GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Asus ZenFone 2 ZE551ML review – calitate şi performanţe de top

Testat pe data de 16 iunie 2015
Pe scurt: Asus Zenfone 2 este un smartphone care se adresează utilizatorilor care preferă un ecran de mari dimensiuni şi performanţe bune în orice aplicaţie la un preţ cât mai atractiv, însă pentru a obţine aceste avantaje aceştia trebuie să accepte compromisul unei autonomii relativ scăzute.
Produs testat: Asus ZenFone 2 ZE551ML   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4/5    Pret: 1699 Lei

Asus este recunoscut în special pentru gama diversificată de laptopuri şi tablete, însă în ultima perioadă şi-a concentrat atenţia şi pe segmentul smartphone-urilor.

Astfel, după ce a ieşit în evidenţă prin seria PadFone, telefonul care se conecta la un ecran de 10” pentru a fi utilizat şi pe post de tabletă, producătorul taiwanez a revenit şi pe piaţa tradiţională a smartphone-urilor moderne cu brandul ZenFone.

Lansată iniţial în 2014, gama ZenFone utilizează procesoare Intel şi a ajuns acum la a doua generaţie, prima care este disponibilă oficial şi în România. Cunoscută simplu drept Zenfone 2, această generaţie este formată din trei dispozitive care poartă acelaşi nume, iar noi am avut oportunitatea de a evalua cea mai puternică versiune modelul Asus Zenfone 2 ZE551ML care oferă, printre altele, 4 GB RAM.

Asus consideră că Zenfone 2 ZE551ML este un smartphone cu design şi performanţe specifice telefoanelor de top, pe care îl oferă însă la un preţ specific gamei de nivel mediu, iar în cadrul acestui review vom afla împreună cât adevăr există în aceste afirmaţii.

Asus ZenFone 2 este un smartphone performant

Asus ZenFone 2 este un smartphone performant

Ce este Asus ZenFone 2?

Asus ZenFone 2 este smartphone cu un preţ decent, capabil să ofere performanţe bune în orice aplicaţii şi jocuri, însă dimensiunile mari generate de ecranul de 5.5” şi unele decizii neinspirate în opinia noastră (de natură hardware şi software) pot influenţa decizia de cumpărare.

Specificaţii tehnice Asus ZenFone 2

Iată principalele caracteristici tehnice ale lui Asus ZenFone 2:

Asus ZenFone 2 ZE551ML
EcranIPS, 5.5”, Full HD
ChipsetIntel Atom Z3580
Procesorquad-core 2.3 GHz
GraficaPowerVR G6430
Memorie RAM4 GB
Memorie interna32 GB
Conectivitate4G, Wi-Fi ac
Camera foto13 MP, video 1080p
SoftwareAndroid 5.0 Lollipop
AcumulatorLi-Po 3000 mAh
Dimensiuni152.5×77.2×10.9 mm
Greutate170 grame

Ce ne-a plăcut

O simplă privire aruncată asupra telefonului la scoaterea din cutie evidenţiază faptul că Asus ZenFone 2 împrumută o serie de elemente de design de la concurenţă, însă taiwanezii au fost suficient de inspiraţi pentru a adopta în principal elementele pozitive.

Partea frontală este dominată de ecranul cu diagonală de 5.5” şi beneficiază de rame destul de generoase, după un design asemănător cu cel întâlnit la HTC. În schimb, spatele împrumută filosofia LG, întrucât este curbat. Aceasta combinaţie inedită asigură o priză bună în mâini pentru un telefon de asemenea dimensiuni, iar la această senzaţie contribuie şi materialul carcasei spate. Chiar dacă este realizată din plastic, aceasta are un finisaj metalic cu striaţii uşoare care oferă o aderenţă excelentă şi care împiedică depunerea amprentelor sau a murdăriei.

Carcasa spate a lui ZenFone 2 are o aderenta exemplara

Carcasa spate a lui ZenFone 2 are o aderenta exemplara

Rezultatul este un telefon solid cu un aspect estetic plăcut, impresie la care contribuie şi absenţa butoanelor şi porturilor de pe părţile laterale. Astfel, tastele de volum au fost amplasate pe spate, sub senzorul camerei foto, şi, chiar dacă necesită o scurtă perioadă de acomodare, configuraţia este intuitivă în utilizarea de zi cu zi. Capacul de pe spate poate fi îndepărtat, oferind acces la cele două SIM-uri, slotul pentru cardul microSD şi baterie. Aceasta din urmă nu este însă uşor înlocuibilă.

Volumul lui ZenFone 2 se regleaza de pe partea din spate

Volumul lui ZenFone 2 se regleaza de pe partea din spate

Telefonul a sosit la test împreună cu o carcasă View Flip Cover Deluxe cu NFC. Aceasta se montează în locul capacului spate tradiţional şi beneficiază şi de husă pentru ecran, cu o zonă circulară în partea superioară care oferă acces la unele funcţii fără să mai deschizi telefonul. Astfel, poţi accesa rapid până la 7 aplicaţii, inclusiv camera foto. Carcasa este realizată din poliuretan şi policarbonat şi cântăreşte 50 de grame, în condiţiile în care telefonul are 170 de grame cu carcasa standard.

Asus a realizat un flip cover pentru ZenFone 2

Asus a realizat un flip cover pentru ZenFone 2

Adoptarea tehnologiei IPS pentru ecranul de 5.5” asigură o reprezentare fidelă a culorilor, un contrast bun şi unghiuri excelente de vizualizare. Luminozitatea este suficient de mare pentru a putea folosi telefonul şi în lumină naturală, cu excepţia faptului că la valori apropiate de maxim culorile devin un pic spălăcite. Dacă preferi mai mult suprasaturarea culorilor specifică ecranelor SuperAMOLED, poţi seta ecranul pe Vivid Mode din meniul de configurare, acolo unde poţi te poţi juca manual cu numeroase alte setări.

Chiar dacă ecranul este mai degrabă specific unui phablet, rezoluţia Full HD este suficientă şi oferă o densitate de 403 pixeli per inch. Practic, imaginile sunt clare inclusiv în cazul navigării printre texte în browser sau într-un editor de documente.

Putine se pot reprosa ecranului lui ZenFone 2

Putine se pot reprosa ecranului lui ZenFone 2

Asus a optat pentru un parteneriat cu Intel în privinţa platformei hardware, astfel că ZenFone 2 este echipat cu un chipset Intel Atom Z3580 cu procesor quad-core de 2.3 GHz, grafică PowerVR G6430 şi 4 GB RAM. Telefonul este fâşneţ în utilizarea de zi cu zi, navigarea prin meniuri este fluentă, inclusiv în multitasking, iar aplicaţiile se lansează mulţumitor de rapid.

Ecranul de mari dimensiuni şi performanţele bune fac ca utilizarea aplicaţiilor multimedia să reprezinte o plăcere, în special când vine vorba despre filme. Telefonul suportă practic orice format uzual, inclusiv MKV-uri Full-HD, însă îţi recomand să renunţi la aplicaţia standard care uneori generează erori în favoarea unui software mai fiabil şi mai bogat în opţiuni precum VLC Media Player sau MX Player.

Sunetul oferit de difuzorul amplasat pe spate este de calitate la un volum rezonabil, însă claritatea acestuia are de suferit aproape de nivelul maxim. Într-o astfel de situaţie, cea mai bună opţiune este să utilizezi căştile incluse în pachet. În plus, curbura carcasei permite difuzorului să aibă mai mult spaţiu liber atunci când este poziţionat pe masăl şi îl face ceva mai dificil de obturat.

Difuzorul este amplasat pe spate

Difuzorul este amplasat pe spate

Dacă îţi plac jocurile, vei fi încântat să afli că ZenFone 2 se descurcă excelent şi la acest capitol. Pentru început am încercat titluri mai puţin pretenţioase, dar foarte populare, precum Candy Crash Saga, însă performanţele au fost la înălţime şi atunci când am instalat Need Ford Speed: Most Wanted, Asphalt 8 sau Real Racing 3, care au rulat fluent, fără sacadări sau întreruperi.

Telefonul oferă un spaţiu de stocare de 32 GB, dintre care 6.5 GB sunt ocupaţi de sistemul de operare, astfel că există suficient loc pentru mai multe jocuri “serioase”. Iar în cazul în care ajungi la limită, poţi opta pentru mutarea unora dintre ele sau a altor fişiere pe un card microSD. O altă variantă de luat în calcul ar fi să profiţi de cei 100 GB spaţiu de stocare pe Google Drive pe care îi primeşti gratuit la prima pornire a telefonului.

Conectivitatea este de asemenea una specifică terminalelor de top: nu numai că se conectează la reţele 4G cu viteze de până la 150 Mbps sau 3G cu viteze de maxim 42 Mbps, dar ZenFone 2 este compatibil şi cu reţele Wi-Fi ac, o opţiune nu tot timpul întâlnită nici măcar în segmentul de vârf. În practică, navigarea pe internet, fie în browser, fie în cadrul aplicaţiilor, a fost una plăcută din acest punct de vedere.

Cât de bine se simt însă cei 4 GB RAM? La capătul unei săptămâni de teste nu aş putea spune că cei 4 GB RAM aduc un spor de performanţă vizibil comparativ cu smartphone-uri cu 2-3 GB RAM. Da, telefonul se mişcă bine în orice aplicaţie sau joc, dar la fel se poate spune şi despre multe alte smartphone-uri de top.

Iată şi rezultatele obţinute în diverse programe de benchmark:

Deloc surprinzător, ZenFone 2 este echipat din fabrică cu sistemul de operare Android 5.0 Lollipop, peste care producătorul a aplicat interfaţa proprietară ZenUI. Aceasta din urmă nu modifică însă în mod agresiv aspectul vizual disponibil pe versiunea stock de Android 5.0 şi respectă în mare parte principiile Material Design trasate de Google. Prin urmare, experienţa de utilizare este una plăcută inclusiv cu launcher-ul predefinit, după o schimbare prealabilă a modului în care se “derulează” paginile în homescreen.

Lockscreen-ul oferă acces rapid la o serie de aplicaţii uzuale, inclusiv camera foto, registrul de apeluri sau aplicaţia pentru mesaje SMS, iar centrul de notificări poate fi de asemenea puternic personalizat. Aici pot fi incluse numeroase scurtături către funcţii uzuale precum Wi-Fi, date mobile, lanternă, localizare sau sunet, iar notificările sunt afişate într-un mod foarte asemănător cu versiunea stock de Android.

De asemenea, App Drawer-ul poate fi configurat în orice fel, de la stabilirea numărului de rânduri şi coloane cu aplicaţii, la ascunderea unor aplicaţii inutile şi până la sortarea acestora pe grupuri sau după numeroase alte criterii. În plus, există un meniu Auto-start Manager în care poţi bloca pornirea automată a unor aplicaţii la restartarea telefonului, pentru o utilizare eficientă şi mai fluentă.

Inevitabil, Asus a introdus şi funcţii specifice pentru ZenFone 2, reunite sub brandul ZenMotion. Dacă funcţia de pornire şi de oprire a ecranului printr-un simplu dublu-tap este regăsită şi la alţi producători, Asus îţi permite inclusv să porneşti aplicaţii prin gesturi chiar şi cu ecranul închis. Astfel, dacă formezi litera C pe ecranul închis porneşti camera, cu un S lansezi aplicaţia de mesaje SMS, iar cu un W dai drumul browserului. Din păcate, aceste gesturi nu pot fi editate şi sunt compatibile doar cu aplicaţii proprietare Asus, astfel că funcţionalitatea este oarecum limitată.

Există şi alte funcţii interesante pe care le-am descoperit complet întâmplător în timpul testelor, cum ar fi posibilitatea de a activa camera foto atunci când ai telefonul cu ecranul în jos şi apeşi butonul de volum.

Dintre aplicatile proprietare, Party Link poate fi utilă pentru a partaja fişiere cu prietenii chiar şi în absenţa unei conexiuni la internet, în timp ce MiniMovie realizează clipuri video din pozele pe care le-ai făcut cu camera foto.

Şi pentru că a venit vorba despre camera foto, Asus a optat pentru un senzor de 13 MP dotat cu dual-LED flash şi apertură f/2.0 care oferă fotografii decente pe timp de zi. Dacă foloseşti setările automate vei observa o suprasaturare a culorilor, însă pentru mine acest lucru nu este unul neapărat deranjant.

Interfaţa camerei foto este simplă şi intuitivă, iar printr-un simplu tap ai acces la nu mai puţin de 17 moduri de fotografiere, într-un design asemănător cu cel întâlnit la unele telefoane Samsung. Câteva dintre ele par spectaculoase la prima vedere, însă adevărul este că vei utiliza doar câteva cu regularitate, printre care se numără şi funcţia de HDR. De altfel, dacă foloseşti HDR, culorile fotografiilor sunt semnificativ mai apropiate de cele naturale decât în cazul opţiunii Auto.

Fotografii cu HDR activat (stanga) si fara HDR activat (dreapta)

Fotografii cu HDR activat (stanga) si fara HDR activat (dreapta)

O altă funcţie întâlnită în prezent pe aproape orice smartphone este Panorama, care surprinde o suprafaţă mai mare şi oferă avantaje în unele situaţii.

ZenFone 2 realizeaza panorame interesante

ZenFone 2 realizeaza panorame interesante

Pe timp de noapte, calitatea fotografiilor scade, însă acestea sunt decente pentru un astfel de smartphone, aşa cum poţi observa şi din exemplele de mai jos:

Absenţa unei stabilizări a imaginii se observă cel mai bine în cadrul clipurilor video, care deseori par tremurate, mai ales că şi telefonul are dimensiuni generoase. Culorile sunt şi în acest caz destul de suprasaturate, iar calitatea sunetului nu este prea grozavă, în special dacă bate vântul:

ZenFone mizează pe un acumulator Li-Po cu capacitatea de 3.000 mAh, una obişnuită pentru un smartphone de aceste dimensiuni. Partea bună este că acesta integrează o tehnologie de încărcare la 60% în numai 40 de minute, iar o încărcare de la 15% la 100% este realizată în numai o oră şi 10 minute.

Pachetul pentru test a inclus şi un acumulator portabil de 10.050 mAh care mi-a atras atenţia prin dimensiunile foarte mici. Botezat ZenPower Credit Card Size tocmai datorită formei sale compacte, acumulatorul poate încărca complet un ZenFone 2 de cel puţin două ori şi are nevoie de numai 2 ore şi jumătate pentru o încărcare integrală.

Zen Power este un acumulator extern compact

Zen Power este un acumulator extern compact

Ce scârţâie

În general, Asus ZenFone 2 ne-a impresionat prin calitatea designului şi a construcţiei, însă dimensiunile generoase (152.5 x 77.2 x 10.9 mm) se fac simţite în utilizarea de zi cu zi. Chiar dacă telefonul stă bine într-o mână, atunci când vrei să-l utilizezi te vei confrunta cu tot felul de mici inconvenienţe. De exemplu, inclusiv atunci când vrei să apeşi pe tasta back, rişti să scapi telefonul dacă îl ţii cu o singură mână.

Practic, în cele mai multe situaţii vei fi nevoit să îţi foloseşti ambele mâini pentru a utiliza telefonul. Parţial, acest lucru are drept cauză şi rama groasă din partea de jos, generată de faptul că tastele capacitive pentru back, home şi multitasking nu sunt integrate în ecran. Acestea din urmă nici nu se aprind, motiv pentru care pe timp de noapte vei întâmpina ocazional dificultăţi să apeşi corect pe funcţia dorită. De asemenea, cele trei funcţii nu pot fi inversate.

Tastele capacitive ale lui ZenFone 2 ocupa spatiu si nu se aprind

Tastele capacitive ale lui ZenFone 2 ocupa spatiu si nu se aprind

Cert este că ZenFone 2 este cu numai 1 mm mai scurt şi cu 1.5 mm mai gros decât un Samsung Galaxy Note 4 care beneficiază de un ecran de 5.7” şi integrează şi un stylus.

O altă decizie neinspirată de design este amplasarea butonului de Power în partea de sus. Este imposibil să-l apeşi dacă ai telefonul într-o singură mână, plus că nu este foarte bine evidenţiat în cadrul carcasei. Există opţiunea de a aprinde ecranul cu un dublu-tap, însă şi aici există o hibă: spre deosebire de alte telefoane, software-ul este foarte sensibil şi mi s-a întâmplat frecvent să aprind accidental ecranul în timp ce telefonul era în buzunarul pantalonilor.

Butonul de Power este amplasat neinspirat in partea de sus

Butonul de Power este amplasat neinspirat in partea de sus

Asus a căzut de asemenea şi în capcana aplicaţiilor proprietare. Deşi unele par interesante, cele mai multe sunt inutile, iar aici merită să menţionez inclusiv Do It Later, File Manager, MyAsus, Mirror, Omlet Chat, Photo Collage, Quick memo, Remote Link, Share Link, Up, ZenCircle sau ZenTalk, ca să le enumăr doar pe câteva dintre ele. Sigur, unele dintre ele sunt utile în teorie, dar în cele mai multe cazuri în Google Play Store găseşti aplicaţii gratuite cu funcţii semnificativ mai bogate.

Cele mai frustrante sunt aplicaţiile trial precum Clean Master sau Dr. Safety, care sunt activate automat la pornirea telefonului şi care trimit inclusiv notificări ca telefonul trebuie curăţat. În plus, în cazul lui Dr. Safety, aceste notificări care nu pot fi eliminate prin swipe dreapta, astfel că rămân “agăţate” până la deschiderea aplicaţiei şi efectuarea curăţeniei.

În total, la prima rulare, ZenFone 2 are aproximativ 200 de aplicaţii şi procese, dublu decât un Nexus 5 cu Android stock, dar cu 100 mai puţine decât un Samsung Galaxy S5.

Partea bună este ca cele mai multe aplicaţii proprietare nu sunt integrate direct în Android 5.0, ci există ca aplicaţii separate în Google Play Store. Asta înseamnă că o bună parte dintre ele pot fi dezinstalate, iar câteva doar dezactivate, soluţii ceva mai bune decât în cazul smartphone-urilor Samsung, spre exemplu.

Deşi telefonul rulează fluent, nu acelaşi lucru îl pot spune şi despre camera foto. Focalizarea este rapidă, dar procesarea fotografiei durează destul de mult, element care afectează abilitatea de a realiza rapid mai multe poze.

Autonomia telefonului nu se ridică la aşteptările obişnuite pentru un acumulator de 3.000 mAh, mai ales că ecranul nu este QHD, ci Full-HD. În ultilizarea de zi cu zi, cu o conexiune de internet activă în permanenţă, notificări pentru Gmail, Facebook şi alte câteva aplicaţii şi aproximativ 3 ore cu ecranul aprins, bateria este aproape descărcată (10-15%) atunci când ajungi seara acasă, chiar dacă dimineaţa ai plecat cu ea încărcată complet. Practic, autonomia este la limită, iar o simplă ieşire cu prietenii în oraş după program până spre miezul nopţii te va pune în situaţia de a lua o baterie suplimentară, lucru greu de acceptat la un telefon mare, precum acesta.

Chiar în ziua în care am predat telefonul am primit o notificare legată de un update software de la Asus care, cel puţin teoretic, ar trebui să remedieze, printre altele, şi aceste probleme. Din păcate, nu am mai avut timp să instalez şi să testez efectiv acest update pentru a verifica dacă autonomia s-a îmbunătăţit.

Nu în ultimul rând, deşi carcasa spate este detaşabilă, nu ai acces la acumulator, astfel că acesta nu poate fi înlocuit, o decizie de deisgn mai puţin obişnuită în acest caz.

Carcasa spate a lui ZenFone 2 este detasabila, dar acumulatorul nu

Carcasa spate a lui ZenFone 2 este detasabila, dar acumulatorul nu

Preţ Asus Zenfone 2 şi disponibilitate

În versiunea prezentată în cadrul acestui review, Asus Zenfone 2 va fi disponibil pe piaţa din România de la sfârşitul lunii iunie pentru un preţ de comercializare de 1.650 – 1.700 lei. Până atunci, telefonul este deja disponibil la precomandă pentru aproximativ 1.700 lei. Pentru moment există două versiuni de culoare: roşu, precum cea testată de noi, şi gri.

Pe lângă versiunea testată, Zenfone 2 este disponibil pe plan internaţional şi într-o variantă care are acelaşi cod (ZE551ML), dotată cu procesor quad-core Intel Atom Z3560 de 1.8 GHz şi 2 GB RAM. Cel puţin pentru moment, aceasta nu va fi comercializată în România pe canale oficiale, din informaţiile pe care le deţinem noi.

Pe lângă aceste două versiuni, există şi un al treilea model Zenfone 2 cu un cod diferit (ZE500CL), dotat cu ecran HD de 5”, procesor Intel Z2560 de 1.6 GHz şi 2 GB RAM, care este deja disponibil în unele magazine online pentru circa 900 lei.

Prin prisma confuziilor care pot apărea din cauza faptului că există trei modele Zenfone 2 cu specificaţii diferite, dintre care două disponibile şi în ţara noastră, îţi recomandăm să verifici cu atenţie specificaţiile tehnice înainte de a face o achiziţie pentru a cumpăra versiunea pe care o doreşti.

Asus ZenFone 2 este un telefon atractiv

Asus ZenFone 2 este un telefon atractiv

Concurenţa

Asus ZenFone 2 se adresează unui public cu buget de nivel mediu, iar în acest segment concurenţa este în prezent foarte puternică.

Practic, pentru a avea succes cu ZenFone 2, Asus va trebui să facă faţă atât unor branduri mai puternice, cât şi unor nume mai puţin cunoscute pe piaţa telefoanelor care plusează printr-un preţ mai bun. Cel mai probabil, pentru a ieşi în evidenţă, producătorul va promova agresiv cei 4 GB RAM ai platformei hardware, însă acest detaliu va conta prea puţin în utilizarea de zi cu zi.

În prezent, cu aproximativ aceeaşi sumă de bani, îţi poţi achiziţiona:

Asus incearca sa-si faca loc pe segmentul smartphone-urilor

Asus incearca sa-si faca loc pe segmentul smartphone-urilor

Concluzii

Asus şi-a îndeplinit în bună măsură obiectivul de a oferi un smartphone de calitate cu performanţe bune la un preţ cât mai accesibil, întrucât designul este elegant, construcţia solidă, ecranul IPS nu are aproape niciun defect, iar sistemul de operare rulează fluent în orice aplicaţii.

Din păcate, dimensiunile mari, micile greşeli de design şi multitudinea de aplicaţii proprietare inutile reduc o parte din entuziasm, la fel ca şi autonomia relativ scăzută, care ar putea fi îmbunătăţită după update-ul de software deja lansat de producător.

În ansamblu, ZenFone 2 intră cu şanse bune în segmentul telefoanelor de nivel mediu, întrucât este un terminal de calitate, însă pe de altă parte concurenţa puternică va avea la rândul ei un cuvânt de spus.

Cutia si accesoriile lui ZenFone 2

Cutia si accesoriile lui ZenFone 2

Pro

  • design elegant
  • ecran IPS de calitate
  • performanţe bune în orice aplicaţie

Contra

  • autonomie relativ scăzută, iar bateria nu se poate înlocui uşor
  • amplasarea butonului Power
  • numeroase aplicaţii inutile preinstalate

5 comentarii

  1. Gavril Dan Sandor

    29 iulie 2016 la 15:31

    Cea mai mare problema este bateria ,totusi dracu poate schimba pana la urma ?

  2. zirbo emanuel

    16 septembrie 2016 la 13:05

    am laut unul de 3 sap si acum il duc la servis (emag) il duce ai palpaie ecranul

  3. alina maria

    11 octombrie 2016 la 12:57

    eu l am cumparat in februarie si pana in septembrie a fost de doua ori in service, l am cumparat tot prin emag.Defectiuni la placa de baza, la microfon , vibra continuu chiar daca era stins .

  4. ilie

    25 februarie 2017 la 10:16

    toate telefoanele asus au culorile spalacite lipsite de luminozitate si profunzime..

  5. Lucian

    4 martie 2017 la 09:00

    Stie cineva cum sa rezolv aceasta problema care persista de mai bine de un an.. am un asus zenfone 2 deluxe si in momentul cand sun la nr 444 (orange) sau alt operator .. efectiv nupot apasa pe tastatura tastele ca sa dau comanda ex: pt limba romana apasati 1 .. samd … ecranul se inchide si nu mai pot face nimic. Va rog cine stie sa imi dea un sfat …in rest telefonul merge foarte bine. Mentionez ca de 2 ori a fost resoftat la setariile din fabrica originale …dar nu a rezolvat aceasta problema . Multumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri