GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

iPhone 7 şi iPhone 7 Plus – păreri, poze şi specificaţii

Autor: Echipa Giz.ro

iPhone 7 şi iPhone 7 Plus păstrează designul precedentei generaţii, însă ambele vin cu câteva noutăţi interesante din punct de vedere hardware şi software.

Conform tradiţiei, iPhone 7 ar fi trebuit să aducă schimbări mai mici sau mai mari din punct de vedere al designului, pentru a respecta ciclul de împrospătare de doi ani.

Iată însă că Apple a schimbat strategia într-un mod destul de agresiv, iar iPhone 7 seamănă izbitor cu iPhone 6S şi iPhone 6.

Cum te va convinge compania lui Tim Cook să face update la un telefon similar cu cel din urmă cu doi ani? Prin câteva noutăţi interesante care, cel puţin la prima vedere, nu sunt însă suficient de importante pentru a justifica în mod neapărat trecerea la noul model.

iPhone 7 pastreaza designul predecesorului

iPhone 7 pastreaza designul predecesorului

Specificaţii tehnice iPhone 7

  • ecran de 4.7”, respectiv 5.5” cu 3D Touch
  • chipset Apple A10 cu procesor quad-core
  • 32 GB, 128 GB sau 256 GB memorie internă
  • cameră foto de 12 MP / dual 12 MP
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi
  • sistem de operare iOS 10

Funcţii importante

iPhone 7 este un telefon rezistent la apă şi praf. Aceasta este probabil una dintre noutăţile majore ale telefonului, dacă este să ne raportăm la concurenţă directă. Nu există nicio diferenţă faţă de Samsung Galaxy S7: ambele au certificarea IP68 şi rezistă 30 de minute la o adancime de 1 metru.

De asemenea, unicul buton al telefonului nu mai este mecanic, ci unul sensibil la forţa cu care apeşi pe el. Teoretic, acest lucru ar trebui să asigure o fiabilitate mai bună în timp.

O altă noutate care va afecta probabil aproape toţi utilizatorii este renunţarea la jack-ul de 3.5 mm pentru căştile tradiţionale. De acum, pentru a asculta muzică, vei utiliza o pereche de căşti care se conectează la portul Lightning, folosit până acum doar pentru încărcarea bateriei, însă Apple a inclus în pachet şi un adaptor. În plus, a lansat şi căşti de tip earbud fără fir numite AirPod, care au o autonomie de numai 5 de ore şi costă 160 de dolari, adică circa 700 de lei. Partea bună este că, dacă renunţi la căşti, vei putea asculta muzică la noile difuzoare stereo integrate în partea de sus şi de jos şi care, cel puţin teoretic, ar trebui să ofere o calitate mai bună a audiţiei.

Nu în ultimul rând, iPhone 7 are acum un aspect estetic mai plăcut, întrucât benzile orizontale de pe spate pentru semnal sunt acum amplasate aproape de marginile de sus şi, respectiv, de jos ale telefonului.

Ecranul a rămas practic neschimbat de la generaţia anterioară: vorbim în continuare despre un display IPS cu diagonală de 4.7 inch şi rezoluţie 750×1334 pixeli care beneficiază de funcţii 3D Touch pentru anumite aplicaţii. Totuşi, Apple afirmă că luminozitatea acestuia a fost îmbunătăţită cu 25%. În cazul lui iPhone 7 Plus, ecranul are diagonală de 5.5 inch şi rezoluţie Full HD.

În schimb, platforma hardware a primit update-ul tradiţional şi include acum un chipset Apple A10 Fusion cu procesor quad-core, cu două nuclee care rulează la frecventă scăzuţă pentru aplicaţiile care nu necesită o putere mare de procesare.

Memoria a rămas în continuare la 2 GB RAM, însă marea schimbare vine la capacitatea de stocare, care în versiunea de bază a crescut acum la 32 GB. Este un nou pas prin care iPhone se aliniază practic la ceea ce a devenit standard pentru cele mai multe telefoane de top cu Android în ultimul an.

Camera foto a fost de asemenea actualizată şi include acum un nou senzor de 12 MP, care a primit inclusiv stabilizare optică, cu o lentilă formată din 6 elemente. În plus, camera frontală pentru selfie-uri a ajuns la 7 MP.

Pe lângă dimensiuni, camera foto este unul dintre puţinele aspecte care diferenţiază iPhone 7 de iPhone 7 Plus. Şi asta doar pentru că iPhone 7 Plus include un sistem dual-camera cu doi senzori de 12 MP. Chiar dacă nu reprezintă o inovaţie, noul sistem beneficiază de zoom optic real 2x, ceea ce ar trebui să îmbunătăţească semnificativ pozele realizate de la o distanţă prea mare, dacă noua camera va funcţiona aşa cum o promovează producătorul american. Un astfel de sistem există deja pe LG G5 şi noul LG V20.

Camerele foto de pe iPhone 7 si iPhone 7 Plus

Camerele foto de pe iPhone 7 si iPhone 7 Plus

Nu putem trece cu vederea peste acumulatorul Li-Po, despre care Apple s-a limitat să afirme că oferă în medie o autonomie cu 2 ore mai mare decât în cazul lui iPhone 6S atunci când ne referim la iPhone 7 şi o oră de autonomie suplimentară în cazul lui iPhone 7 Plus comparativ cu iPhone 6S Plus.

iPhone 7 şi iPhone 7 Plus au primit şi două noi versiuni de culoare, ambele în nuanţe de negru, în detrimentul versiunii Space Grey. Acestea sunt cunoscute oficial despre Jet Black şi Black.

Le cumpărăm sau nu?

iPhone 7 şi iPhone 7 Plus includ câteva noutăţi interesante din punct de vedere hardware şi, în cazul în care ai un model mai vechi, este foarte posibil să fii atras să faci un upgrade.

Asta pentru că, în ciuda unui design similar, ambele telefoane promit performanţe mai bune, camere foto cu stabilizare optică a imaginii şi, în cazul lui Plus, cu sistem dual-camera, dar şi o autonomie uşor îmbunătăţită, pe lângă capacitatea mai mare de stocare a versiunii de bază.

Totuşi, dacă ai deja un iPhone 6 sau, mai ales iPhone 6S, un update este mult mai greu de justificat, mai ales că iPhone-ul anului 2017 ar putea include schimbări de anvergură mai mare.

Preţ iPhone 7 şi iPhone 7 Plus şi disponibilitate

În acest an, Apple a fost mai zgârcită în detalii legate de disponibilitate şi preţ. Ştim că iPhone 7 va fi disponibil la vânzare în Statele Unite din 16 septembrie, iar versiunea de bază de 32 GB va costa 760 de euro în Germania, echivalentul a 3.400 – 3.500 lei pe piaţa din România.

Situaţia se repetă în cazul lui iPhone 7 Plus. Versiunea de bază de 32 GB va costa 900 de euro, în Germania, adică circa 4.000 lei în România.

Culorile in care va fi disponibil iPhone 7 Plus

Culorile in care va fi disponibil iPhone 7 Plus

Concluzii

În ciuda menţinerii designului pentru al treilea model la rând, Apple a reuşit să introducă câteva noutăţi atractive pentru cele două smartphone-uri pe care le are în portofoliu. Aproape toate sunt împrumutate de la concurenţă, însă probabil că acest lucru va conta mai puţin pentru utilizatorii care şi le doresc.

Cert este că, prin noile îmbunătăţiri, iPhone 7 şi iPhone 7 Plus au ceva mai multe argumente în lupta cu concurenţa directă şi, mai ales, cu Samsung Galaxy S7.

9 comentarii

  1. Razvan

    11 septembrie 2016 la 09:05

    Singura diferenţă faţă de Samsung Galaxy S7 este certificarea IP67 în loc de IP68, întrucât iPhone-ul rezistă 30 de minute sub apă timp de 1 minut, comparativ cu un minut şi jumătate oferit de S7.
    Voi ați citit articolul înainte sa îl publicați?

    • Daniel Popescu

      17 septembrie 2016 la 10:58

      Multumim pentru atentionare, am corectat exprimarea.

      • Cristian

        9 noiembrie 2016 la 19:52

        Da tu te duci sa inoti cu telefonul? Ba frate unii chiar sunteti disperati vai ca ala face aia ala ailalta…telefonul e sa vorbesti nu sa mergi sa faci surfing calare pe el

        • Daniel Popescu

          9 noiembrie 2016 la 21:24

          Pe mine nu ma intereseaza foarte mult acest aspect la un telefon, dar este util de mentionat pentru persoanele care isi doresc un telefon rezistent la apa.

        • Andrei

          24 septembrie 2017 la 11:21

          Daca telefonul este doar sa vorbesti atunci toata lumea si-ar lua telefon cu butoane. Tehnologia avanseaza, evident ca si oamenii isi doresc cat mai multe de la un telefon.

  2. Gaby

    6 ianuarie 2017 la 00:01

    De cat are androidul acest telefon ihpone7plus

    • Gaby

      6 ianuarie 2017 la 00:05

      Care e diferența între un ihpone7 si un samsung s7

      • Mitica

        16 mai 2017 la 18:37

        Eu am un 7plus dar nu e diferenta tot asa il folosesc singura diferenta este ca altfel te vede limea cu un iphon in mana dar pe mn nici asta nu ma face sa ma simt mai valoros fata de altii e cea mai mare prostie care am facuto sa platesc 900€ pe un tel care este la fel ca toate

  3. Mihai Belciu

    29 noiembrie 2022 la 16:40

    Am un iPhone 7 și de câteva zile încearcă o actualizare automată și de fiecare dată îmi apare eroare, cu mențiunea că actualizarea nu a fost efectuată.
    Este vorba de iOS 15.7.1
    Este posibil ca această variantă să nu fie compatibilă sau care să fie problema,vă rog frumos, mă poate ajuta cineva???

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri