Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge – opinii, preţuri şi poze cu cele două telefoane
Vin cu ceva cu adevărat nou Samsung Galaxy S7 şi Galaxy S7 Edge? Chiar dacă la prima vedere diferenţele faţă de Galaxy S6 şi S6 Edge sunt mai degrabă minore, noi spunem că îmbunătăţirile merită atenţia.
După schimbarea radicală de design a predecesorului său, nu este o surpriză că Samsung Galaxy S7 păstrează o bună parte din caracteristicile sale.
Totuşi, există numeroase aspecte pe care producătorul sud-coreean a reuşit sau cel puţin a încercat să le îmbunătăţească, de la câteva noutăţi pentru ecran la reintroducerea slotului pentru carduri microSD şi până la camera foto care promite performante superioare în lumina scăzută.
Prin urmare, dacă vrei să-ţi cumperi un telefon de top în perioada următoare, îţi recomandăm să citeşti informaţiile de mai jos pentru a afla dacă SGS7 sau ”fratele” său mai mare S7 Edge ar trebui să fie pe lista ta de achiziţii.
Update: Aici găsești review-ul nostru detaliat al Galaxy-ului S7 Edge, iar aici poți citi testul cu Galaxy-ul S7.
Specificaţii tehnice Samsung Galaxy S7 / S7 Edge
- ecran SuperAMOLED de 5.1” cu rezoluţie QHD / 5.5”
- chipset Snapdragon 820
- 4 GB RAM
- 32 GB memorie internă
- cameră foto 12 MP cu Dual Pixel cu înregistrare 4K
- conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi
- sistem de operare Android 6.0 Marshmallow
- acumulator Li-Ion de 3.000 mAh / 3.600 mAh
- greutate 152 grame
Funcţii importante
Spre deosebire de anul trecut, Samsung nu a schimbat aproape deloc reţeta designului, astfel că SGS7 beneficiază de o ramă metalică ce îmbină două părţi de sticlă. Totuşi, marginile sunt mai rotunjite şi mai puţin ascuţite pentru a asigura o utilizare mai confortabilă în mâini. Practic, aici avem de-a face cu un design intermediar între versiunea clasică S6 şi cea cu ecran curbat S6 Edge.
Pe partea din spate, senzorul camerei foto nu mai iese în evidenţă atât de pronunţat, element care contribuie la un design mai elegant, iar telefonul a primit şi certificarea IP68 pentru rezistenţa la apă şi praf. Din păcate, nu avem parte şi de portul USB Type-C, care ar fi permis conectarea cablului pe orice parte şi încărcarea telefonului într-un timp mai scurt.
Ecranul este principalul diferenţiator între S7 şi fratele mai mare S7 Edge. Astfel, S7 mizează pe un display SuperAMOLED cu diagonală de 5.1” şi rezoluţie QHD (1440×2560 pixeli), în timp ce S7 Edge are aceleaşi caracteristici la o diagonală de 5.5”. Desigur, Edge are marginile ecranului curbate într-un mod mai agresiv decât “clasicul” S7, un aspect care ne-a plăcut foarte mult atunci când am testat Samsung Galaxy S6 Edge.
La fel ca LG G5, Galaxy S7 şi Galaxy S7 Edge folosesc funcţia Always On, care îţi permite să vizualizezi ora, data şi notificările pentru email-uri, apeluri sau alte aplicaţii chiar şi atunci când ecranul este stins. Tehnologia SuperAMOLED permite un consum foarte scăzut de energie pentru această funcţie, iar un alt avantaj este că ecranul se stinge complet atunci când pui telefonul în buzunar.
Samsung a optat pentru cel mai puternic chipset Qualcomm atunci când a ales platforma hardware, cu atât mai mult cu cât acesta este fabricat chiar de producătorul sud-coreean. Vorbim, desigur, despre Snapdragon 820, cu procesor dual-core Kryo de 2.15 GHz şi procesor dual-core Kryo de 1.6 GHz, la care se adaugă grafica Adreno 530 şi 4 GB RAM.
Este însă important de menţionat că, pe anumite pieţe, preponderent din Asia, S7 va fi disponibil cu chipsetul proprietar Exynos 8890, caz în care întâlnim un procesor octa-core şi grafică Mali-T880 MP12. Interesant este că, cel puţin în testele de benchmark, chipsetul Exynos a obţinut rezultate mai bune decât cel furnizat de Qualcomm. Memoria internă începe de la 32 GB, însă noutatea o reprezintă reapariţia slotului pentru carduri microSD, cu ajutorul cărora aceasta poate fi extinsă.
Camera foto de pe Galaxy S6 a fost foarte apreciată, însă chiar şi aşa Samsung a decis să o înlocuiască cu un senzor Britecell realizat in-house. Vorbim despre o cameră foto de 12 MP şi cu o dimensiune fizică mai mică (aceasta este explicaţia pentru protuberanta mai scăzută), dar cel mai important este că fotografiile realizate în lumina scăzută ar trebui să aibă o calitate mai bună. Asta şi pentru că lentila are f/1.7, cea mai lată de pe un telefon.
De asemenea, telefonul ar trebui să asigure un timp de focus mai scăzut datorită tehnologiei Dual Pixel, care permite obţinerea de informaţii pentru focusare de la doi pixeli.
Una dintre principalele critici aduse predecesorului Galaxy S6 a fost utilizarea unui acumulator de numai 2600 mAh. Samsung a reacţionat însă prompt şi a corectat această greşeală în noul Galaxy S7, care mizează pe un acumulator Li-Po cu capacitatea de 3.000 mAh. În plus, versiunea Edge are o baterie de 3.600 mAh. Practic, la un regim de utilizare normal, cele două smartphone-uri ar trebui să ofere o autonomie de o zi, poate chiar mai mult dacă nu foloseşti telefon prea intens.
Sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow este acompaniat de interfaţa proprietară TouchWiz, care include câteva opţiuni interesante, însă nu este pe placul tuturor utilizatorilor din punct de vedere al designului. În plus, numărul de aplicaţii proprietare rămâne încă semificativ, în ciuda unei „curăţenii” realizată în special după introducerea lui Galaxy S6.
Îl cumpărăm sau nu?
Samsung Galaxy S7 nu aduce schimbări revoluţionare, în special pentru că Galaxy S6 era deja un produs matur, apreciat pentru numeroase calităţi. Prin urmare, SGS7 prezintă câteva îmbunătăţiri mai degrabă minore, astfel că un update de la S6 nu este neapărat justificat.
Totuşi, în cazul în care nu ai SGS6 şi vrei să să cumperi un telefon de top, Galaxy S7 poate cu uşurinţă să fie pe lista ta de achiziţii, alături de alte produse de top precum noul LG G5, care vine de asemenea cu o largă varietate de noutăţi comparativ cu predecesorul său.
Update: Nu uita să citești și review-urile noastre detaliate pentru impresii mai amănunțite. Aici găsești review-ul Galaxy-ului S7 Edge, iar aici poți citi testul cu Galaxy-ul S7.
Preţ Samsung Galaxy S7 şi disponibilitate
În ultimii ani, telefoanele de top de la Samsung au devenit la fel sau chiar mai scumpe decât ultimele modele de iPhone, iar această strategie este păstrată inclusiv în cazul lui Galaxy S7.
În România, Samsung Galaxy S7 costă 3.300 lei în varianta de 32 GB, în timp ce Samsung Galaxy S7 Edge are un preţ de 3.700 lei. Totuşi, este posibil ca în următoarele luni costurile să scadă uşor, mai ales că preţul oficial pentru S7 este de 700 euro, echivalentul a circa 3.150 lei.
Concluzii
Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge aduc câteva noutăţi interesante comparativ cu predecesorul Gakaxy S6, cum ar fi opţiunea Always On pentru display, o platformă hardware de ultimă generaţie sau un nou senzor pentru camera foto.
Update: Aici găsești review-ul nostru detaliat al Galaxy-ului S7 Edge, iar aici poți citi testul cu Galaxy-ul S7.
Totuşi, îmbunătăţirile introduse nu sunt chiar atât de spectaculoase încât să te convingă să faci upgrade de la Galaxy S6, fiind mai degrabă suficiente pentru cei care au un smartphone decent şi vor să achitioneze un telefon de ultima generaţie. Totuşi, preţul poate reprezenta un impediment important în decizia de achiziţie, întrucât costul la liber este unul piperat.
dan cariga
23 februarie 2016 la 14:28
Ma minunez ce vad, la sumele astea vis a vis de salariul meu de 800 !!!????
Gymy
24 februarie 2016 la 19:05
E de apreciat modul in care Samsung produce o gama vasta de produse. Sincer imi doresc un smartphone Samsung,insa bugetul meu fiind modest ma multumesc doar cu noile informatii.
Adrian
4 martie 2016 la 12:59
Dane crezi ca e cineva de vina ca tu ai salariul de 800 lei ? Da…tu esti de vina
m
18 martie 2016 la 23:58
ti-a ajutat la ceva rautatea aceasta mica?
Geigore Mirel
20 aprilie 2020 la 15:40
Ce parere aveti despre s7 ?
Florin
2 aprilie 2016 la 17:49
Omul nu a specificat, dar poate are 800 Euro salar si atunci cred ca e ok. Oricum telefonul nu e rau chiar daca are pret piperat.
Adrian
4 septembrie 2016 la 21:59
Trebuia sa se găsească unu sa comenteze prosteste
Cata
13 martie 2016 la 09:10
Nu aduce mai nimic nou galaxy s7…cei care au un s6 să stea liniștiți caci s7 e doar pentru marketing și prețul este cam piperat. În legătură cu salariul…și noi suntem de vină dar și statul roman, ca nu ne oferă prea multe soluții.
Lucian
14 martie 2016 la 11:54
Detin un Samsung galaxy s6 si sincer nu cred ca as face upgrade, eventual doar pentru faptul ca e rezistent la apa si praf. Acum caracteristicile sunt chiar impresionante, logic gandind nici la s6 nu le-am folosit la maxim. Asta in cazut in care nu ai vrea sa stai cu Fast-charge-ul mai tot timpul in priza. Acum funcții cum ar fi remote-control si altele intalnite la s6 vad ca au disparut. Au introdus slot pentru extinderea memoriei. Chiar e atat de eficient?? Adica (umpli) romaneste acei 32 de Gb interni?? Ip68 e chiar ceva bun sa spunem, desi oficial nu a fost declarat, s6 face acelasi lucru dovedit si chiar testat personal. Sincer raportat la salariul meu, incet probabil in 2 luni as reusi sa.l iau. Dar nu cred ca as face mare branza raportat la cel pe care il detin acum.
Gigi_ca_Madonna
19 martie 2016 la 08:47
Sunt asa de acrii strugurii!!!!
Costy
21 mai 2016 la 06:18
Eu cred ca as cumpara acest telefon cat de curand pretul mi se pare ok si chiar as vrea sa acizitionez asa ceva….intr-o luna as putea sa m-il cumpar
Roxana
6 iunie 2017 la 15:14
Folia de sticla cum se prezintă la telefon . E pe toată suprafața ? Dețin s4 și doresc sa îmi iau s7.
nathalia
17 martie 2016 la 01:14
in atentia posesorilor de samsung galaxy s7: setarile telefonului pt volum sunt la maxim, inclusiv VOLUMUL IN TIMPUL APELULUI. dupa ce folosesc telefonul intr-o convorbire pe retelele de socializare (facebook, viber…etc) si ma contacteaza cineva cu apel direct ,volumul in timpul apelului revine la jumatate din maxim. aceiasi problema aveau telefoanele samsung galaxy s4 daca aveai setata functia de crestere volum in buzunar.
am sunat la samsunng service si nu au stiut ce sa imi spuna. am facut resetare, stregere cache , am dezactivat zedge ca program implicit……….nu mai stiu ce sa fac. am mai vb si cu alti posesori de s7 si au spus ca intampina aceiasi problema. Va rog mult… este aiurea sa ridic volumul in timpul apelului mereu.
aveti vreo solutie?
va multumesc
Adelina
5 aprilie 2016 la 22:27
Patesc acelasi lucru pe alt model de smartphone,dupa un apel direct. Eu vorbesc pe skype de obicei…iar dupa ce reiau conversatia in partea de jos a ecranului apar cateva iconite,selectez pe cea "…" (trei puncte) si acolo debifez "device speker" iar volumul revine la normal…poate te ajuta cu ceva ceea ce am incercat eu sa explic.
Adriana
18 mai 2016 la 11:31
Mie mi se aude un vajait/barait in difuzor….am schimbat unul in perioada de retur….acum face si cel nou…problema cu volumul am intampinato doar la convorbirile pe fb unde nu imi raspunde la setari….iar volumul e la maxim si imi sparge timpanul…regret ca am dat atatia bani pe un telefon ce e mai slab ca si s4….faptic vorbin…exceptie fac pozele care sunt minunate….dar de banii astia imi luam un aparta foto performant si aveam si un tel fara probleme
Ip
9 iunie 2016 la 04:32
Mdaa,din cate am citit in comentariile voastre observ ca aveti numai probleme cu aceste telefoane,de ce continuati sa le mai cumparati dupa care sa va plangeti de preturile piperate?solutia cred ca este foarte simpla ..cumparati-va oameni buni iphone care il gasiti la acelasi pret si nu mai stati sa discutati despre salarii,cat si ce castiga fiecare in parte fiind un site unde ar trebui sa gasim informatii folositoare despre un smartphone ,nu sa citim balivernele unor tipi/tipe despre cat de repede isi poate cumpara el un smartphone…e pentru prima oara cand scriu un comment pe un site de acest gen(de obicei aflu ce ma intereseaza si atat)dar chiar am ramas uimit incercand sa gasesc cateva informatii despre acest smartphone, ca in 2016 mai exista oameni(cu acces la internet)care pur simplu nu cred ca au altceva de facut decat sa isi petreaca timpul pe internet cu un telefon in mana(maxim nokia 3310) si de cele mai multe ori sa iti ingreuneze un pic munca pe care o faci incercand sa gaseste acele informatii necesare pentru ca stai sa faci slalom printre tot felul de porcarii de comentarii ale tutror celor care au aceste "preocupari sa le spun asa,imi cer scuze pentru "roman"
Catalin
10 iunie 2016 la 00:52
Si eu am s7 si nu face asa , volumul ramane la maxim
Carolina
19 martie 2016 la 00:38
Dam…nimic foarte interesant…nou design asta da…din pacate se plateste mult pentru design…eu am S6 edge plus si optiunile de pe edge nu le folosesc never ever…acum au mai facut un update da…bla bla….nu as cumpara s7 mai ales edge…faptul ca are liniile de design incurbate sau cel putin asa se vede nu ma atrage imi plac linii drepte …nu stiu cum pot sa spuna ca avantaj: rezistenta la apa si praf…deci nici marcar 100% wtf
Florin
2 aprilie 2016 la 17:55
Sincer iti spun ca sunt unii care folosesc optiunile de rezistenta la praf si apa.Personal, eu am un Sony pe care il spal de fiecare data cand e murdar sau prafuit.Si sunt ff multumit de tel si de autonomie.Cred ca o sa probez si samsung
Denis
20 martie 2016 la 00:00
Imi dati si mie unul gratis ca parinti nu au bani
boros
28 aprilie 2016 la 13:36
am si eu unu e extraordinar
Sofi
12 mai 2016 la 16:10
Mi-am luat un samsung s7 edge acum 3 saptamani! De fapt nu l-am luat,l-am primit (nu as fi dat atatia banii pe el)! Mi se pare un telelfon bun si are si un design interesant,este putin mai mare decat s6 dar nu mare diferenta! Acum am o intrebare…rezistent la apa? Adica,daca imi cade in apa telefonu' nu are nimic? Nu de alta dar nu as vrea sa risc singura ??
Pik
11 iunie 2016 la 19:43
Incearca sa il tii bine…ai sanse sa il strici..Am si eu un S7 edge gold, cumparat de nou..folosit o sg saptamana..l.am scapat jos( nu pe gresie sau ciment..suprafata relativ moale) iar display.ul este praf…cost de reparatie 1200lei…Aceeasi situatie si la alte doua persoane cunoscute.
Alex
18 mai 2016 la 05:43
oameni buni nu intereseaza pe nimeni salariul cuiva … mai exista si posibilitatea de a procura si in rate numai sa vrei …. asa ca lasati coment astea de prost gust
Deaconesi Ion
23 mai 2016 la 20:46
Sunteți niște mincinoși în legătură cu geamul se zgârie și de la pielea de pe degete dețin 2 s7 foarte slabe în comparație cu prețul destul de mare sa ma contrazică cineva pana sa apară foliile de sticla am zgâriat geamul în buzunare nu știu ce să-i mai fac am încercat să-l Polinezia dar fără rezultat.Spuneti-mi ce să-i fac domnilor de la Samsung.
Daniel Popescu
26 mai 2016 la 20:45
Nu stiu ce telefon ai, dar iti garantez ca ecranul lui Galaxy S7 nu se zgarie de la pielea de pe degete.
Eu
28 mai 2016 la 14:51
Pai ce degete ai ma ? polizate ? probabil de la sapa ti-au crapat prea rau si deasta.
Yonualtu
14 septembrie 2016 la 16:20
Da se zgirie.la 600 euro nu merita.trebuie obligatoriu să pui folie.
Ovidiu
23 mai 2016 la 21:06
Am luat un s7 edge plus de vreo 1 luna si sunt super multumit de el nu am reusit deloc sa-l blochez pana in ziua de astazi.
Si da..este adevarat pretu de lansare este urias si nu e la indemana oricui.
Eu folosesc un galaxy s5 din ianuarie 2015 cam asa…nu am asteptat pentru s6 pentru ca am stiut ca va fii jalnic.
Dar pentru cei care isi doresc un telefon cu design special , pot achizitiona un s6 edge lejer chiar si cu salariu de 800 lei…
Loredana
5 iunie 2016 la 12:52
Am un Samsung 7 și mi se încălzește foarte tare când îl țin la încărcat. Este normal ,ma poate ajuta cineva cu o informație!!
Daniel Popescu
7 iunie 2016 la 07:19
Depinde ce intelegi prin "foarte tare". Este firesc sa se incalzeasca mai mult decat in utilizarea de zi cu zi, dar nu ar trebui sa friga la atingere.
Marius
2 iulie 2016 la 00:18
Și al meu se incalzeste foarte tare. După câteva minute de folosire ajunge la 40 grade. La S5 nu se simțea așa tare căldură. Prababil din cauza ca e din plastic?
Daniel Popescu
4 iulie 2016 la 21:28
Daca ti se intampla in jocuri sau in alte aplicatii solicitante, nu e chiar asa grav. Dar nu ar fi normal sa ajunga la 40 de grade la o utilizare obisnuita intr-un interval de timp atat de scurt.
Bogdan
1 aprilie 2017 la 20:01
Si eu am s7 si sunt f multumit de el.trebuie sal ti anchis la ancarcat.deasta se ancalzeste
zapata
9 iunie 2016 la 19:18
lasa sa friga ,fa niste cartofi prajiti ,de aceea ai dat o caruta de bani pe el.
Cosmin
13 iunie 2016 la 00:13
Am un s7 edge 32 gb,este gold si nu prea sunt incantat…marea problema este softul. Are perioade cand se blocheaza cu totul ramane aprins,nici-un buton nu merge,absolut nimic…si ramane asa pana cand se termina bateria. Nu pot fi sunat si nu functioneaza in acel moment. Daca nu am la mine alt telefon de rezerva nu pot sa intru in contact cu nimeni. De la praf o cam i-a razna se da imaginea peste cap…
Ionut
7 septembrie 2016 la 07:12
Am avut și eu s7 edge și aceiași problema o avea……..acum încerc s7 normal și pana la momentul asta e ok
Marius
19 iulie 2016 la 22:24
la pretul care il are trebuia mai multe inbunatatiri
yoyo
2 august 2016 la 08:53
sunt curios daca macar jumatate dintre voi(cei care au s7/s7 edge)chiar il detin:))…il am de 3 luni(s7 edge procesor exynos)si nu am avut nici macar una din priblemele care le-ati enumerat.fie aveti s6/s6 egde/+…si ati fost pacaliti ca e s7:)) fie sunt chinezarii fie nu le aveti si va dati cu parerea de pe un samsung s1.
Codrin
9 aprilie 2017 la 05:29
Si eu am un s7edge si sunt super incantat.Si eu tind sa cred ca cei care vb urat despre s7 edge de fapt nici nu au telefonul sau au ceva fake .Pozele sunt excelente,design super
Ionut
26 aprilie 2017 la 18:39
Adevarat spui ;))
Alexa
12 august 2016 la 18:54
Samsung 7s edge o mare dezamăgire ptr mine la prima ciocnire s.a facut praf display.ul,avea abia 2 săptămâni Nu pot spune asa ceva de samsung 6s edge care a luat cazaturi zdravene si este intact dupa 1 an de zile
marius
20 august 2016 la 18:05
doar labili mintali cumpara o tigaie de plastic asa scump// care este diferenta intre un galaxy s 3 si un s7??? intrii pe facebook pe google ..nu vad nimic diferit ..
Andreas
1 octombrie 2016 la 19:14
Dacă ești un om modest,eu zic sa ramai așa 😉.
Alina
31 august 2016 la 15:57
Buna . Mi se stinge telefonul in ultima perioada . Pina acuma nu mia facut asa . Ce poate sa aiba ?
Cosmin
14 ianuarie 2017 la 10:19
Trebuie sa iți cumperi galaxy s8 edge numaidecat
F
28 octombrie 2016 la 05:59
Eu la fel acuma cu o saptamina in urma mi-am procurator S7 edge.
Totul e perfect la el ,dar cind il pun la incurcat cu incurcat oral sau se infierbinteaza dar daca il pun cu alkyl totul e bine.Si nu inteleg de ce.
Dar acuma am inteles ca la telefon ele acestea bateriile Buhnesc asa de zvoneste. Si totush as crede ca la ele incarcatoru e de vina.
Axn
3 noiembrie 2016 la 21:11
Nu mai crede tot ce se spune nu este adevărat la Samsung Note7 a fost într-adevăr o problema cu bateriile dar au retras telefoanele și nu le mai fabrica
Axn
3 noiembrie 2016 la 21:05
Salutare telefonul este bunicel in general dar are si slabiciuni
1 sticla de pe spate se sparge foarte ușor lam scăpat de la 40 cm si sa spart
mia
5 noiembrie 2016 la 12:10
am cumparat un o copie Samsung S7 si nu merge imi recunoaste telefonul cartela nici de digi si nuci orange de ce? poate cineva sa ma lamureasca
Daniel Popescu
6 noiembrie 2016 la 11:28
Cel mai probabil, telefonul utilizeaza retele care nu sunt folosite de operatorii din Romania.
David
17 noiembrie 2016 la 10:24
Am un s7 edge cumparat de o saptamana ,bateria tine 25 de ore si se incalzeste foarte tare in timp ce vorbesc la el .cauze ?
ovidiu
2 februarie 2017 la 09:26
detin telefonul s7 de 4 luni si inca nu am avut probleme cu el..se misca foarte bine
Marina
3 martie 2017 la 01:08
Eu l am scapat de numeroase ori Si totusi e intact :D. L am incarcat cu diferite incarcatoare, cu unele se incarca mai repede, cu altele mai slow. Il am de un an Si n am avut Nici o pb.. E ok.. Si totusi Nu va asteptati sa va faca mai fericiti, e Doar un telefon in the end :)
Bubu40
11 iunie 2017 la 20:24
Vrajeala am s7 edge de 7 luni si merge ca in prima zi . Am trecut de la apple inițial vroiam i7 dar am spus mass nu vad diferența dintre i6s in rest este un telefon super