GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy Note 3 review – aproape de perfecţiune

Testat pe data de 14 ianuarie 2014
Pe scurt: Samsung Galaxy Note 3 este un smartphone de mari dimensiuni care adoptă o nouă filosofie de design în gama Galaxy şi rulează fluent datorită implementării celei mai puternice platforme hardware. În plus, camera foto înregistrează în format 4K, iar funcţiile software îmbunătăţesc pe alocuri experienţa de utilizare.
Produs testat: Samsung Galaxy Note 3   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4.5/5    Pret: 3200 Lei

Smartphone-urile cu diagonala de peste 5”, cunoscute în limbaj uzual drept phableturi, devin din ce în ce mai populare, în prezent cota de piaţă a acestora fiind de aproximativ 22% în rândul telefoanelor inteligente. 

Privite de sceptici drept “palete de ping-pong”, telefoanele cu ecran de peste 5” şi-au câştigat utilizatorii tocmai prin avantajele oferite de un ecran mai mare în utilizarea de zi cu zi, indiferent că vorbim despre browsing pe internet sau jocuri.

Succesul phableturilor îşi are însă rădăcinile în seria Samsung Galaxy Note, lansată în toamna anului 2011 ca versiunea superioară in dimensiuni a celebrei serii Galaxy S. Note a ajuns acum la a treia generaţie, prin lansarea lui Samsung Galaxy Note 3, care propune o schimbare importantă de design şi cea mai puternică platformă hardware, acompaniată de un acumulator generos.

Cu riscul de a fi acuzaţi că furnizăm “spoilere”, trebuie să recunoaştem de la bun-inceput că avem în faţă cel mai bun smartphone cu Android de pe piaţă, lucru de care credem că te putem convinge în cadrul acestui review.

Samsung Galaxy Note 3 are dimensiuni generoase

Samsung Galaxy Note 3 are dimensiuni generoase

Ce este Samsung Galaxy Note 3?

Samsung Galaxy Note 3 este un phablet cu diagonala de 5.7” care introduce o nouă filosofie de design mai potrivită pentru segmentul premium şi care este capabil să ruleze orice fel de conţinut datorită dotărilor tehnice de top.

Mai puţin adecvat pentru convorbiri prin prisma dimensiunilor generoase, Note 3 compensează din plin prin performanţele generale, inclusiv cele ale camerei foto.

Review video Samsung Galaxy Note 3

Înainte de a intra în detalii specifice, te invităm să urmăreşti un review în format video.

Specificaţii tehnice Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3
EcranSuperAMOLED, 5.7”, 1080×1920 pixeli
ChipsetQualcomm Snapdragon S800
Procesorquad-core Krait 400, 2.3 GHz
GraficaAdreno 330
Memorie RAM3 GB
Stocare32/64 GB
Conectivitate3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/n/ac, NFC
Camera foto13 MP, video 4K
AcumulatorLi-Ion 3200 mAh
Dimensiuni151.2×79.2×8.3 mm
Greutate168 grame

Ce ne-a plăcut

Spre deosebire de alte ocazii, Samsung a acordat o atenţie sporită designului atunci când a conceput Note 3, reuşind să aducă câteva îmbunătăţiri majore comparativ cu predecesorul său.
Raportat la dimensiunile sale generoase, Note 3 este un telefon compact cu margini mai drepte decât Note 2, rame înguste şi, în plus, profită de o reducere la minim a zonelor din partea superioară şi inferioară a ecranului.

Sub ecran se regăseşte clasicul buton fizic de home, acompaniat în stânga şi dreapta de tastele capacitive pentru meniu şi back, conform tradiţiei sud-coreene.

De departe, cea mai importantă îmbunătăţire se remarcă la partea din spate. După numeroase critici legate de capacul spate din plastic lucios adoptat inclusiv pentru modelele high-end, Samsung a descoperit o metodă la fel de ieftină, dar mult mai practică: un plastic texturat care imită pielea şi care pe margini are o „cusătură”.

Rezultatul? Spatele asigură acum un aspect vizual mai elegant, o aderenţă semnificativ mai bună în mână şi o protecţie superioară împotriva amprentelor, însă capacul detaşabil rămâne la fel de subţire ca şi pe celelalte modele ale producătorului. Totuşi, vorbim în continuare de plastic, lucru care ar putea deranja utilizatorii care sperau la o compoziţie metalică pentru un smartphone premium.

Spatele lui Note 3 are un design imbunatatit, dar este tot din plastic

Spatele lui Note 3 are un design imbunatatit, dar este tot din plastic

La capitolul conectori am remarcat prezenţa în premieră pe un telefon a unui port microUSB 3.0. Chiar dacă are dimensiuni mai mari, acesta este compatibil cu standardul microUSB 2.0 (adică poţi încărca telefonul şi cu un cablu microUSB 2.0) şi are marele avantaj că încarcă mai repede acumulatorul.

Tot în această zonă regăsim stylusul integrat elegant în telefon, pe laterală dreapta există butonul de oprire/pornire, iar pe stânga cel de volum.

La cei 151.2×79.2×8.3 mm pe care îi măsoară, Note 3 este evident un telefon de mari dimensiuni. În mod surprinzător, acest lucru nu se resimte prea mult în utilizarea de zi cu zi.

Stylusul este integrat elegant in Note 3

Stylusul este integrat elegant in Note 3

Ca utilizator de smartphone cu ecran de 4.65”, mă aşteptam să am probleme de adaptare la ecranul mai mare, dar nu a fost vorba despre aşa ceva. La acest lucru contribuie decisiv construcţia de calitate, spatele aderent, grosimea de numai 8.3 mm şi greutatea de 168 de grame. Da, Note 3 este mai greu decât cele mai multe smartphone-uri recente, dar distribuţia greutăţii pe o suprafaţă mai mare ajută la estomparea acestui efect negativ.

În plus, am avut surpriza ca Note 3 să încapă integral în buzunarul din faţă al pantalonilor (e adevărat, întotdeauna am fost atent ca buzunarele pantalonilor să fie cât mai mari când mi-am cumpărat haine), deşi probabil că cei mai mulţi vor prefera să-l poarte într-o borsetă sau geantă.

De asemenea, ecranul este ireproşabil din aproape toate punctele de vedere, întrucât culorile, contrastul şi unghiurile de vizualizare sunt foarte bune. Există o uşoară tentă de suprasaturare a culorilor specifică ecranelor Super AMOLED, dar aceasta nu este în niciun caz deranjantă.

Luminozitatea este de asemenea puternică (şi ar trebui setată pe Auto din fabrică, ochii mei au fost bulversaţi de cantitatea de lumină la prima pornire a telefonului), iar asta înseamnă că lizibilitatea în lumina puternică a soarelui este decentă, superioară altor smartphone-uri, chiar dacă se putea şi mai bine la acest capitol.

Rezoluţia Full HD 1080×1920 pixeli îşi spune cuvântul datorită lizibilităţii bune a textelor din browser, chiar dacă densitatea pixelilor (386 ppi) este uşor mai scăzută decât în cazul ecranelor similare de pe smartphone-urile de 5”.

Ecranul lui Note 3 este ireprosabil datorita calitatilor sale

Ecranul lui Note 3 este ireprosabil datorita calitatilor sale

În privinţa dotărilor hardware, Samsung a optat pentru Qualcomm Snapdragon S800, cea mai puternică platformă a momentului, iar în acest chipset regăsim un procesor quad-core Krait de 2.3 GHz, grafică Adreno 330 şi, atenţie, 3 GB RAM, cea mai mare cantitate de memorie de pe un smartphone în acest moment.

În cazul nostru, acel GB în plus de memorie se simte din plin, mai ales că Android este un sistem de operare relativ modest optimizat din acest punct de vedere. Tocmai de aceea, Note 3 este primul smartphone cu Android testat personal care nu a avut niciun fel de lag pe parcursul utilizării, indiferent de ceea ce făceam.

Note 3 ruleaza fluent orice tip de continut

Note 3 ruleaza fluent orice tip de continut

Practic, indiferent că navighezi pe internet, asculţi muzică, te uiţi la un film Full HD, faci poze sau îţi testezi abilităţile în cele mai recente jocuri ale momentului, Note 3 rulează fluent, fără sincope deranjante.

Aplicaţiile se deschid imediat, iar comutarea între mai multe aplicaţii pornite este rapidă. Acest lucru este cu atât mai important cu cât Note 3 mizează pe numeroase funcţii software care permit rularea simultană a mai multor aplicaţii, aspect pe care îl vom aborda un pic mai jos. Iată câteva exemple care demonstrează cât de rapid este Note 3:

Experienţa multimedia este deplină cu ajutorul căştilor din pachet, care oferă un sunet puternic şi clar, indiferent de genul de muzică pe care îl asculţi. În plus, atunci când vrei să transferi filme de pe PC pe telefon, conexiunea microUSB 3.0 impresionează prin viteză: am avut nevoie de numai un minut şi 50 de secunde pentru a transfera 11 clipuri video care totalizau 1.81 GB.

La confortul în utilizare contribuie şi faptul că spatele telefonului nu se încălzeşte aproape deloc. Doar în cazul rulării intensive a unor jocuri precum Need For Speed: Most Wanted zona din jurul camerei foto s-a încălzit un pic, dar deloc deranjant pentru utilizarea de zi cu zi.

Nu în ultimul rând, adoptarea unui acumulator Li-Ion de 3200 mAh, lucru posibil datorită dimensiunilor fizice mari ale telefonului, permite o autonomie foarte bună comparativ cu cea a smartphone-urilor uzuale. În regim de utilizare mediu spre intensiv, cu Wi-Fi şi 3G active, aproximativ o oră de browsing, maxim 30 de minute de convorbiri, ascultare ocazională de muzică, câteva poze şi 15-30 de minute de gaming, autonomia ajunge lejer la două zile (îl încarci dimineaţă şi rezistă până în a doua seară). Probabil că utilizatorii obişnuiţi vor ajunge să treacă şi peste a doua noapte înainte să pună telefonul la încărcat.

Acumulatorul de dimensiuni generoase al lui Note 3 rezista chiar si doua zile

Acumulatorul de dimensiuni generoase al lui Note 3 rezista chiar si doua zile

Software – funcţii şi gesturi utile

Samsung Galaxy Note 3 utilizează sistemul de operare Android 4.3 Jelly Bean şi, la fel ca orice alt smartphone al producătorului sud-coreean, interfaţa proprietară TouchWiz. Nu am fost niciodată fanul TouchWiz, întrucât interfaţa mi se pare încărcată inutil cu diverse funcţii şi este mult prea complexă comparativ cu interfaţa stock a Androidului.

De data aceasta trebuie însă să-i iert pe cei de la Samsung, atât datorită fluenţei OS-ului, cât şi a unui centru de notificări superior versiunii stock de pe Android şi foarte uşor de personalizat, dar mai ales datorită faptului că o bună parte dintre funcţiile software suplimentare introduse iniţial pe Samsung Galaxy S4 te ajută să fii mai productiv.

De exemplu, funcţia Multi Window îţi permite să rulezi simultan două aplicaţii pe câte o jumătate de ecran şi se activează simplu prin apăsarea unui butonaş semicircular amplasat central pe laterala stângă a ecranului. Astfel, în timp ce mă uitam la un clip pe Youtube, am putut accesa imediat Gmail şi am citit rapid un email în jumătatea dreaptă a ecranului în timp ce în stânga clipul se derula în continuare. Din păcate, funcţia este disponibilă pentru un număr relativ limitat de aplicaţii.

Multi Window este o functie utila pentru cei cu atentie distributiva

Multi Window este o functie utila pentru cei cu atentie distributiva

O altă funcţie utilă pe care am folosit-o frecvent este “one-handed operation”. Samsung a înţeles că nu poţi utiliza telefonul cu o singură mână din cauza ecranului mare, astfel că prin activarea acestei funcţii poţi crea pe display o versiune mai mică a ecranului, pe care o poţi redimensiona după bunul plac pentru a o utiliza cu o singură mână. Tot aici poţi seta ca tastatura virtuală să nu acopere toată lăţimea telefonului, pentru a facilita de asemenea utilizarea cu o singură mână.

Samsung a promovat intens posibilitatea de a utiliza telefonul prin gesturi, iar unele dintre acestea sunt cu adevărat utile, în ciuda scepticismului meu iniţial.

Câteva exemple concludente pentru a înţelege la ce mă refer: poţi vedea principalele notificări şi alte informaţii prin simpla trecere cu mâna pe deasupra ecranului fără să mai porneşti telefonul (Quick glance), poţi naviga printre pozele galeriei foto prin simpla trecere cu mâna pe deasupra ecranului dintr-o parte sau alta a ecranului (Air browse), poţi răspunde la un apel prin trecerea succesivă a mâinii de la dreapta la stânga şi înapoi, funcţie care activiteaza şi hands-free-ul (Air- call accept). Sunt de acord, funcţiile acestea nu îţi uşurează cu mult utilizarea, dar sunt utile, de exemplu, când ai mâinile murdare sau ocupate cu ceva.

Note 3 impresioneaza prin bogatia functiilor software

Note 3 impresioneaza prin bogatia functiilor software

Alte funcţii sunt Smart pause, care pune un clip video pe pauză când te uiţi în altă direcţie, Smart scroll, care permite derularea automată a unei pagini web pe măsură în propriul tău ritm de citire, sau Smart stay, care permite ecranului să rămână aprins atât timp cât te uiţi la el.

Din păcate, toate aceste funcţii inteligente, care în multe cazuri sunt utile, sunt compatibile doar cu aplicaţiile standard de pe Samsung (în browserul default Internet, nu şi în Chrome, respectiv în playerul video default, nu şi în Youtube).

Un aspect important de menţionat este că toate aceste funcţii, care reprezintă o noutate pentru cei mai mulţi utilizatori, sunt explicate foarte bine atunci când le activezi în setări, iar multe dintre ele beneficiază şi de tutoriale extinse pentru a înţelege mai uşor cum funcţionează. Practic, este imposibil să activezi o astfel de funcţie fără să înţelegi exact ce rol are şi cum trebuie folosită.

Dintre aplicaţiile made by Samsung, probabil că S Health este cea mai interesantă. Aceasta îţi contorizează paşii, kilometrii şi caloriile arse şi îţi permite să-ţi stabileşti diverse obiective. Adică are funcţii asemănătoare cu Endomondo, pe care personal o apreciez mai mult datorită interfeţei mai bine lucrate.

Samsung a preinstalat din fabrică şi câteva aplicaţii celebre, cum ar fi Evernote, Google Chrome şi Dropbox, ultima fiind şi cea mai utilă pentru că îţi oferă şi 50 GB de stocare gratuită pentru doi ani, comparativ cu cei 2 GB din oferta standard. În plus, în galeria de imagini a telefonului poţi vedea automat toate imaginile existente în Dropbox, chiar dacă acestea au fost realizate cu un alt telefon sau pur şi simplu le-ai adăugat acolo ca backup.

S Pen

Galaxy Note 3 include şi un S Pen, care iese în evidenţă prin designul simplu, greutatea scăzută şi butonul amplasat lateral, cu funcţii multiple. Probabil că cea mai utilă aplicaţie pentru S Pen este SketchBook, dezvoltată de Autodesk, care îţi permite să realizezi uşor tot felul de desene şi schiţe. Evident, există şi aplicaţii mai puţin complexe, cum ar fi S Note sau Action Memo, care pot fi utilizate cu sau fără S Pen.

Stylus-ul lui Note 3 este elegant

Stylus-ul lui Note 3 este elegant

La fel ca şi în cazul funcţiilor speciale enumerate mai sus, şi S Pen-ul are o largă varietate de funcţii, aproape toate fiind explicate băbeşte. Totuşi, chiar dacă unele “artificii” sunt interesante, nu am reuşit să mă acomodez la utilizarea S Pen-ului, întrucât aproape de fiecare dată mi s-a părut mai simplu să mă folosesc de degete. Evident, aceasta este doar o opinie personală şi este foarte probabil că mulţi dintre voi să profite la maxim de posibilitatea de a utila stylus-ul, în special în cadrul aplicaţiilor care necesită o acurateţe sporită.

Încheiem acest capitol cu un nou clip video care explică concret multe dintre funcţiile explicate mai sus.

Camera foto

Camera foto de pe Note 3 este asemănătoare cu cea de pe Galaxy S4, iar acest lucru se observă şi în rezultatele obţinute în practică.

Pe timp de zi, calitatea fotografiilor este ridicată, în primul rând datorită culorilor naturale şi a detaliilor bine conturate, iar focus-ul se realizează rapid, lucru demn de apreciat pentru cei care fac multe poze. Iată câteva exemple:

Note 3 realizeaza poze de calitate pe timp de zi

Note 3 realizeaza poze de calitate pe timp de zi

În condiţii de iluminare mai slabă, de exemplu pe parcursul înserării, încep să se observe şi primele defecte, concretizate în special prin accentuarea zgomotului în fotografii. Totuşi, zgomotul nu este atât de pronunţat încât să provoace neplăceri.

Pozele sunt decente si in conditii de iluminare scazuta

Pozele sunt decente si in conditii de iluminare scazuta

În schimb, zgomotul devine vizibil în cadrul fotografiilor realizate pe timp de noapte. În acest mediu ambiant, calitatea depinde de o serie de factori, precum existenţa unei surse de lumină (iluminatul public), însă în general fotografiile au o calitate decentă. Partea mai puţin bună este că, de cele mai multe ori, focus-ul şi procesarea imaginilor realizate pe timp de noapte durează câteva secunde, astfel că trebuie să faci o pauză mai mare între două fotografii decât în cazul pozelor realizate ziua.

Pozele pe timp de noapte au un zgomot destul de pronuntat

Pozele pe timp de noapte au un zgomot destul de pronuntat

Note 3 beneficiază de numeroase opţiuni pentru fotografii datorită celor 13 tipuri de scene pe care le poţi selecta. Cel mai util este Rich Tone, echivalentul opţiunii HDR de pe alte smartphone-uri de top, funcţie care permite realizarea unor fotografii cu detalii mai bune:

Fotografie realizata fara HDR (stanga) si cu HDR (dreapta)

Fotografie realizata fara HDR (stanga) si cu HDR (dreapta)

Există şi diverse scene concepute special pentru fotografii în rafală de tip portrait sau de grup şi alegerea celei mai bune dintre ele, precum şi scena Drama care îţi permite să înglobezi într-o singură fotografie mai multe ipostaze ale unei persoane. Am încercat să fotografiez un tip care făcea o demonstraţie cu un skateboard, însă rezultatele au fost destul de modeste.

În schimb, Sound & shot aduce ceva nou: faci o fotografie, iar camera înregistrează şi până la nouă secunde de sunet ambiental. Aici am apelat la lebedele de pe malul unui lac, care croncăneau zgomotos, iar rezultatul este interesant, dar din păcate nu poate fi vizualizat decât pe telefon.

Nu lipseşte nici funcţia de panoramă (vezi fotografia de mai jos), dar Samsung a mers un pic mai departe prin funcţia Surround shot, care realizează panorame de 360 de grade. Este ideală pentru peisaje largi, de munte, dar din păcate Bucureştiul nu este tocmai ofertant la acest capitol pentru a-ţi prezenta o fotografie de acest tip.

Fotografie panoramica cu Samsung Galaxy Note 3

Fotografie panoramica cu Samsung Galaxy Note 3

La capitolul video, Galaxy Note 3 filmează inclusiv în format 4K (3840×2160 pixeli), însă în acest caz nu poţi folosi funcţiile speciale disponibile pentru înregistrarea Full HD, cum ar fi stabilizarea video sau posibilitatea de a face fotografii simultan cu filmarea.

O funcţie inedită la capitolul video este cea de audio zoom. Pe lângă zoom-ul vizual întâlnit şi la Nokia Lumia 1020, Note 3 face şi zoom audio, înregistrând mai bine sunetul din zona pe care faci zoom.

De asemenea, camera foto îţi permite să realizezi şi clipuri video în slow motion sau fast motion, prin modificarea numărului de cadre pe secundă la care sunt realizate acestea.

În ciuda numeroaselor tipuri de scene şi opţiuni, Interfaţa camerei foto este intuitivă şi uşor de folosit. În plus, selecţia scenei preferate se poate face în două moduri: prin afişarea tuturor scenelor sub formă de grid, pentru a le vedea dintr-o dată pe toate, sau prin derularea fiecărui tip de scene pe o rotiţă virtuală, cu explicaţii scurte despre fiecare scenă în parte.

În plus, meniul de setări pentru dimensiunile şi opţiunile pozelor şi filmelor este de asemenea intuitiv, aşa cum poţi vedea şi din capturile de mai jos:

Ce scârţâie

Note 3 ne-a oferit fără îndoială una dintre cele mai plăcute experienţe de utilizare cu un smartphone Android şi este greu să-i reproşezi ceva cu adevărat, însă este evident că există şi unele lucruri minore mai puţin plăcute. Mai interesant mi se pare însă că telefonul are şi soluţii pentru cele câteva probleme de care m-am lovit.

De exemplu, oricât de mult m-am străduit, nu am putut folosi telefonul cu o singură mână. Chestia asta devine deranjantă în special când ai o mână ocupată (când te ţii de o bară în mijlocele de transport în comun sau când te întorci de la cumpărături), dar trebuie doar să activezi funcţia One-handed operation descrisă mai sus pentru a scăpa de problemă.

Tot din cauza mărimii, nu poţi sta pe un scaun cu telefonul în buzunarul pantalonilor, chiar dacă există loc suficient pentru el, motiv pentru care este bine să ai la tine un mic rucsac.

Note 3 este dificil de gestionat cu o singura mana

Note 3 este dificil de gestionat cu o singura mana

Pe parcursul utilizării, mi s-a întâmplat frecvent să nu apăs unde trebuie pentru tasta capacitiva back, pentru că aceasta nu este iluminată tot timpul, iar în alte situaţii o apăsam din greşeală la trecerea din modul portrait în landscape sau invers. Recunosc însă că m-am confruntat cu această problemă din cauza obişnuinţei de a avea tasta back integrată în display (vezi seria Nexus).

Calitatea difuzorului poziţionat pe o mică suprafaţă a părţii de jos a telefonului este decentă, dar departe de a impresiona. De fapt, recomand utilizarea căştilor incluse în pachet, care oferă un sunet semnificativ mai puternic şi mai clar inclusiv la volum ridicat. Nici ele nu sunt însă perfecte, întrucât jack-ul de 3.5 mm este poziţionat exact acolo unde ar trebui să ţii telefonul în mână în partea stângă când te uiţi la un film în format landscape.

Nu în ultimul rând, Samsung a inslatat multe (de fapt, foarte multe) aplicaţii inutile pe telefon care nu pot fi şterse. Pentru a oferi un singur exemplu, My Files este un manager de fişiere cu funcţii mult sub cele oferite de File Manager sau Total Commander.

Tot la capitolul software, nu cred că utilizatorii au nevoie cu adevărat de propriul magazin de aplicaţii, Samsung Apps, care să concureze cu Play Store.

Note 3, unul dintre cele mai bunesmartphone-uri de pe piata

Note 3, unul dintre cele mai bunesmartphone-uri de pe piata

Preţ Samsung Galaxy Note 3 şi disponibilitate

Samsung Galaxy Note 3 este disponibil în magazinele din România pentru aproximativ 3.200 lei.

Fără îndoială, preţul poate reprezenta un impediment în achiziţie, mai ales că este mai mare chiar şi decât ce al altor phableturi de pe piaţă (Sony Xperia Z Ultra – 2.800 lei, HTC One Max – 3000 lei), însă pe de altă parte pachetul complet propus de Samsung este superior, atât prin prisma specificaţiilor hardware, cât şi a numeroaselor funcţii software.

Concluzii

Samsung Galaxy Note 3 este fără îndoială un phablet de referinţă prin prisma performanţelor pe care le obţine în utilizarea de zi cu zi.

Designul îmbunătăţit, ecranul de calitate, platforma hardware fără egal şi micile opţiuni software pe alocuri utile sunt tot atâtea argumente în favoarea achiziţionării, în timp ce defectele sunt minore şi pot fi numărate pe degetele de la o singură mână.

Decizia finală în privinţa achiziţionării depinde însă în mare măsură de cât de atractiv este pentru tine un telefon cu o diagonală atât de mare. Dacă dimensiunile mari ale ecranului nu te deranjează, poţi alege fără emoţii Note 3. În schimb, dacă nu crezi că te simţi confortabil cu un astfel de phablet, există numeroase alte opţiuni pe piaţă. Noi îţi recomandăm să testezi în mod real un Note 3 înainte de a-l achiziţiona, întrucât acesta este singurul mod în care îţi poţi da seama cu adevărat dacă te vei înţelege cu un astfel de dispozitiv.

Note 3, un telefon ideal pentru cei care prefera ecranele de mari dimensiuni

Note 3, un telefon ideal pentru cei care prefera ecranele de mari dimensiuni

Note 3 poate fi însă văzut şi în practică pe post de dispozitiv hibrid. În loc să-ţi cumperi un smartphone de 4-5” pe care să-l porţi în buzunar şi o tabletă de 7” pe care o iei aproape tot timpul în geantă când eşti pe drum, poţi să-ţi cumperi Note 3. Câştigi atât la capitolul portabilitate, pentru că ai un singur dispozitiv de transportat, cât şi în eficienţă, întrucât ai toate aplicaţii pe un singur dispozitiv. În pus, în acest caz preţul final de achiziţie nu mai pare atât de mare, întrucât o combinaţie smartphone şi tableta este cu siguranţă mai scumpă (în segmentul de top).

Note 3 poate fi acompaniat şi de Samsung Galaxy Gear, un ceas inteligent cu câteva funcţii interesante, dar incomplet dezvoltat din punct de vedere software. Mai multe detalii despre acest accesoriu vei putea citi în zilele următoare în cadrul unui review.

Pro

  • ecranul de calitate
  • performanţe hardware ireproşabile
  • funcţii software inedite şi utile
  • camera foto, în special pe timp de zi

Contra

  • dimensiunea mare a telefonului (pentru anumite persoane)
  • multe aplicaţii inutile care nu pot fi dezinstalate

1 comentariu

  1. vali

    26 decembrie 2013 la 10:34

    Poti face back up apoi il rutezi si tot mai departe stergi limitezi ….

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri