GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

HTC One M8 review – smartphone premium pentru pretenţioşi

Testat pe data de 13 mai 2014
Pe scurt: HTC One M8 este un smartphone construit din aluminiu cu un design premium şi performanţe bune în utilizarea de zi cu zi, care impresionează şi prin calitatea sistemului audio. Camera foto realizează fotografii de calitate pe timp de noapte, dar nu impresionează în lumina naturală a soarelui.
Produs testat: HTC One M8   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4/5    Pret: 2900 Lei

Prezentat oficial în februarie 2013, HTC One a atras toate privirile prin construcţia din aluminiu, designul fluid şi atenţia la micile detalii şi a trasat practic o nouă direcţie pentru producătorul taiwanez în lupta inegală cu rivalii de la Samsung.

Un an mai târziu, asiaticii au venit cu o împrospătare a smartphone-ului lor de referinţă la nivelul anului 2014 şi, probabil din dorinţa de a menţine energia pozitivă generată de One, au ales să păstreze, într-un fel sau altul, acest nume.

Pe numele său oficial HTC One M8, noul flagship al companiei a primit mici retuşuri pentru a arăta mai bine, dar şi cea mai bună platformă hardware disponibilă în momentul lansării, iar la nivelul camerei foto a apărut o nouă inovaţie menită să elimine măcar parţial defectele senzorului UltraPixel de 4 MP.

Este însă aceasta suficientă pentru a transforma HTC One M8 într-un smartphone lipsit de defecte majore? Răspunsul la această întrebare îl vom afla împreună pe parcursul acestui review, în care vom analiza aproape toate aspectele şi detaliile noului HTC One M8, pe care l-am avut la test aproximativ o săptămână.

Specificaţii tehnice

HTC One M8
EcranSuper LCD3, 5”, FullHD
ChipsetQualcomm Snapdragon 801
Procesorquad-core krait 400, 2.3 GHz
GraficaAdreno 330
Memorie RAM2 GB RAM
Stocare16 GB + slot microSD
Conectivitate3G, 4G, Wi-Fi ac, bluetooth 4.0, NFC
Camera fotoDual Camera, UltraPixel 4 MP, FullHD
AcumulatorLi-Po 2600 mAh
Sistem de operareAndroid 4.4 KitKat
Dimensiuni146.4×70.6×9.4 mm
Greutate160 grame

Design şi construcţie

Nu este deloc momentul potrivit să facem economie de superlative: HTC One M8 arată pur şi simplu superb şi impresionează prin design şi modul în care a fost construit.

Partea frontală este dominată de ecranul de 5”, deasupra căruia se afla un difuzor şi, în drepta acestuia, camera frontală. Sub ecran este amplasat logo-ul HTC şi un alt difuzor, în timp butoanele de volum şi slotul pentru cardul microSD au fost amplasate în partea dreaptă, pentru ca slotul SIM să fie în dreapta.

HTC One M8 impresioneaza prin constructie si design

HTC One M8 impresioneaza prin constructie si design

În proporţie de 90%, HTC a folosit ca material de construcţie aluminiul, un metal care, pe lângă faptul că este foarte uşor, se corodează greu. Prin urmare, cele 160 de grame ale telefonului aproape că nici nu se simt, întrucât One M8 are o priză foarte bună în mână, în primul rând datorită faptului că marginile carcasei spate sunt uşor rotunjite, iar construcţia din aluminiu asigură o aderenţă sporită. În plus, aluminiul nu reţine amprentele, iar construcţia de calitate se remarcă inclusiv pe laterale, acolo unde cele două sloturi SIM şi microSD sunt greu de identificat la pipăit.

Toate acestea fac ca HTC One M8 să arate superb din punct de vedere vizual, mai ales că un astfel de aspect metalic este rar întâlnit chiar şi în segmentul smartphone-urilor de top.

Există însă şi un mic defect. Butonul de on-off, amplasat în partea superioară pe una dintre puţinele porţiuni plastificate ale telefonului pentru a permite un semnal de bună calitate, este relativ dificil de acţionat, întrucât nu are o “cursă” propriu-zisă atunci când este apăsat.

HTC One M8 inspiră calitate prin construcţia metalică a carcasei bine finisate

Din fericire, ecranul poate fi pornit şi prin dublu-tap sau printr-un swipe de sus în jos sau de jos în sus pe display, astfel că nu vei apăsa prea des butonul de on-off. Totuşi, spre deosebire de LG G2 sau LG G Flex, ecranul nu poate fi stins prin dublu-tap decât în lockscreen.

Pe de altă parte, când pui telefonul în buzunar este foarte posibil să atingi ecranul şi să-l aprinzi din greşeală printr-un gest de tip swipe.

Ca dimensiuni, HTC One M8 măsoară 146.4×70.6×9.4 mm şi este cu aproape un centimetru mai lung decât predecesorul său. Deşi taiwanezii au renunţat la tastele capacitive din partea de jos în favoarea unor taste on-screen, logo-ul HTC ocupă practic exact acel centimetru care ar fi făcut telefonul mai compact.

Butonul de Power nu are o "cursa" prea buna

Butonul de Power nu are o „cursa” prea buna

Ecran

Pentru noul One M8, HTC a optat pentru un ecran cu diagonală de 5” construit în tehnologie Super LCD3 care afişează o rezoluţie Full HD 1920×1080 pixeli, corespunzătoare unei densităţi de 441 de pixeli per inch.

La acest capitol nu putem reproşa practic nimic. Culorile sunt naturale, un avantaj comparativ cu SuperAMOLED-ul utilizat de regulă de Samsung, contrastul este bun, unghiurile de vizualizare sunt excelente, iar ecranul este destul de bine lizibil şi în lumina naturală a soarelui datorită luminozităţii puternice.

Rezoluţia FullHD este practic una devenită standard pentru smartphone-urile de top de 5” şi este afişată în mod corespunzător în cadrul sistemului de operare Android.

Putine se pot reprosa ecranului lui HTC One M8

Putine se pot reprosa ecranului lui HTC One M8

Utilizarea de zi cu zi

În “inima” M8-ului se ascunde cea mai puternică platformă hardware disponibilă în momentul lansării: chipset Qualcomm Snapdragon 801 cu procesor quad-core Krait 400 tactat la 2.3 GHz, grafică Adreno 330 şi 2 GB RAM.

Lăsând cifrele seci la o parte, trebuie să spun că Androidul a rulat fluid pe One M8 indiferent de modul în care am utilizat telefonul. Aplicaţiile se deschid instant, comutarea între diverse aplicaţii şi/sau jocuri este rapidă, iar navigarea pe internet este fluentă (dar dependentă, evident, şi de viteza conexiunii).

Dacă vrei sunet puternic în difuzoare, HTC One M8 este alegerea cea mai bună

Nici la capitolul multimedia nu am nimic de reproşat, ba chiar trebuie să spun că am fost impresionat de calitatea sunetului generat prin cele două difuzoare. De fapt, pot spune fără să greşesc că HTC One M8 are cel mai bun sistem de sunet dintre telefoanele care mi-au trecut prin mână. Nu numai că sunetul este clar şi puternic, dar calitatea acestuia rămâne la fel de bună inclusiv la volum maxim, lucru dificil de atins inclusiv de sisteme de boxe tradiţionale. Iar acest lucru este valabil indiferent dacă asculţi muzica dance, house sau rock.

Difuzoarele lui HTC ONe M8, de departe cele mai puternice prezente pe un smartphone

Difuzoarele lui HTC ONe M8, de departe cele mai puternice prezente pe un smartphone

Calitatea difuzoarelor contribuie din plin la o experienţă multimedia impresionantă, iar aici mă refer la plăcerea de a asculta muzică, de a viziona un film sau de a pune la încercare cele mai recente jocuri. Sigur, îţi recomand să foloseşti aplicaţii dedicate pentru playerul MP3 şi playerul video, întrucât cele preinstalate au funcţii minimale, însă acest aspect minor nu afectează în niciun fel experienţă plăcută. De exemplu, cu MXPlayer am putut vedea filme într-o varietate de formate, inclusiv MKV-uri Full HD, cu tot cu subtitrări. Calitatea sunetului rămâne ridicată inclusiv atunci când conectezi o pereche de căşti.

Cât despre jocuri, toate titlurile pe care le-am încercat au rulat fluent, fără niciun fel de probleme, inclusiv Need For Speed: Most Wanted său Real Racing 3. Merită însă să atrag atenţia că partea centrală a carcasei spate, mai exact zona din jurul logo-ului HTC, se încălzeşte în timpul sesiunilor prelungite de gaming. Totuşi, acest lucru nu este deranjant, întrucât în jocuri telefonul este ţinut în format landscape din părţile sale laterale, iar problema nu se manifestă şi în cazul filmelor.

Iată câteva rezultate obţinute în benchmarkuri:

Android şi HTC Sense 6

HTC One M8 rulează sistemul de operare Android 4.4.2 KitKat asezonat cu interfaţa proprietară HTC Sense 6. Aceasta din urmă iese în evidenţă prin designul semnificativ mai curat şi mai atractiv din punct de vedere vizual comparativ cu interfaţa TouchWiz dezvoltată de Samsung.

De departe, principala noutate a lui HTC Sense 6 este renunţarea la tastele capacitive şi înglobarea acestora în ecran, o schimbare aşteptată şi în conformitate cu ceea ce se petrece în “ogrăzile” rivalilor.

În general, schimbarea este una pozitivă, întrucât permite eliminarea unui spaţiu devenit inutil sub ecran şi o uşurinţă mai mare în utilizare. Din păcate, cu excepţia fotografiilor afişate în mod full-screen şi a clipurilor video, cele trei taste capacitive sunt afişate în permanenţă, iar acest lucru este foarte deranjant în special în jocuri. Pe parcursul unei sesiuni de gaming NFS de circa 15 minute, mi s-a întâmplat de câteva ori să apăs din greşeală “butonul” de back în loc să activez NOS-ul, astfel că jocul a fost pus pe pauză fără voia mea.

Tastele capacitive ale lui HTC One M8 au fost inglobate in ecran

Tastele capacitive ale lui HTC One M8 au fost inglobate in ecran

Unul dintre aceste “butoane” are funcţia Recent Apps, care îţi oferă acces rapid la ultimele aplicaţii folosite. Din păcate, vorbim doar de ultimele nouă aplicaţii folosite aranjate în trei rânduri de câte trei coloane, nu tocmai intuitive de folosit şi imposibil de personalizat.

Există însă şi alte schimbări de mai mică anvergură, dar atractive. Astfel, pe lângă introducerea funcţiei Motion Launch care permite aprinderea ecranului conform explicaţiei de mai sus, HTC Sense 6 include şi un nou design pentru lockscreen, care permite vizualizarea rapidă a informaţiilor despre oră şi vreme şi accesarea facilă a unor aplicaţii. De asemenea, aplicaţia BlinkFeed, care ocupă unul dintre Homescreen-uri, poate fi dezactivată, ceea ce va fi cu siguranţă pe placul celor care nu o folosesc. În total poţi adăuga cinci Homescreen-uri, însă toate în partea dreaptă, întrucât partea stângă este rezervată exclusiv pentru BlinkFeed.

Vizual HTC Sense 6 impresionează, dar vine cu destul de multe limitari

Cel mai mult îmi place însă organizarea aplicaţiilor în listă. Pe lângă posibilitatea de a alege între afişarea unei grile cu 4×5 sau 3×4 aplicaţii (prima variantă fiind, de fapt, singura logică), aplicaţiile pot fi afişate aici în ordine alfabetică, în funcţie de gradul de utilizare sau aşezate după bunul plac.

De asemenea, aplicaţiile pot fi grupate inclusiv în foldere, aceasta fiind şi una dintre explicaţiile pentru care lista de aplicaţii preinstalate pare foarte scurtă. Este cu siguranţă mai scurtă decât în cazul celor de la Samsung şi include aplicaţii precum 7digital (serviciu de muzică online), Fitbit (pentru monitorizarea exerciţiilor fizice), Car (pentru o mai bună integrare cu maşina), Kid Mode (pentru a putea oferi telefonul unui copil fără riscul de a pierde sau accesa anumite date) sau Polaris Office 5 (suită office).

Nu în ultimul rând, centrul de notificări a fost redesenat pentru a permite accesarea rapidă a numeroase power toggles (activitarea diverselor conexiuni de date, Airplane mode, profil etc), care pot fi adăugate, eliminate sau repoziţionate conform dorinţelor.

Camera foto

Calitatea fotografiilor pe timp de zi a reprezentat principală hibă a lui HTC One, însă producătorul a preferat să continue cu acelaşi senzor şi în cazul noului One M8. Prin urmare, vorbim din nou despre senzorul UltraPixel de 4 MP cu dimensiunea de ⅓” şi F/2.0 care realizează fotografii de maxim 2688×1520 pixeli în format 16:9 şi de maxim 2048×1520 pixeli în format 4:3.

HTC susţine că a îmbunătăţit performanţele camerei prin implementarea unei camere secundare poziţionată deasupra camerei principale. Aceasta nu poate fi utilizată propriu-zis de utilizator, însă permite aplicarea unor efecte după ce fotografia a fost realizată.

HTC one M8 beneficiaza de o camera suplimentara pe spate

HTC one M8 beneficiaza de o camera suplimentara pe spate

Focalizarea fotografiilor şi realizarea efectivă a acestora este foarte rapidă, însă din păcate calitatea pozelor realizate pe timp de zi nu se ridică la înălţimea aşteptărilor pentru un smartphone din acest segment de piaţă. Chiar dacă am remarcat unele îmbunătăţiri comparativ cu HTC One, senzorul de numai 4 MP îşi arată limitele, în special în cazul scenelor în care într-o anumită zonă este prea multă lumină naturală.

După ce m-am jucat cu numeroasele setări ale interfeţei, am remarcat că o soluţie este aplicarea scenei de tip “Cloudy” inclusiv pentru fotografiile realizate pe cer senin, caz în care culorile rezultate sunt mai apropiate de cele reale. De asemenea, în cazul fotografierii unor peisaje, o mutare a focusului în zona puternic luminată determină o echilibrare a culorilor la un nivel mai potrivit.

Poza realizata cu setarea Cloudy chiar daca cerul era senin

Poza realizata cu setarea Cloudy chiar daca cerul era mai mult senin

Aşa cum spuneam, interfaţa camerei foto este foarte bogată în opţiuni. În primul rând, ai posibilitatea de a selecta diverse funcţii pentru fotografierea în timp real, precum valorea ISO, gradul de expunere sau tipul de scenă. La această categorie există, de exemplu, posibilitatea de a realiza fotografii Vintage sau cu un puternic efect “solar” prin opţiunea Solarize. Tot aici există opţiunea Anti-shake, prin care este atenuant efectul de tremurat al mâinii în timpul realizării unei fotografii. Prin astfel de alegeri, ai posibilitatea de a realiza fotografii artistice şi, mai ales, de a ascunde deficienţele senzorului.

Fotografie realizata cu optiunea Vintage

Fotografie realizata cu optiunea Vintage

După realizarea fotografiilor ai de asemenea o serie de opţiuni post-procesare. Cel mai interesant efect este UFocus, care permite să focalizezi anumite zone ale fotografiei. Iată un exemplu de fotografie realizată pe setări automată căreia ulterior i-am aplicat focusul în două zone distincte.

Un alt mod de fotografiere este Macro, care permite realizarea unor poze de aproape:

Deloc surprinzător, HTC One M8 include şi funcţie HDR, însă spre deosebire de alte smartphone-uri diferenţele comparativ cu versiunea fotografiei fără HDR nu sunt chiar atât de mari. În plus, realizarea fotografiei cu HDR durează câteva secunde.

Fotografie realizata fara HDR (stanga) si cu HDR activat (dreapta)

Fotografie realizata fara HDR (stanga) si cu HDR activat (dreapta)

Camera lui One M8 ştie să facă şi fotografii panoramice. Pe de o parte, poţi realiza fotografii panoramice standard, cu o dimensiune de 4096×439 pixeli. Totuşi, ai posibilitatea să faci inclusiv panorame la 360 grade: după ce muţi telefonul spre dreapta sau stânga şi completezi panorama, poţi continua în sus şi în jos pentru a obţine panorame mai mari, până la dimensiunea de 4096×1983 pixeli. Acest ultim proces este însă destul de lung şi, în cazul în care în peisaj apar elemente noi, vor rezulta imagini amuzante:

Performanţele camerei încep să se facă simţite după lăsarea serii. În condiţii de iluminare scăzută, fotografiile rămân clare, iar zgomotul este nesemnificativ:

Fotografie realizata spre seara

Fotografie realizata spre seara

Pe timp de noapte, performanţele sunt la fel de bune: imaginea este clară, zgomotul este neglijabil, iar culorile sunt relativ naturale. Mici probleme pot apărea în cazul în care în cadru există o sursă puternică de lumină, caz în care în jurul acesteia apare un fenomen de bleeding.

Cât despre clipurile video, acestea pot fi realizate la rezoluţie maximă Full HD 1920×1080 pixeli. Există şi opţiunea Fast Full HD, care permite înregistrarea cu 60 de cadre pe secunde, dar şi posibilitatea de a inrtegistra în format Full HD cu funcţia HDR activată. În această ultimă situaţie, sunetul este însă un pic distorsionat.

Din păcate, stabilizatorul optic de imagine a dispărut, ca urmare a introducerii sistemului Dual Cameră, iar acest lucru este destul de vizibil în practică. Iată cum arată un clip video Full HD cu setări automate realizat cu 30 de cadre pe secunde:

Nu în ultimul rând, merită să atrag atenţia asupra unui inconvenient al interfeţei. Atunci când accesezi un submeniu al interfeţei, acesta rămâne activ pentru numai circa două secunde, astfel că de multe ori pur şi simplu nu ai timp să alegi opţiunea dorită, mai ales la început, când nu ştii unde se găsesc anumite setări.

Autonomie

HTC One M8 este propulsat de un acumulator Li-Po cu capacitatea de 2600 mAh care nu poate fi înlocuit. Acesta este suficient de puternic pentru a asigura o autonomie de o zi în condiţii obişnuite de utilizare, care în cazul meu înseamnă 10-20 de minute de convorbiri, navigare ocazională pe internet, o conexiune permanenţă la internet cu notificări pentru servicii precum Gmail sau Facebook şi 10-20 de minute pentru jocuri mai mult sau mai puţin pretenţioase.

Telefonul beneficiază şi de o funcţie specială numită Extreme Power Saving Mode, care îţi permite teoretic până la 30 de ore de standby cu numai 10% din capacitate. Acest lucru este posibil prin dezactivarea tuturor funcţiilor cu excepţia celor dedicate apelurilor de voce, SMS-urilor şi mailurilor, pentru care nu vei primi însă notificări.

Prin urmare, la acest capitol telefonul este în linie cu rivalii săi de pe piaţă, chiar dacă acumulatorul are o capacitate mai redusă de Samsung Galaxy S5 (2800 mAh) sau Sony Xperia Z2 (3200 mAh).

HTC One M8 rezista aproximativ o zi de lucru fara sprijin din partea unei prize

HTC One M8 rezista aproximativ o zi de lucru fara sprijin din partea unei prize

Preţ şi disponibilitate

HTC One M8 este disponibil în magazinele de comerţ electronic din România şi are un preţ de comercializare de 2.900 lei pentru versiunea de bază cu memorie internă de 16 GB.

Preţul este unul asemănător cu cel al concurenţilor direcţi, însă nu pot să nu remarc că flagshipurile producătorilor au ajuns la astfel de cote după ce în anii trecut puteau fi achiziţionate semnificativ mai ieftin. Probabil însă că, pe parcursul următoarelor luni, preţul lui HTC One M8 va scădea treptat, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul predecesorului său, care la un an de la apariţie a ajuns să coste 1.950 lei în varianta cu 32 GB de memorie internă.

Concurenţa

Fără îndoială, HTC One M8 are parte de o concurenţă puternică în segmentul smartphone-urilor de top cu sistem de operare Android.

Principalul rival este, desigur, Samsung Galaxy S5, care are de partea sa un brand semnificativ mai puternic, dar care nu are un aspect premium precum HTC One M8. La nivel de performanţe cele două smartphone-uri împart aceeaşi platformă hardware, însă Galaxy S5 plusează la capitolul fotografiilor pe timp de zi. Taiwanezul are şi un preţ uşor mai scăzut decât SGS5, diferenţa fiind însă de numai 100 lei.

Al doilea rival este Sony Xperia Z2, un telefon ceva mai masiv şi greoi, dar care obţine performanţe bune la cam toate capitolele şi care costă circa 3.200 lei.

Tot la capitolul concurenţă putem include şi LG G2 şi Nexus 5, care au drept avantaje majore preţurile semnificativ mai mici, de până în 2.000 lei.

HTC One M8, un telefon premium cu un pret pe masura

HTC One M8, un telefon premium cu un pret pe masura

Concluzii

HTC One M8 este un telefon care impresionează datorită construcţiei de calitate şi a sunetului clar şi puternic generat de cele două difuzoare frontale. În plus, produsul realizat de taiwanezi obţine performanţe bune, conforme cu aşteptările, în utilizarea de zi cu zi, iar HTC Sense 6 include câteva noutăţi pozitive.

Din păcate, camera foto nu reuşeşte să se ridice la înălţimea celorlalte aspecte ale telefonului în realizarea fotografiilor pe timp de zi, dar compensează prin pozele de noapte.

Prin urmare, dacă eşti în căutarea unui smartphone care să arate bine şi să obţină performanţe bune, HTC One M8 este o soluţie care merită luată în calcul, în special dacă nu te interesează prea mult să fotografiezi. În plus, chiar dacă bugetul nu-ţi permite o astfel de achiziţie, ai la dispoziţie şi alte smartphone-uri puternice cu preţuri accesibile.

Pro

  • design şi construcţie de calitate
  • sistem audio puternic
  • performanţe bune în utilizarea obişnuită
  • fotografii de calitate pe timp de noapte

Contra

  • fotografiile pe timp de zi nu impresionează

9 comentarii

  1. gigi

    13 mai 2014 la 15:38

    Nu te supara dar cum poti zice ca tastele capacitive sunt ascunse acum sub ecran? Butoanele luminoase fac parte din Android.

    • Daniel Popescu

      14 mai 2014 la 09:38

      Hmm, unde am scris ca tastele capacitive sunt ascunse sub ecran? Am spus doar ca logo-ul HTC de sub ecran ocupa spatiu inutil.

  2. Dana

    16 mai 2014 la 12:26

    Arata super telefonul!

  3. Claus

    26 mai 2014 la 16:13

    LG G2 este mai bun. Atat din perspectiva bateriei si a pretului. 16 Gb stocare la aproape 3000 ron? Buna poanta. Constructia e fix pix in principiu pentru ca nu ti un telefon 10 ani. Asa ca dupa parerea mea LG G2 este o solutie mult mai buna. La 2000 ron iei un LG G2 varianta de 32GB si care arata mult mai bine decat acest HTC. Boxele din telefoane nu mai sunt la moda de pe vremea lui Nokia 5800.

  4. Bogdan

    19 iulie 2014 la 10:22

    Salut, Stiu ca poate nu este locul cel mai potrivit pentru a pune aceasta intrebare ( a cere un sfat), dar pana acum nu a putut sa imi raspunda nimeni cat de cat concret. Am o problema, urmeaza sa imi achizitionez un telefon. Problema este ca nu stiu ce sa aleg, mi s-a oferit sansa de a avea unul din cele 3 telefoane: HTC ONE M8,LG G3 sau Note 3. Sunt un utilizator frecvent de internet ( nu ma refer doar la lucruri de genu whatsapp,facebook,twiter,),email, foarte des (aproape zi de zi ascult muzica la telefon in drum spre serviciu, si desigur folosesc si camera foto, fie pentru selfie, fie pentru a captura ceva ce imi atrage atentia.
    Ce as putea alege? Ideea este ca ma atrage enorm de mult design-ul HTC-ului, interfata LG-ului dar si ecranul mare impreuna cu stylus al Note 3-ului.
    Va rog un sfat.
    Multumesc anticipat pentru ajutor

    • Daniel Popescu

      19 iulie 2014 la 14:47

      Ai punctat foarte bine principalul avantaj al fiecaruia dintre cele trei smartphone-uri. Cred ca trebuie sa iei singur o decizie in functie de aspectele care te atrag cel mai mult la un telefon.
      LG G3 si Note 3 au ecranul aproximativ la fel de mare, astfel ca poti merge pe varianta LG daca nu vrei neaparat sa folosesti stylusul. Aici ai avea de castigat si din perspecta interfetei mai bune decat in cazul lui Note 3, care are multe aplicatii inutile.
      Din pacate, HTC One M8 nu impresioneaza la fotografiile pe timp de zi, iar acest aspect poate conta mult daca obisnuiesti sa faci multe poze pe care sa le pastrezi apoi ca amintire.
      Pe de alta parte, atentie si la baterie. Un utilizator precum cel pe care l-ai descris mai sus are nevoie de o autonomie cat mai buna, iar aici Note 3 este rege, cu pana la doua zile. In schimb, G3 are o autonomie mai scazuta, in primul rand din cauza ecranului de rezoutie 4K care consuma multa energie.

  5. Laurentiu

    7 august 2014 la 00:54

    Buna , sunt de mult timp in cautarea smartphone-ului perfect . Stiu , nu exista . Totusi as avea nevoie de un sfat , v-as ramane recunoscator. Sunt putin debusolat fiindca nu stiu ce sa aleg intre Lg G3 , Htc One M8 si Sony Xperia Z2 . Tin sa precizez ca nu sunt un fan Apple sau Samsung . Ce telefon imi recomandati pentru poze . Imi place mult sa fac poze de la selfiuri pana la cele mai complexe . Ce telefon puteti sa imi recomandati dintre acestea mai ales pentru poze si design ?

    • Andrei Girbea

      9 august 2014 la 18:11

      Personal, as alege LG G3 pentru poze. Daca ar fi sa le pun intr-o ordine, probabil ar fi LG G3 > Sony Z2 > HTC One M8, cu mentiunea ca HTC One M8 le depaseste pe celelalte atunci cand vine vorba de performantele in lumina slaba, insa sta prost in lumina buna.

  6. Comsa Aurelia

    30 decembrie 2014 la 20:15

    Buna am cumparat un HTC one m8 acum o luna si mi sa stricat difuzorul frontal de sus telefonul arata si merge perfect si acest lucru ma face sa ma gandesc la schimbarea acestui telefon daca calitatea pieselor din care este facut lasa de dorit

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri