GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cel mai bun telefon în opinia redactorilor Giz.ro

Autor: Andrei Girbea

Dea lungul timpului am testat aici pe site cam toate telefoanele importante lansate în ultimii ani, atât cele de top, cât şi cele cu preţuri ceva mai accesibile.

Însă nu prea v-am spus care sunt telefoanele noastre favorite, care e cel mai bun telefon mobil în opinia noastră, a celor ce scriu articolele aici pe Giz.ro, astfel că o vom face în cadrul acestui articol.

Aşadar, în rândurile de mai jos veţi afla ce telefoane folosim noi în viaţa de zi cu zi şi ce ne place, dar şi ce nu ne place la acestea. Veţi afla şi de ce folosim aceste telefoane, dar şi care sunt planurile pentru viitoare upgrade-uri.

Desigur, e foarte posibil ca voi să nu fiţi de acord cu alegerile noastre, tocmai de aceea secţiunea de comentarii este deschisă, aşadar aşteptăm să ne spuneţi care consideraţi voi că este cel mai bun telefon mobil al momentului, ce telefoane folosiţi voi zi şi de zi şi ce planuri de achiziţie aveţi în viitorul apropiat.

Tineți cont și că acest articol a fost publicat inițial în 2014, iar lucrurile e posibil să se fi schimbat destul de mult de atunci.

Daniel

Să pui eticheta “cel mai bun telefon” pe un produs, oricare ar fi el, nu este tocmai o idee inspirată. Fiecare dintre noi avem propriile nevoi şi plăceri atunci când vine vorba despre comunicare, astfel că eu va voi povesti care este cel mai bun telefon pentru mine.

Alegerea mea nu se opreşte asupra unui Samsung, iPhone sau HTC, ci asupra lui LG G2. Hmm, dubioasă alegere, vei spune, dar există câteva explicaţii logice.

Designul telefonului sud-coreean este simplu şi eficient, cu marginile înguste şi butoanele de on-off poziţionate pe spate, unde sunt uşor de accesat când ai telefonul în mâna. Şi, oricum, poţi aprinde şi stinge display-ul cu un simplu dublu-tap pe ecran, o opţiune foarte utilă şi din ce în ce mai copiată.

În plus, nu prea dă rateuri la capitolul performanţe. Nici nu prea ar avea cum, întrucât are o platformă hardware puternică care îi permite să gestioneze practic orice activitate, poate cu unele sincope tradiţionale ale Androidului.

Cel mai mult la LG G2 îmi place însă software-ul. Nu numai că LG a instalat puţine aplicaţii proprii (se poate şi aşa, Samsung!), dar pot personaliza în fel şi chip interfaţa de utilizator, de la configuraţia celor trei (sau chiar patru, dacă vreau) taste capacitive şi până la lockscreen şi homescreen, fără niciun fel de restricţie din partea producătorului.

Camera foto obţine poze bune pentru mine, ca utilizator obişnuit fără pretenţii de fotograf profesionist, iar autonomia ajunge de multe ori chiar la două zile.

Sigur, nu totul este roz. Ecranul de 5.2” este un pic prea mare pentru gusturile mele, care spun că palierul ideal este undeva între 4.7” – 5”, designul iconiţelor aplicaţiilor LG nu îmi place deloc, iar carcasa spate atrage multe, multe amprente.

Acestea sunt însă compromisurile pe care le accept şi fac asta în primul rând datorită preţului foarte bun la care se comercializează telefonul. La momentul lansării, LG G2 costă circa 2.200 lei, iar acum este disponibil pentru mai puţin de 1.800 lei. Spre comparaţie, noile vedete costă aproape dublu, indiferent că vorbim despre Samsung Galaxy S5, HTC One M8 sau iPhone 5S.

De aceea, pentru mine, LG G2 este telefonul cu cel mai bun raport calitate-preţ din segmentul smartphone-urilor puternice.

Cât despre planurile de viitor, sper doar că zvonurile despre un LG G3 cu ecran de 5.5″ să nu se adeverească. Nu de alta, dar chiar nu vreau să-mi cumpăr un phablet.

lg-g2

Ionuţ

Sunt posesor de Samsung Galaxy S4 de la început, de când a apărut în magazinele noastre. Am avut rând pe rând majoritatea telefoanelor de top din gama „Galaxy S” a celor de la Samsung, deci ar fi normal să mă îndrept spre S5 acum, nu? Ei bine, inima mea trage în continuare către S4. De ce, mă veţi întreba probabil, aşa că ar trebui să îmi justific puţin alegerea.

În primul şi în primul rând trebuie să luăm în calcul preţul: 1450 lei în magazinele de la colţul străzii şi 1600-1700 în locurile în care nu ţi-e teamă să dai cu cardul. Asta înseamnă că S5 este de două ori mai scump. Dacă lista de îmbunătăţiri ar fi una îmbietoare, cum a fost trecerea de la S3 la S4, poate pentru un pasionat de tehnologie ca mine şi-ar putea justifica achiziţia unui nou telefon, la mai puţin de un an de la „investiţia” precedentă.

Deşi am văzut multe persoane din industrie care au fost impresionate de noile funcţii şi îmbunătăţiri aduse de S5, eu nu sunt convins deloc de noua nava amiral a flotei coreene. În primul rând mă deranjează creşterea în dimensiuni a carcasei. Dacă la S4, când ţin telefonul în mână cu străşnicie, pot atinge cu degetul mare aproape trei sferturi de ecran, în cazul lui S5 abia pot acoperi două treimi. Construcţia este tot din plastic, şi cum vei acoperi telefonul cu o carcasă protectoare nu cred că mai contează ce e pe dedesuptul acestei pături.

Diferenţele de viteză sunt minore, în special de când S4 a primit upgrade-ul la Kit Kat, iar senzorul de amprentă este foarte greu de folosit cu o singură mână, ceea ce îl face aproape inutil în opinia mea. Iar de senzorul de puls nici nu mai are rost să vorbesc, cât timp trebuie să stai nemişcat şi să nu vorbeşti în timpul măsurării, ceea ce îl face de nefolosit în scenariile de exerciţii fizice, unul din punctele de interes ale campaniei de marketing pentru noul S5.

Ca să nu va ţin prea mult cu vorbăria mea, concluzionez că cel mai bun telefon de anul acesta este S4-ul lansat anul trecut. Preţul foarte bun la care îl puteţi achiziţiona fără abonament îl recomandă celor care vor un telefon cu un bun raport preţ/calitate. Să mai adaug că bateria ţine 2-3 zile de utilizare medie şi chiar 5-6 zile dacă este uitat în buzunar şi folosit doar pentru apeluri şi mesaje?

galaxy-s4

Andrei

Eu am rămas şi voi mai rămâne o vreme utilizator de iPhone-uri. Acum folosesc un iPhone 5S, după ce înainte am avut un 5 şi un 4S. Şi chiar dacă m-am jucat cu tot ce există pe piaţă în acest moment, inclusiv Galaxy S5, Xperia Z2 sau HTC One M8, niciunul nu m-a convins să renunţ la iPhone, din mai multe motive.

În primul rând, îmi place simplitatea, rapiditatea şi consecvenţa iOS-ului. Aplicaţiile se deschid rapid, animaţiile funcţionează de cele mai multe ori impecabil şi acel  „lag” întâlnit pe multe dispozitive cu Android nu există. Da, diversele aplicaţii mai dau erori şi se închid din senin, şi da, dpmdv al funcţionalităţii, iOS-ul are lipsuri, însă pentru mine, îşi face încă treaba cu brio.

Apoi, mie îmi plac telefoanele mici, pe care să le pot folosi cu o singură mână în orice situaţie. Iar 5S-ul este mic. Chiar prea mic ar putea zice unii, şi înclin să le dau oarecum dreptate. Mi-ar plăcea un iPhone cu ecran ceva mai mare, însă nu mult mai mare (4.3 -4.5 inch). Flagship-urile cu Android ale momentului deja sunt nişte palete, cu ecranele lor de peste 5 inch, nu telefoane. Dacă citeşti, te joci sau te uiţi la filme pe telefon, probabil că ecranul mare îţi va fi de folos. Însă eu nu o fac, prefer tableta pentru aşa ceva.

Nu în ultimul rând, vreau un telefon care să facă poze cel puţin decente, rapid şi în orice condiţii. Iar iPhone-ul 5S este acel telefon. Îl scoţi din buzunar, lansezi camera şi ai făcut o poză utilizabilă, fie că e noapte, fie că e zi. Şi pentru asta nu trebuie să car după mine un dispozitiv masiv şi greoi.

La toate acestea se adaugă şi alte mici detalii. Autonomia mă mulţumeşte. La modul în care folosesc eu telefonul, obţin 6-7 ore de Usage Time dintr-o încărcare, aşadar îl încarc o dată la circa două zile. Apoi, îmi place TouchID-ul, pe care îl consideram un moft la început, dar care s-a devenit rapid precis şi comod. În plus, îmi place accesul la ecosistemul iOS, în care găsesc oricând orice aplicaţie aşa avea nevoie, dacă aş avea nevoie.

Pentru unii e posibil să conteze şi aspectul iPhone-ului. Pentru mine, nu prea, pentru că al meu stă într-un bumper din piele şi aluminiu, care îl ţine în siguranţă şi îi oferă ceea ce îi lipseşte: GRIP.

Aşadar, punând toate acestea cap la cap, iPhone-ul 5S este, pentru mine, cel mai bun telefon al momentului. Mi-ar fi plăcut să aibă un ecran puţin mai mare şi mi-ar fi plăcut să fie mai ieftin (!!), însă cum gadet-ul perfect nu va exista niciodată…

Iar in ceea ce priveşte planurile de viitor, momentan nu caut un upgrade, dar să vedem ce va aduce viitorul iPhone 6.

ipgone5s

Părerea voastră

Bun, acum că ştiţi ce telefoane preferăm noi, e rândul vostru să ne lăsaţi un comentariu în care să ne spuneţi ce vă place vouă, ce folosiţi sau ce v-aţi dori să utilizaţi.

În final, sper că v-a plăcut acest articol ceva mai aparte, iar dacă feedback-ul va fi pozitiv, vă vom spune părerea noastră şi despre tablete şi alte tipuri de gadget-uri în articole viitoare.

76 comentarii

  1. Adrian D.

    18 noiembrie 2015 la 00:40

    Nu există tel perfect,din păcate . La mine cel mai mult se apropie de perfecțiune 2,3 modele (meizu mx 4, dar e un pic cam mare,în rest super…. motorola moto e 2015,poate ac.dacă ar avea mai mulți rami și măcar un snapdragon 615 ar fi telefonul de serviciu ideal pt mine,fiind foarte ergonomic,în genul lui nexus 5 care nu l-am luat din cauza sunetului slab și a bateriei….htc m8 destul de ok….și un tel surpriză care este f rapid și poate singurul samsung care îl ,,înghit,, galaxy express 2 !!!… Lg g 2 f bun și el însă sunetul de cacao) . Alte telefoane testate/ avute , dar care m-au lasat total rece au fost s3,s4,alview uri (mai puțin simply s5 care e un tel de stil vechi ,no smart,dar foarte util cîteodată), lg leon,magma,g3s,g4,htc m9,iphone 4,5s,huawei ascend p7 sau cit era…Sony nu am încercat niciodată de cînd s-au rupt de Sony Ericsson,exact din acest motiv….Dacă s-ar putea îndeplini,pt mine telefonul ideal ar fi o carcasă de nexus 5 sau moto g 2014 cu 3g ram si un snapdragon 801-805,cu adreno min.330 sau combinatia de mediatek cu mali de la meizu mx 5,memorie interna 64g plus card memorie,difuzoare htc m7 beats,baterie moto x play 2015 sau măcar lg g2, camera duo a lui htc m8s pt ca merge ok și noaptea,ceva fast charging și eventual senzorul de amprenta al noului nexus 5x,totul cu noul mm6 …Ar fi interesant? Bineînțeles, pt cine nu dorește 5,5 inch și este adeptul a 4,7-5 inch max

    • Leon

      9 aprilie 2016 la 20:12

      De ce folosești cuvântul : rami ?! . (i) această literă ce rol are ? . RAM ! este corect spus (random access memory) = memorie cu acces aleatoriu .

  2. Beni

    27 decembrie 2015 la 21:25

    Eu momentan folosesc galaxy s6 deoarece are un preț nu tocmai de țop 2300 lei. Cameră foto de 16 mp și cu un f1.9 scoate niște imagini splendide. Telefonul are 3GB de ram foarte ulili pentru jocuri și 32GB externi. Are procesor octa-core de 2.2 giga herti. Pentru viitor nu ma-m gândit la nimica deoarece s6 mi se pare telefonului ideal.

  3. George

    2 ianuarie 2016 la 17:11

    Eu cred ca cel mai bun telefon dupa opinia mea este S6edge+

    • colia

      5 ianuarie 2016 la 10:58

      buna alegere

  4. colia

    5 ianuarie 2016 la 10:56

    micromax

  5. Andres

    24 ianuarie 2016 la 10:45

    Cel mai bun telefon pentru mine este Vodafon Smart Prime 6 deoarece are un ecran de 5inci(eu sunt fan al telefoanelor cu ecran mare deoarece pot înlocui o tableta si un telefon in același timp),nu am avut niciodata lag cu el,are o camera buna,e foarte subțire si are un preț accesibil.Nu spun ca e cel mai bun din lume pentru ca stiu ca exista S6 Edge,LG G4 etc.spun ca e cel mai bun pentru mine deoarece cred ca nu trebuie sa dai câteva sute de euro ca sa ai un telefon performant.

  6. Maria

    29 martie 2016 la 08:31

    Eu folosesc LG G2 de 2 ani. Chiar si dupa atata timp imi este greu sa gasesc un telefon cu mult mai bun decat el. Se misca impecabil. Interfata se schimba dupa cum vrei, si cu o husa noua, poti crede ca de fiecare data ai un telefon nou. Singurul regret, ca nu suporta Android 6.0. Alte obiectii nu am. Telefon rezistent si raspus rapid la comenzi. Foarte multumita.

  7. ene amalia

    27 aprilie 2016 la 10:13

    Pentru mine cel mai bun telefon este iphone 6 plus desii unii se plang de marimea lui si de pretul foarte ridicat.Fiind utilizatoare iphone am incercat tiate iphonurile ajungand si la 6 plus

  8. Cic

    31 mai 2016 la 14:13

    Cel mai bun şi frumos telefon de până acum rămâne S7edge.

  9. Pauly

    13 iunie 2016 la 12:42

    Sunt si eu deacord cu iPhone. La moment folosesc un Lenovo A536 si nu sunt multumita. Mi-a luat un an sa il folosesc si sa imi iau iPhone. Nu imi place ca e prea mare, pentru mine e perfect ecranul de 4 inch, deci aleg iPhone SE, ,,copilul'' lui iPhone 6s si iPhone 5s. Are puterea lui 6s in corpul lui 5s, si asta e cel mai super.

  10. Seby

    13 iulie 2016 la 15:11

    Pt mine cel mai ok telefon ca si preț/performante este allwiev p8 energy…bateria e fenomenala si chiar se mișcă f bine cu 4g

  11. Fanel

    21 iulie 2016 la 16:04

    Salutare!
    Dupa o experienta de vreo 26 de ani in tf mobile,nu pot spune decat ca tf sunt precum Femeile…Adica li se potrivesc ca o manusa cu ceea ce a zis Napoleon despre Femei…

  12. Stefan

    23 iulie 2016 la 12:02

    Buna Ziua!
    Ai dreptate Fanel telefoanele sunt precum femeile te lasa cand iti este lumea mai draga,adica cand vor ele…In concluzie tf mobile sunt una mierda.Chao

  13. alien

    12 decembrie 2016 la 17:56

    i-fone telefoane scumpe,design prost

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri