GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia Lumia 820 – O versiune mai puţin spectaculoasă a lui Lumia 920

Autor: Echipa Giz.ro

Nokia Lumia 820 este un smartphone de top cu Windows Phone 8 cu diagonală de 4.3” care mizează pe un design diferit şi nu oferă cireşele de pe tortul numit Nokia Lumia 920.

Prin Lumia 920, Nokia a rămas consecventă designului care a impresionat utilizatorii lui Lumia 900, însă producătorul finlandez a decis să testeze piaţa şi cu aspect fizic uşor diferit.

Spre deosebire de designul pur dreptunghiular al lui Lumia 920, modelul inferior, care face parte însă tot din gama de top, beneficiază de margini rotunjite şi de o construcţie care permite înlocuirea capacului spate şi prezenţa unui slot pentru carduri microSD.

Telefonul beneficiază de un ecran AMOLED “împodobit” cu tehnologia proprietară ClearBlack, are o diagonală de 4.3”, însă rezoluţia este de numai 800×480 pixeli. Astfel, densitatea ecranului este de numai 217 pixeli pe inch comparativ cu cei peste 300 de pixeli pe inch de pe Lumia 900 sau Samsung Galaxy S3, lucru care ar putea fi deranjant pentru utilizatorii pretenţioşi din acest punct de vedere, mai ales că lipseşte tehnologia PureView HD+.

Nokia Lumia 820 are un design usor diferit

Dotari tehnice

Platforma hardware este aproape identică cu cea disponibilă pe Nokia Lumia 920: chipset Qualcomm Snapdragon S4 Plus cu procesor dual-core de 1.5 GHz, grafică Adreno 225, 1 GB de memorie RAM, 8 GB de stocare internă plus 7 GB oferiţi prin SkyDrive şi până la 32 GB prin carduri microSD.

Camera foto de 8 MP este una simplă, care nu beneficiază de tratamentul PureView, însă chiar şi în aceste condiţii aceasta are lentile de tip Carl Zeiss şi este capabilă să înregistreze clipuri în format Full-HD cu 30 de cadre pe secundă, la care se adaugă funcţii precum dual-LED flash şi autofocus.

Puţine i se pot reproşa noului Lumia 820 la capitolul conectivitate, în condiţiile în care oferta terminalului cuprinde 3G cu viteze de până la 42 Mbps, LTE pentru Statele Unite, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC şi port microUSB 2.0.

Nokia Lumia 820 mizeaza pe un ecran AMOLED de 4.3"

Un „grăsan” şi jumătate

Din păcate, Nokia Lumia 820 nu scapă de problema remarcată şi la fratele mai mare: greutatea ajunge la 160 de grame şi este cu numai 25 de grame mai mică decât cea a lui Lumia 920. Prin urmare, greutatea mai mare decât a unor smartphone-uri de top nu se justifică doar prin prezenţa senzorului PureView pe modelul de top, aşa cum am fi tentaţi să credem.

La fel ca şi Lumia 920, telefonul poate fi încărcat wireless (mai multe detalii despre acest subiect găseşti în prezentarea lui Lumia 920) şi beneficiază de toate noutăţile sistemului de operare Windows Phone 8.

Ca şi în cazul lui Nokia Lumia 920, disponibilitatea şi preţul lui Nokia Lumia 820 nu sunt încă cunoscute.

În final, merită precizat că atât Nokia Lumia 920, cât şi Nokia Lumia 820 fac parte din gama de smartphone-uri de top ale producătorului finlandez. Utilizatorii care nu au un buget suficient de mare pentru achiziţionarea acestora trebuie să aştepte lansarea unor telefoane din gama medie de performanţe şi preţ, însă acestea îşi vor face debutul abia la începutul anului 2013.

Nokia Lumia 820 va fi disponibil intr-o varietate de culori

Concluzii

După înlăturarea tehnologiilor PureMotion HD+ de pe ecran şi a camerei PureView prezente pe Lumia 920, Nokia Lumia 820 pare un telefon mult mai banal care iese în evidenţă doar prin design şi posibilitatea de încărcare wireless.

Fără îndoială, preţul va conta foarte mult în decizia de cumpărare a utilizatorilor, însă la fel de mult va conta şi diferenţa de preţ comparativ cu fratele mai mare, mai ales că ambele beneficiază de o platformă hardware comună şi de ecrane cu diagonale foarte apropiate.

Iată şi prezentarea oficială a lui Nokia Lumia 820, urmată de un hands-on realizat de productorul finlandez:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri