GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia 2.1 – baterie de 4000 mAh, difuzoare frontale, Android Go și preț accesibil

Autor: Andrei Girbea

Finlandezii de la HMD își continuă programul agresiv de reîmprospătare a telefoanelor adresate segmentului de buget, prin reactualizarea seriilor Nokia 2, 3 și 5.

În cazul acestui articol vom discuta pe scurt despre Nokia 2.1, despre principalele sale caracteristici, atuu-uri și potențiale hibe. Despre versiunile Nokia 3.1 și 5.1 discutăm în cadrul unui articol separat.

Din capul locului trebuie să țineți cont că Nokia 2.1 este un telefon mobil cu un preț foarte accesibil, estimat la circa 450 de lei la liber. Acesta urmează să fie disponibil începând cu luna Iulie 2018, însă nu știm cu siguranță în acest moment dacă va ajunge oficial pe piața din România. Prin prisma prețului însă, Nokia 2.1 se adresează unor potențiali cumpărători cu fonduri limitate, și automat și pretenții pe măsură.

Elementele ce scot în evidență acest smartphone sunt integrarea unei baterii de 4000 mAh și a două difuzoare frontale ce încadrează un ecran de 5,5″ cu rezoluție HD (1280 x 720 px). Lista completă de specificații este disponibilă mai jos:

Specificații Nokia 2.1  

  • ecran: 5,5″, 1280 x 720 pixeli, IPS, Gorilla Glass
  • hardware: Processor Qualcomm Snapdragon 435, 1 GB RAM și 8 GB spațiu stocare (extensibil prin carduri microSD de până la 128 GB)
  • camere foto: 8 MPx camera principala, 5 MPx frontala
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi N, Bluetooth 4.2
  • sistem de operare: Android 8.1 Oreo (Go Edition)
  • acumulator: Li-Ion de 4000 mAh
  • dimensiuni: 154 x 78 x 9,7 mm
  • greutate: 174 grame
  • altele: Dual SIM, boxe frontale stereo

În comparație cu predecesorul său, Nokia 2, update-ul din 2018 are un ecran mai mare și este motorizat de o platformă hardware mai capabilă. Pe de altă parte, nu s-a umblat la cantitatea de memorie RAM, astfel că Nokia 2.1 rulează doar versiunea Go Edition a OS-ului Android 8.1 Oreo, menită task-urile și aplicațiilor mai simpliste. Desigur, ne-ar fi plăcut ca Nokia să echipeze acest telefon cu 2 GB de RAM și poate și 16 GB spațiu de stocare, dar acest fapt ar fi dus probabil la sacrificii pe alte planuri, în vederea atingerii prețului țintit.

Trecând peste acest neajuns, Nokia 2.1 se anunță un concurent de luat în seamă în segmentul său. Construcția nu impresionează, precum în cazul Nokia-ului 3.1 sau 5.1, gamele superioare, dar nici nu are hibe, telefonul având o carcasă din poliuretan, cu margini rotunjite și o formă comfortabil de utilizat. Potențialii cumpărători vor avea de ales dintre trei opțiuni de culoare: Blue Copper, Blue Silver și Grey Silver.

În ciuda integrării unei baterii de 4000 mAh, mă aștept ca autonomia Nokia-ului 2.1 să nu se ridice la nivelul modelului anterior, pentru că înglobează acum un ecran mai mare, însă Nokia se laudă că baterie de pe 2.1 va oferi două zile de funcționare cu o singură încărcare, și în plus se încarcă acum mai rapid decât cea integrată pe modelul lansat în 2017.

În ceea ce privește camerele foto, cea principală de pe spate are un senzor de 8 MPx și autofocus, dar filmează maxim 720p la 30 fps, în vreme ce camera frontală are 5 MPx. Performanțele ambelor vor fi doar la nivelul așteptat de la un telefon entry-level în 2018, desigur.

În concluzie, dacă doriți un telefon foarte accesibil cu ecran mare, speakere frontale stereo și baterie de mare capacitate, Nokia 2.1 ar trebui să vă fie pe listă. El va fi disponibil începând cu luna Iulie 2018, având un preț recomandat de 115 USD.

1 comentariu

  1. ion

    15 octombrie 2018 la 20:41

    la prețul de 470 ron * un telefon ok lam cumpărat pentru a asculta muzică de pe el !calitate sunet ok mă bucur pentru Nokia că a revenit pe piață , (am avut telefoane Nokia prin 1998 …..cel mai bun modelul N85 )

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri