GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Acer ConceptD 5 Pro review și teste (CN515-71P – Core i7, Quadro T1000, ecran UHD)

Testat pe data de 20 octombrie 2019
Pe scurt: Acer ConceptD 5 Pro face parte dintr-o clasă de laptopuri care abia acum se formează, cea a stațiilor de lucru portabile mid-range, dar nu putem trage concluzii finale fără a cunoaște prețurile la raft, indisponibile la momentul articolului. Laptopul oferă o platformă hardware de vârf, un ecran excelent și o construcție foarte bună, fiind astfel un potențial competitor capabil în clasa sa, dar este penalizat de bateria cam mică, lipsa unor opțiuni de conectivitate și temperaturile interne cam ridicate.
Produs testat: Acer ConceptD 5 Pro   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: -/5    Pret: începând de la 8500 Lei

ConceptD este seria de notebook-uri de tip workstation a celor de la Acer, creată pe câteva principii de bază: aspect curat și propice mediilor profesionale, hardware de ultimă generație, performanțe bune coroborate cu un sistem de răcire silențions, și nu în ultimul rând ecrane de foarte bună calitate, cu gamut extins de culoare și precalibrare

În acest articol am adunat impresiile lăsate de utilizarea seriei de mijloc ConceptD 5 Pro, cu numele de cod CN515-71P.

Pe scurt, ConceptD 5 Pro-ul este un laptop simplist și bine închegat, realizat pe șasiul seriei de gaming Nitro 7, pe care am testat-o în detaliu în acest articol. El primește însă grafică din seria Quadro și un ecran mat cu 100% acoperire AdobeRGB.

Cât de capabil este ConceptD 5-ul în utilizarea de zi cu zi și în task-uri complexe, precum și care sunt punctele sale forte și neajunsurile, veți afla din review-ul de mai jos.

acer-conceptd-5-pro-main

Specificații Acer ConceptD 5 Pro

Ecran15,6″, 3840 x 2060 pixeli, IPS, 60 Hz, non-tactil, mat, certificare Pantone
ProcessrIntel Coffee Lake Core i7-8750H
VideoIntel HD 630 + Nivida T1000 4 GB GDDR5 (GeForce 431.70), with Optimus
Memorie32 GB DDR4 2666 MHz (2x DIMMs)
Stocare2x M.2 PCI x4 slots, RAID 0, (1x 512 GB WDC PC SN720 SDAPNTW-512G)
+ 2.5″ bay (gol)
ConectivitateGigabit LAN (Realtek RTL8168/8111), Wireless 6 (Intel AX200), Bluetooth 5.0
Porturi2 x USB-A 3.1, 1x USB-A 2.0, 1x USB-C, HDMI 2.0, LAN, mic/headphone, Kensington Lock
Baterie58 Wh, încărcător 135 W
Dimensiuni362 mm x 263 mm x 19.9 mm
Greutate2,22 kg, încărcător 0,48 kg
Extrastastatură iluminare, webcam HD, difuzoare stereo

Construcție și design

ConceptD 5 Pro este construit pe același șasiu ca deja cunoscutul Nitro 7, dar are un design simplificat, ceea ce este o veste îmbucurătoare.

Laptopul este, așadar, compact și destul de subțire, carcasa acestuia fiind fabricată integral din metal. În plus, Acer nu s-a zgârcit atunci când a venit vorba de calitate, foile groase metalice folosite inclusiv pentru capacul ecranului sau capacul inferior oferind o rigiditate excelentă, dar totodată și un aspect pe care-l găsiți de obicei doar pe laptopurile exclusiviste prezum Razer Blade sau ASUS ROG Zephyrus.

acer-conceptd-5-pro-interior3

Construit cam la fel ca Nitro 7, Acer ConceptD 5 Pro este însă acoperit integral cu un strat negru mat. Singurele pete de culoare sunt sigla colorată ConceptD poziționată deasupra tastaturii și rama de aluminiu slefuit din jurul touchpad-ului, ceea ce face ca laptopul să fie o opțiune solidă pentru mediile în care aspectul sobru este important, cum ar fi cel educațional sau de afaceri.

Construcția solidă metalică are însă două neajunsuri. Mai întâi de toate, laptopul este cam greu cu cele 2,22 kilograme ale sale. În al doilea rând, suprafețele metalice negre se murdăresc foarte ușor, ceea ce înseamnă că va trebui să apelați des la o cârpă dacă țineți la un aspect impecabil.

Din punct de vedere ergonomic, Acer ConceptD 5 Pro este ușor penalizat și de buza frontală contondentă și colțurile ascuțite. Acestea nu vor fi deranjante dacă folosiți laptopul pe birou, însă dacă obișnuiți să lucrați și în spații mai înghesuite fără a avea suport pentru încheieturi, acest aspect va deveni imediat vizibil și mai ales dureros.

Dincolo de aceste aspecte însă, nu ne putem plânge de ergonomie: porturile sunt aliniate în mare parte pe muchia din stânga, piciorușele din cauciuc au aderență bună iar balamaua ecranului se poate deschide ușor cu o singură mână și stă ferm deschisă. Unghiul maxim de deschidere al ecranului este de 165 de grade, ceea ce ar trebui să acopere cele mai multe scenarii de utilizare.

Din punct de vedere al conectivității, ConceptD 5 Pro este la fel de dotat ca Nitro 7, ceea ce înseamnă că nu oferă Thunderbolt 3 și nici un cititor pentru carduri, aspecte care s-ar putea să fie cam greu de acceptat în anumite scenarii business.

Tastatură și touchpad

Tastatura este similară cu cele folosite de Acer pentru gama Nitro în ultimii ani, însă, la fel ca în cazul restului carcasei, accentele colorate sau RGB au fost abandonate în favoarea unor taste negre cu iluminare chihlimbarie. Blocul de taste principale este unul standard, cu butoane de 15 milimetri spațiate generos, în timp ce blocul numeric este ceva mai compact.

Sistemul de iluminare este destul de bun, acesta având patru trepte de intensitate și o luminozitate maximă optimă. Din cauza mecanismului cu cursă lungă, lumina se strecoară însă pe la marginea inferioară a unor taste, iar sistemul de iluminare nu poate fi activat prin atingerea touchpad-ului, ci doar prin apăsarea unei taste. În plus, lipsesc indicatoarele luminoase pentru Caps Lock și Num Lock, o lacună care poate deveni enervantă.

Pentru cei care scriu mult, tastatura oferă însă cam toate ingredientele necesare pentru o experiență bună, deoarece mecanismul butoanelor are cursă lungă, rigiditate destul de mare și necesită o apăsare fermă pentru activare, fiind astfel pe placul celor care sunt obișnuiți cu laptopurile mai vechi sau cu tastaturile desktop.

Touchpad-ul are dimensiuni medii și este fabricat din plastic. Perifericul este fabricat de Elan și oferă drivere compatibile Precision, acesta având fricțiune redusă și acuratețe mare. Suprafața este fermă, neremarcându-se zgomote neplăcute, iar butoanele sunt și ele tăcute și sigure, chiar dacă puțin cam dure.

Ecran

Ecranul este unul dintre punctele majore de atracție ale laptopului Acer ConceptD 5 Pro, deoarece acesta este luminos, oferă culori plăcute și este bine calibrat.

Panoul IPS are o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli, are o acoperire de 100% pentru toate cele trei spații de culoare standard (sRGB, AdobeRGB și NTSC) și este calibrat din fabrică cu o deviație DeltaE mai mică de 2 care este susținută și de certificarea Pantone.

În consecință, Acer ConceptD 5 Pro este un laptop excelent pentru cei care lucrează cu conținut foto sau video, deoarece oferă un ecran de vârf. Amatorii de multimedia se vor bucura și ei de această acuratețe coloristică, însă este greu de crezut că cineva va alege acest model doar pentru redare media din moment ce acest ecran este cu vreo 300 de euro mai scump decât un ecran standard Full HD.

screen-brightness-coverage-acer-conceptD5

  • Panel HardwareID: AU Optronics AUO31EB (B156ZAN03.1);
  • Coverage: 100% sRGB, 100% NTSC, 100% AdobeRGB;
  • Measured gamma: 2.2;
  • Max brightness in the middle of the screen: 321 cd/m2 on power;
  • Contrast at max brightness: 830:1;
  • White point: 6500 K;
  • Black on max brightness: 0.39 cd/m2;
  • PWM: No;
  • Response time: ~23 ms BTW.

Singurele critici ar putea fi aduse uniformității și bleeding-ului din colțurile interioare, însă acestea nu sunt prea mari și se fac remarcate doar la vizionarea secvențelor video pe întuneric.

Trebuie menționat că ecranul este cam lent pentru standardele actuale, nefiind deci optim pentru jocuri. Acesta are o rată de împrospătare de 60 Hz și un timp de răspuns BTW de 23 ms, deci ghosting-ul și tearing-ul vor fi vizibile în jocuri. Din fericire, ajustarea luminozității nu se face cu PWM, evitând problemele pe care această metodă le creează din când în când.

Configurație și performanțe

Exemplarul testat de noi este unul cu o configurație medie, modelul Acer ConceptD 5 Pro CN515-71 oferind un procesor Core i7-8750H din generația Coffee Lake-R, 32 GB de memorie DDR4 2666 MHz, interfață grafică duală și unități de stocare SSD NVMe.

Laptopul oferă două unități de stocare SSD configurate în RAID0, precum și un locaș suplimentar pentru un HDD, iar procesorul grafic intern Intel HD 630 este secondat de o placă video Nvidia Quadro T1000 cu 4 GB de memorie video. Cei care au nevoie de putere 3D mai mare vor putea opta pentru configurațiile mai scumpe, care oferă plăci video Quadro T2000 sau Quadro RTX 3000.

Procesorul și placa video sunt lipite pe placa de bază, însă memoria, unitățile de stocare și interfața de rețea wireless sunt accesibile. Accesul la componentele interne se face ușor, doar prin înlăturarea șuruburilor care fixează capacul inferior, și oferă suplimentar acces la baterie, sistem de răcire și difuzoare. Am constatat că Acer a amplasat radiatoare pe unitățile SSD și a inclus și conectorul pentru HDD chiar dacă acesta nu este prezent.

Procesorul i7 este unul cunoscut și este o dotare standard pentru configurațiile medii din gama superioară, însă placa video NVIDIA Quadro T1000 este mai puțin comună. Cel mai mic membru al familiei Turing Quadro, acesta folosește un cip TU117, care-l poziționează cam la același nivel cu plăcile video GTX 1650. Modelul Quadro are mai puține nuclee CUDA, oferind însă o configurație mai bine optimizată pentru sarcini grafice dificile și fiabilitate, fiind lipsit și de nuclee de Ray Tracing și Tensor, care apar la familia Quadro doar de la RTX 3000 în sus.

Înainte de a trece la teste, trebuie să menționăm că exemplarul de ConceptD 5 Pro testat de noi a fost unul de pre-producție, însă a beneficiat de drivere stabile NVIDIA (431.70) ceea ce ne face să credem că modelele retail vor avea un comportament similar.

Pentru testele de performanță, am recurs ca de obicei la CineBench R15 care a fost folosit timp de 10 cicluri cu pauze de 2 – 3 secunde între ele. Laptopul a fost setat pe profilul energetic Maximum Performance din Windows și lăsat la setările implicite. Procesorul s-a stabilizat la 2,8 – 2,9 GHz, un TDP de 45W și temperaturi de 82 de grade, scorul CineBench fiind de 950 – 970 puncte.

cinebenchr15-conceptd5-1

Frecvențele sunt cam mici pentru o implementare standard i7-9750H, deoarece Power Limit Throttling se activează cam devreme, acesta fiind un comportament remarcat și la Nitro 7, cu care ConceptD 5 Pro împarte același design.

Am trecut apoi la subalimentarea procesorului, modelul nostru fiind stabil la -125mV. În aceste condiții, procesorul a atins frecvențe de 3 – 3,4 GHz, TDP de 45W și temperaturi de 86 de grade, scorul CineBench urcând la 1030 – 1040 puncte. Power Limit Throttling rămâne factorul limitator, procesorul evoluând cu 10 – 15 procente sub potențialul său maxim.

De asemenea, trebuie menționat că Acer ConceptD 5 Pro a fost mai cald în teste decât Nitro 7, regimul ales de Acer menținând ventilatoarele la turații mai scăzute atât timp cât temperatura pe procesor este sub 90 de grade.

Acer ConceptD 5 Pro s-a comportat bine pe baterie, acesta atingând un scor CineBench de 880 de puncte în condițiile în care TDP-ul este acum limitat la 25W, iar frecvențele de lucru au urcat la 2,7 GHz.

perf-temps-cinebench-UV-battery-960x571

Am trecut apoi la suita noastră de teste, pe care am folosit-o prima dată cu setările implicite.

  • 3DMark 13 – Fire Strike: 7737 (Graphics – 8677, Physics – 13495);
  • 3DMark 13 – Time Spy: 3482 (Graphics – 3273, CPU – 5458);
  • GeekBench 4.3.2 64-bit: Single-Core: 5234, Multi-core: 20623;
  • GeekBench 5.0.1 64-bit: Single-Core: 1183, Multi-core: 5249;
  • CineBench R15 (best run): CPU 1015 cb, CPU Single Core 181 cb;
  • CineBench R20 (best run): CPU 2195 cb;
  • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 – 194.45 fps, Pass 2 – 62.46 fps.

Am refăcut aceste teste după scăderea tensiunii de alimentare pe procesor cu 125 mV, cea mai scăzută valoare stabilă.

  • 3DMark 13 – Fire Strike: 7782 (Graphics – 8707, Physics – 14146);
  • 3DMark 13 – Time Spy: 3484 (Graphics – 3266, CPU – 5612);
  • Uniengine Superposition – 1080p Extreme: 1723;
  • Uniengine Superposition – 1080p Medium: 6344;
  • PCMark 10: 4848 (Essentials – 8644 , Productivity – 6645 , Digital Content Creation – 5385);;
  • PassMark: Rating: 5153, CPU mark: 14444, 3D Graphics Mark: 7571;
  • GeekBench 4.3.2 64-bit: Single-Core: 5462, Multi-core: 22392;
  • GeekBench 5.0.1 64-bit: Single-Core: 1190, Multi-core: 5618;
  • CineBench R15 (best run): CPU 1127 cb, CPU Single Core 181 cb;
  • CineBench R20 (best run): CPU 2449 cb;
  • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 – 208.36 fps, Pass 2 – 77.12 fps;
  • x265 HD Benchmark 64-bit: 61.02 s.

Performanțele obținute sunt bune, însă implementarea Acer rămâne în urma altor implementări i7-8750H, ceea ce confirmă rezultatele CineBench. Deoarece Nitro 7 a fost capabil să ofere performanțe mai bune iar unitatea de test este una de pre-producție, este posibil ca acest aspect să se îmbunătățească ușor până la apariția pe rafturile magazinelor. De asemenea, și placa video se poziționează sub un GTX 1650, lucru evident din cauza numărului mai mic de nuclee CUDA.

Acer ConceptD 5 Pro este o stație de lucru mobilă de încredere, laptopul comportându-se bine în testele de anduranță 3DMark atât la setările standard cât și subalimentat, iar temperaturile pe CPU și GPU nedepășind 70 de grade. Trebuie totuși menționat că 3DMark nu simulează perfect un regim de lucru permanent la 100%.

Am trecut apoi la testele sintetice folosite pentru acest timp de laptop.

  • Blender – BMW Can scene: Time – 2:29.29;
  • Blender – Classroom scene: Time – 17:25.47;
  • Luxmark 3.1 – Luxball HDR – OpenCL GPUs score: 11864;
  • Luxmark 3.1 – Luxball HDR – OpenCL CPUs + GPUs score: 12506;
  • SPECviewerf 13 – 3DSMax: 99.61;
  • SPECviewerf 13 – Catia: 134.25;
  • SPECviewerf 13 – Creo: 114.27;
  • SPECviewerf 13 – Energy: 13.94;
  • SPECviewerf 13 – Maya: 111.85;
  • SPECviewerf 13 – Medical: 41.38;
  • SPECviewerf 13 – Showcase: 40.82;
  • SPECviewerf 13 – SNX: 148.92;
  • SPECviewerf 13 – SW: 95.73.

Am măsurat performanțele combinate CPU și GPU în Luxmark și Blender, dar și în câteva jocuri. În Luxmark, procesorul grafic a lucrat la capacitate maximă, în timp ce procesorul a fost limitat de temperaturi și consum la 2,6 – 3,4 GHz. În Blender, frecvențele de lucru au fost ceva mai stabile, însă placa video a fost limitată la un TDP de doar 20W.

Pe baterie, am remarcat că Acer ConceptD 5 Pro este limitat în Blender la 25W pe CPU și numai 15W pe GPU, în timp ce Luxmark este limitat la 20W, respectiv 30W.

Mai jos, puteți vedea comportamentul la care trebuie să vă așteptați în jocuri.

Acer ConceptD 5 Pro nu este o opțiune pentru jocuri, existând pe piață destule laptopuri dedicate care oferă mai multe la un preț mai mic. El rămâne totuși suficient de bun atât timp cât sunteți dispuși să vă limitați la rezoluția FullHD și detalii medii spre high. În testele noastre, FarCry 5 a rulat la circa 57 fps, în timp ce Witcher 3 a obținut între 58 și 78 de cadre pe secundă, ambele pe FHD cu setări High.

Am remarcat că ridicarea laptopului de pe masă îmbunătățește performanța sistemului de răcire, temperaturile scăzând cu circa 5 grade atât pe CPU cât și pe GPU, ceea ce s-a tradus printr-un ușor spor de performanțe și o scădere sesizabilă a temperaturilor exterioare. În consecință, ideea utilizării unui pad pentru răcire sau cea a simplei ridicări de pe masă în cursul sarcinilor intensive nu este deloc rea.

Privind în ansamblu, Acer ConceptD 5 Pro oferă performanțe bune și poate găzdui cu succes și o placă video mai puternică Quadro T2000, însă sistemul de răcire își atinge ușor limitele și penalizează performanța pe CPU.

Sistem de răcire, conectivitate și audio

Sistemul de răcire de pe ConceptD 5 Pro este unul destul de simplu pe care Acer l-a mai folosit și pe alte modele ale sale, acesta folosind două ventilatoare de mare capacitate Aeroblade, două radiatoare și trei conducte de transfer termic. După cum ziceam deja, este aceeași implementare de pe Nitro 7, dar optimizată pentru silențiozitate, nu pentru eficiență maximă.

acer-conceptd-5-pro-racire

După cum am observat deja, ridicarea laptopului de pe masă îmbunătățește răcirea deoarece capacul inferior metalic acumulează căldura fără a o putea însă și disipa atât de bine pe cât ar fi nevoie, ceea ce duce la acumulări nedorite de energie termică.

Turația scăzută face ca ventilatoarele să fie silențioase, acestea ajungând la un nivel sonor de 42 – 43 dB numai în timpul jocurilor. Ventilatoarele se învârt și în timpul activităților uzuale precum redarea media sau navigarea Web, însă sunt practic imperceptibile, ceea ce este binevenit deoarece sistemul de răcire nu oferă nici o opțiune pentru ajustarea după preferințe a curbei de turații. Nu am remarcat zgomote emise de componentele electrice sau electronice.

acer-conceptd-5-pro-temperatures-dailyuse acer-conceptd-5-pro-temperatures-load

Conectivitatea este asigurată de o interfață de rețea wireless Intel Wifi 6 AX200 cu arhitectură 2×2 și de o interfață Gigabit Ethernet Realtek RTL8168/8111. Semnalul Wi-Fi este puternic și unul dintre cele mai bune văzute până acum, laptopul nu având probleme cu ratele de transfer sau cu puterea semnalului în nici un scenariu.

Difuzoarele sistemului audio sunt amplasate pe marginile capacului inferior, însă nu pot comenta calitatea lor deoarece exemplarul testat a avut un sistem audio extrem de tăcut. După aspect, acestea par identice cu cele din Nitro 7, deci ar trebui să vă așteptați la un nivel sonor de circa 76 – 78 dB și o redare mediocră din cauza sunetului aspru și dezechilibrat. Acest sistem audio este însoțit de o cameră Web cu rezoluție HD care este însoțită de două microfoane, aceasta nestrălucind la capitolul calitate, dar fiind ceva mai bună decât implementările pe care le vedem pe cele mai multe laptopuri.

acer-conceptd-5-pro-speakers

Baterie și autonomie

Bateria de pe Acer ConceptD 5 Pro are o capacitate de numai 58W, ceea ce se traduce printr-o autonomie destul de redusă, în special în condițiile în care laptopul este dotat cu un ecran UHD bun și o platformă puternică Intel Core H.

  • 3h:45m – editare text Google Docs, Better Battery Mode, ecran la 30%, Wi-Fi ON;
  • 4+ h – redare video YouTube Full HD, Better Battery Mode, ecran la 30%, Wi-Fi ON;
  • 4h:30m – redare video Netflix, Better Battery Mode, ecran la 30%, Wi-Fi ON;
  • 3h – navigare Web intensivă, Better Performance Mode, ecran la 30%, Wi-Fi ON;
  • 1h – Luxmark, Max Performance Mode, ecran la 30%, Wi-Fi ON.

Laptopul este însoțit de un încărcător compact cu o putere de 135W, adecvat pentru o astfel de configurație, însă nu există încărcare rapidă iar readucerea bateriei la capacitatea maximă necesită circa două ore.

Preț și disponibilitate

Prețurile laptopului Acer ConceptD 5 Pro sunt momentan necunoscute,  însă din puținele informații găsite în acest moment se pare că va trebui să ne așteptăm la prețuri între 8500 lei și 12.500 lei, cel mai porbabil însă cu cipuri grafice mai cabapile (Quadro T2000 si RTX 3000). Mai multe detalii vom afla în momentul lansării, care va avea loc cândva în cursul ultimului trimestru al anului 2019.

Pentru stocuri, opțiuni și prețuri actualizate puteți intra aici sau aici.

Concluzii

Nu putem trage concluzii finale asupra Acer-ului ConceptD 5 Pro fără a cunoaște detaliile legate de prețuri.

Este important de conștientizat însă din capul locului că acesta, precum toate celelalte notebook-uri de acest tip, este menit celor ce vor utiliza atribuțiile și dotările sale specifice, pentru care sunt dispuși să plătească extra. Printre acestea se numără ecranul UHD wide-gamut, un upgrade de circa 300 EUR față de un ecran standard FHD, precum și implementarea cipurilor Quadro, cu elementele de licențiere și stabilitate aferente, ce nu sunt deloc ieftine.

În același timp, gama ConceptD 5 Pro este doar un workstation entry-level, mai ales în configurația testată de noi. Acest lucru este evidențiat și de soluția de răcire limitată, ce abia face față unei configurații i7/Quadro T1000 în condițiile în care ventilatoarele sunt setate la turații scăzute, pentru a menține zgomotul la rândul său scăzut, o cerință a sistemelor branduite Nvidia Studio. În comparație, Nitro-ul 7 cu care Concept D 5 Pro-ul împarte soluția de răcire, rulează mai zgomotos, dar menține componentele interne la temperaturi mai bune.

Astfel, cu un preț corect, ConceptD 5 Pro-ul poate fi o alegere competitivă în gama sa, însă este foarte important să vă ajustați așteptările pe măsura celor oferite.

Acest notebook nu este ideal pentru utilizarea de zi cu zi sau pentru gaming. El nu va excela la capitolul performanțe sau termică, nici la cel al autonomiei sau portabilității, dar va compensa prin design, construcție, acustică și excelentul ecran UHD. Și, sperăm noi, printr-un preț competitiv raportat la workstation-urile similare oferite de competitori precum Asus, Dell sau Lenovo.

Pro:

  • carcasă metalică solidă, cu aspect simplu
  • ecran IPS UHD excelent
  • tastatură și touchpad bune
  • performanțe bune în taskuri mixte, dar limitate de temperaturile interne
  • sistem de răcire tăcut
  • interfață wireless rapidă

Contra:

  • unele muchii și colțuri cam ascuțite
  • lipsa card reader și Thunderbolt 3
  • perfomanțe CPU sub potențialul platformei
  • carcasă caldă în sarcină
  • sistem de răcire la limită pentru această configurație
  • autonomie cam mică

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri