoboPlayer, disponibile gratuit în Android Market. Pentru entuziaşti, ar trebui remarcată şi aplicaţia DicePlayer care teoretic oferă performanţe şi mai bune decât cele încercate, însă aceasta nu este gratuită, ci costă aproximativ 15 lei (personal nu am încercat-o încă).

În privinţa jocurilor, ne lovim iar de o problemă a tabletelor cu Android. În afară de titlurile incluse în TegraZone, create special pentru dispozitivele pe paltformă Tegra 2, care oferă detalii grafice excelente, cu greu veţi găsi jocuri cu adevărat captivante create de terţi şi care să meargă şi să arate aşa cum trebuie pe aceste tablete. Desigur, există diverse joculeţe disponibile, multe dintre ele gratuite (în vreme ce versiunile de iPad costă circa 1-3 dolari), însă ele nu impresionează. Iar în cazul titlurilor disponibile pe mai multe platforme, precum Guns Bros sau Pocket Legends, versiunile de Android sunt mult mai prost optimizate decât cele de iPad, având de multe ori o interfaţă neperiată, cu texturi nepotrivite, dar şi diverse bug-uri.

Clipul de mai jos vă va arăta câteva exemple de jocuri rulate pe Slider.

Camere foto

Noul EEE Pad împrumută de la Transformer cele două camere: 1.3 MPx frontală, ideală pentru video-chatting şi conferinţe, 5 MPx pe partea din spate, fără Flash. Calitatea imaginilor capturate lasă destul de mult de dorit, însă cam toate dispozitivele de acest gen suferă la acest capitol. Mai jos aveţi câteva exemple de fotografii realizate cu Slider-ul. Culorile sunt OK, însă camera are tendinţa să supra-expună pozele, iar în cazul setării Compensării Expunerii pe -1, rezultatele sunt poze subexpuse (fotografiile mai întunecate).

Desigur, tableta poate şi înregistra clipuri video în format 720p 24fps. Rezultatul în vedeţi mai jos şi vă las pe voi să trageţi concluzii în privinţa calităţii.

Une peste alta, Slider-ul poate fotografia şi filma, însă mă îndoiesc că foarte mulţi doritori ai unei astfel de tablete o vor scoate din geantă pentru astfel de acţiuni, tocmai de aceea calitatea fotografiilor-clipurilor ar trebui să fie un criteriu minuscul în cadrul procesului de selecţie. Cel puţin în concepţia mea.

Boxe

Tabletele disponibile la ora actulă pe piaţă nu impresionează prin calitatea sunetului redat, iar Slider-ul nu face rabat de la regulă: boxele stereo oferă un sunet plăcut, însă nimic care să te lase cu gura cască. Din păcate însă, acestea vin cu un volum destul de redus, astfel încât utilizarea tabletei într-un mediu puţin mai zgomotos vă va face să apelaţi la o pereche de căşti.

Intrând în detaliu, volumul acestor boxe este asemănător cu cel al boxelor utilizate pe Transformer, însă ele sunt plasate în partea din spate, în dreptul mecanismului glisant al ecranului, astfel că sunetul nu este îndreptat spre utilizator, ci spre spate. In plus, atunci când folosim tableta cu ecranul rabatat, acesta va bloca sunetul iar volumul perceput va fi şi mai scăzut.

Soluţia rămâne după cum vă ziceam o pereche de căşti, dar cârcotaşul din mine are ceva de comentat şi în această privinţă: conectorul de 3.5 mm este plasat undeva în partea dreaptă-spate şi nu mai în faţă, cum ar fi fost ideal, şi din această cauză cablul căştilor s-ar putea să vă încurce uneori în utilizarea zilnică a tabletei.

Boxele au volum scăzut şi sunt plasate în spatele ecranului

Boxele au volum scăzut şi sunt plasate în spatele ecranului

Desigur, există o soluţie pentru toate neajunsurile: o pereche de căşti wireless, conectate din Bluetooth (folosind însă tableta cu Bluetooth-ul activat veţi reduce autonomia cu probabil 30 de minute per ciclu de încărcare).

Baterie şi autonomie

Cum tot vorbeam de autonomie, Slider-ul oferă o baterie Li-ION de 25 Wh, ce ar trebui să ofere o durată de viaţă a bateriei de circa 8.5 ore. In practică, noi am obţinut în jur de 7 în cadrul unei utilizări zilnice medii, ceea ce este o valoare rezonabilă. Chiar dacă există pe piaţă  destule tablete cu autonomie mai bună, Slider-ul este capabil să ofere o „zi-lumină” de funcţionare chiar şi în cazul utilizării intense, ceea ce este tot ce dorim de la un astfel de dispozitiv.

Desigur, autonomia poate varia de la 4-5 ore până la spre 2-3 zile, in funcţie de modul de funcţionare. Şi ar mai fi de remarcat că modelul testat nu oferă încărcare prin USB (posibil însă sa fie un lips al acestui sample).

Preţuri şi disponibilitate

Asus-ul Slider SL101 nu este încă disponibil pe piaţa din România, însă ar trebui să îşi facă apariţia în magazine undeva la mijlocul lunii Septembrie.

Nici preţul oficial nu este anunţat, dar conform surselor noastre, pentru aproximativ 2300 de lei veţi putea achiziţiona un Slider 32 GB Wi-Fi, alb sau maroniu. O versiune cu spaţiu de stocare de doar 16 GB nu va fi iniţial disponibilă, iar in viitorul apropiat îşi va face probabil apariţia si o versiune 3G a acestei tablete, însă nu ştim exact când sau în ce condiţii de preţ.

Slider vs principalii competitori

Datorită particularităţilor sale, este greu să definim un concurent clar pentru Slider. Cu siguranţă tablete precum iPad 2 sau Galaxy Tab 10.1, cu a lor formă ultra-compactă şi al lor design minimal, vor atrage atenţia unor potenţiali cumpărători cu nevoi diferite.

Aşadar, principalii concurenţi rămân Acer-ul Iconia Tab A500, Toshiba Thrive şi Asus EEE Pad Transformer, primele două oferind multitudinea de porturi disponibile şi pe Slider, iar ultimul fiind o soluţie hibridă dintre o tabletă clasică şi un mini laptop cu Android, ce oferă şi ea o tastatură şi porturi în plus faţă de cele existente pe noul EEE Pad.

Aşadar, probabil tableta care se apropie cel mai mult de Slider este ruda sa, însă chiar şi aşa nu consider că cel două dispozitive sunt neapărat concurente, fiecare având nişte atuu-uri clare: Transformerul este hybrid, poate oferi o tastatură de dimensiuni generoase, un trackpad şi porturi in plus, însă într-un corp masiv (considerâmd şi tableta si docking-ul), iar Sliderul este o tabletă ce îmbină portabilitatea, estetica şi productivitatea, fiind destul de compactă, uşoară şi oferind în acelaşi timp o tastatură fizică, chiar dacă nu una perfectă.

Mai multe despre cele două EEE Pad-uri într-un post viitor

Mai multe despre cele două EEE Pad-uri într-un post viitor

Mai multe despre Slider Vs Transformer vom discuta într-un post ulterior. Una peste alta, personal consider soluţia multilaterală oferită de primul EEE Pad mai practică, putând uşor opta pentru utilizarea unei tablete uşoare sau a unui dispozitiv complex, cu beneficiile aduse de docking. Asta nu înseamnă că nu apreciez Slider-ul şi atuurile sale. În orice alegere e vorba de subiectivisim, de aceea sunt sigur că şi preferinţele voastre sunt împărţite între cele două dispozitive.

Concluzii

Una peste alta, Asus-ul EEE Pad Slider SL101 este o tabletă aparte, cu o construcţie şi un design foarte bine puse la punct, performanţe bune şi un concept interesant, ce include un ecran glisant ce ascunde o tastatură fizică, pe care o vei avea oricând cu tine şi o vei putea folosi dacă va fi nevoie.

Clipul de mai jos include concluziile referitoare la această tabletă, precum şi câteva informaţii despre preţuri, disponibiliate şi autonomie.

In final, e clar că Slider-ul este un gadget ce trebuie luat în considerare de cei care doresc o tabletă pe care să poată îmbina plăcutul cu utilul, distracţia cu munca. Ca orice dispozitiv electronic, el are puncte forte si dezavantaje, rămânând astfel la latitudinea fiecărui potenţial client să le pună în balanţă şi  să tragă linia finală.

Asus Slider - o tabletă pentru cei ce vor să combine distracţia cu munca

Asus Slider – o tabletă pentru cei ce vor să combine distracţia cu munca

Ar mai fi probabil o întrebare: este Slider-ul un computer capabil să înlocuiască un laptop portabil în utilizarea zilnică în mediul business? Personal consider că încă nu, datorită lipsei aplicaţiilor pe care le putem găsi pe Windows (editoare photo si video performante de exemplu, îm cazul meu). Însă pentru alte persoane cu alte necesităţi, e posibil să fie. Un lucru e cert, cu aproximativ 2000-2500 de lei putem în acest moment alege un dispozitiv ultraportabil capabil să satisfacă chiar şi nevoile celor mai pretenţioşi dintre noi, fie că vorbim de laptop, smartphone, tabletă sau netbook.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri